Receptai

Žuvų paštetas

Žuvų paštetas 4 asm.

Išsikepkite gardų žuvies paštetą. Sugužėjus svečiams tereiks paskrudinti mėgstamą duoną ir papjaustyti šviežių daržovių.

 

 

 

Agurkų „lizdeliai“

Agurkų „lizdeliai“ 3 asm.

Užkandžiai iš daržovių daug sveikesni nei įprasti sumuštiniai, bet ne mažiau gražiai atrodo ir yra sotūs. Pasigaminkite agurkų „lizdelius“.

 

Spagečiai su šonine, kaparėliais ir pomidorais

Spagečiai su šonine, kaparėliais ir pomidorais 4 asm.

Makaronai – puiki išeitis, kai norisi valgyti, tačiau nėra laiko ilgai mindžikuoti virtuvėje. Tereikia juos išvirti teisingai (al dente) ir gardinti mėgstamais padažais bei įvairiais priedais. Išbandykite spagečius su šonine, kaparėliais ir pomidorais.

Brokoliniai ir žiediniai kopūstai su sūrio padažu

Brokoliniai ir žiediniai kopūstai su sūrio padažu 4 asm.

Įvairių rūšių kopūstuose yra daugybė mūsų organizmui reikalingų medžiagų ir mažai kalorijų. Bent kartą per savaitę reiktų valgyti iš jų pagamintų patiekalų. Šįkart siūlome paskanauti žiedinių ir brokolinių kopūstų su sūrio padažu.

 

Rytietiškos morkų salotos 

Rytietiškos morkų salotos  3 asm.

Natūropatai morkas vadina visų daržovių karalienėmis. Naujausi tyrimai parodė, kad vos viena morka per dieną gali dvigubai sumažinti sergamumą plaučių vėžiu! Šiose oranžinėse daržovėse daug karotenoidų ir antioksidantinių junginių, kurie labai naudingi širdžiai. Sveikiausia morkas valgyti žalias, todėl ruoškite iš jų įvairias salotas.

 

Azijietiškas česnakinis jautienos troškinys

Azijietiškas česnakinis jautienos troškinys 4 asm.

Iš jautienos gaminame ne taip dažnai, todėl nusprendus ruošti ką nors iš šios sveikos ir skanios mėsos, siūlome išbandyti ką nors nauja. Pasigaminkite rytietiškais aromatais viliojantį troškinį.

Ryžiai su vištiena

Ryžiai su vištiena 3 asm.

Kai norisi greitai, skaniai ir lengvai paruošiamos vakarienės, prisiminkite bene populiariausią mėsą – vištieną, ir niekada nenuviliančius ryžius. 

 

 

Kalakutiena įdaryti obuoliai

Kalakutiena įdaryti obuoliai 3 asm.

Vaisiai tinka ne tik desertams ruošti – derinami su mėsa jie tampa puikiais karštaisiais patiekalais. Pasigaminkite pikantiškus kalakutiena įdarytus obuolius.
Bulvinė pica

Bulvinė pica 4 asm.

Kas gi nemėgsta picos? Visame pasaulyje populiarus itališkas patiekalas kone kiekvienoje šalyje turi vis kitokį variantą. Šįkart siūlome pasigaminti lietuvišką – bulvių picą.

 

 

Kokosų piene marinuotų krevečių iešmeliai

Kokosų piene marinuotų krevečių iešmeliai 4 asm.

Jūrų gėrybes valgyti ne tik skanu, bet ir sveika – jose daug baltymų ir beveik nėra riebalų. Krevetės tinka salotoms, sriuboms gardinti, bet skaniausios vienos. Tereikia pamarinuoti ir iškepti.

Vištienos kukuliai su spagečiais

Vištienos kukuliai su spagečiais 4 asm.

Makaronai su mėsos kukulaičiais – visuomet puikus pasirinkimas. Jei norite mažiau koloringo patiekalo, kukulaičius gaminkite iš liesesnės mėsos, pavyzdžiui, vištienos. Nepamirškite šviežių prieskoninių žolelių ir gardaus padažo!

 

 

Traškūs vištienos kepsneliai su migdolų plutele

Traškūs vištienos kepsneliai su migdolų plutele 4 asm.

Vištienos patiekalus paruošti visai nesudėtinga, o tinka jie bemaž visiems – mėsa minkšta, lengvai virškinama ir liesa. Pasigaminkite gardžius traškius kepsnelius.

 

 

Suomiška lašišos sriuba

Suomiška lašišos sriuba 4 asm.

Tiršta lašišos sriuba su grietinėle skirta gurmaniškam skoniui. Ypatingą aromatą jai suteikia šviežių čiubrelių ir krapų šakelės. Tokia gardžia sriuba galite vaišinti net išrankiausius svečius – visi liks patenkinti.

 

 

Avokadų salotos su keptu baklažanu

Avokadų salotos su keptu baklažanu 2 asm.

Avokaduose gausu maistinių skaidulų, daug augalinės kilmės baltymų ir mažai cukraus, todėl jie tinka norintiems sulieknėti. Ruoškite gardžias salotas su keptais baklažanais ir džiaukitės dailėjančiomis kūno linijomis.

Lėtai ir ilgai kepta višta

Lėtai ir ilgai kepta višta 4 asm.

Lėto gaminimo metodas (angl. slow cook) jau braunasi į mūsų virtuves. Gamintojai siūlo lėtpuodžius – priešingybes žinomiems greitpuodžiams. Lėtai ruošiamas maistas yra daug sveikesnis, nes išsaugo mineralus, vitaminus ir maistinę vertę. Lėtuoju būdu rekomenduojame išsikepti visą vištą.

 

Salotos su keptais burokėliais

Salotos su keptais burokėliais 4 asm.

Atėjus pavasariui, vis dažniau susimąstome apie kūno formas, tačiau nemažiau svarbu, kad organizmas nepristigtų visų būtinų medžiagų. Siūlome pasigaminti sveikas ir vertingas salotas su keptais burokėliais.

 

Įdarytos bulvės su daržovėmis

Įdarytos bulvės su daržovėmis 4 asm.

Laikas pasigaminti bulvių patiekalų. Šį kartą siūlome jas įdaryti daržovėmis ir iškepti orkaitėje. Pagaminsite greitai, bet mėgautis norėsite kiek įmanoma ilgiau.

 

Krepšeliai su varške ir lašiša

Krepšeliai su varške ir lašiša 5 asm.

Kai užgriūva netikėti svečiai, pravartu namuose turėti trapios tešlos krepšelių. Juos užpildę skirtingais įdarais galite paruošti spalvingą vaišių stalą. Išbandykite sočius krepšelius su varške ir lašiša.

Šokoladinis ryžių pudingas

Šokoladinis ryžių pudingas 2 asm.

Ryžiai – universalus produktas. Iš jų galima pasigaminti ne tik sočias sriubas, troškinius, apkepus, gurmaniškąjį daugiaryžį, bet ir gardžius desertus. Išmėginkite aromatingą ryžių pudingą!

 

 

Pikantiška žuvienė

Pikantiška žuvienė 4 asm.

Nors daug kam skaniausia žuvis – šviežiai sugauta ir kepta laužo kaitroje, tačiau iš jos galima paruošti ir kur kas įdomesnių patiekalų. Šį kartą išbandykite pikantiškos žuvienės receptą.

 

Žymės: Žuvis, žuvienė
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt