Desertai

Bulvinė pica

Bulvinė pica 4 asm.

Kas gi nemėgsta picos? Visame pasaulyje populiarus itališkas patiekalas kone kiekvienoje šalyje turi vis kitokį variantą. Šįkart siūlome pasigaminti lietuvišką – bulvių picą.

 

 

Šokoladinis ryžių pudingas

Šokoladinis ryžių pudingas 2 asm.

Ryžiai – universalus produktas. Iš jų galima pasigaminti ne tik sočias sriubas, troškinius, apkepus, gurmaniškąjį daugiaryžį, bet ir gardžius desertus. Išmėginkite aromatingą ryžių pudingą!

 

 

Citrininiai sausainiai

Citrininiai sausainiai 4 asm.

Gelsvi kvapnūs sausainėliai patiks ir svečiams, ir mažiesiems smaližiams. Keisdami cukraus kiekį recepte, galite šeimynai paruošti mažiau kaloringus.

Lietiniai su žuvimi

Lietiniai su žuvimi 4 asm.

Lietiniai – lengvai paruošiamas ir sotus patiekalas. Keisdami įdarus, galite pasigaminti nuo saldžių iki pikantiškų. Šįkart siūlome išskirtinius lietinius su žuvimi. Jie puikiai tiks ir pietums, ir vakarienei.

 

Žymės: lietiniai, Žuvis
Tiramisu

Tiramisu 4 asm.

Desertų ruošimas neretai tampa iššūkiu, nes ingredientų ir nurodymų kaip ruošti sąrašas tęsiasi be galo. Tačiau taip neprivalo būti. Pamėginkite pasiruošti klasikinį Tiramisu ir įsitikinsite, kad puikus desertas gali pavykti vos per kelias minutes.

 

Salierų kotletėliai

Salierų kotletėliai 4 asm.

Salierai dažniausiai vartojami tik kaip sudėtinė salotų dalis arba prieskonis daržovių sriubai gardinti. Bet salierų vartoti galima kur kas įvairiau. Šį kartą pasigaminkite aromatingus salierų kotletėlius.

 

 

Šokoladinės širdelės

Šokoladinės širdelės 6 asm.

Šokoladinės širdelės – nuodėmingas saldumynas. Tačiau ypatingomis progomis tikrai galima pasilepinti pačiam ar nustebinti artimą žmogų. Naudodami skirtingas formeles, galėsite pradžiuginti ir mažuosius smaližius.
Įvairių žolelių ir mėlynojo pelėsio siūrio kišas

Įvairių žolelių ir mėlynojo pelėsio siūrio kišas 6 asm.

Kepinį sudaro trapios tešlos pagrindas, užlietas plaktų kiaušinių bei grietinėlės ar pieno plakiniu su pasirinktais mėsos, daržovių ar jūrų gėrybių priedais. Jis valgomas pasirinktinai – arba kaip karštasis patiekalas, arba šaltasis užkandis.

Šoninės ir sūrio kišas

Šoninės ir sūrio kišas 6 asm.

Kepinį sudaro trapios tešlos pagrindas, užlietas plaktų kiaušinių bei grietinėlės ar pieno plakiniu su pasirinktais mėsos, daržovių ar jūrų gėrybių priedais. Jis valgomas pasirinktinai – arba kaip karštasis patiekalas, arba šaltasis užkandis.

Kišo pagrindas

Kišo pagrindas 6 asm.

Tai klasikinis prancūzų virtuvės patiekalas, pastaraisiais dešimtmečiais išpopuliarėjęs ir kitose šalyse kaip puikus užkandis, valgomas tiek per kasdienius priešpiečius, tiek per iškylas ar smagius vakarėlius.

Žymės: miltai, kišas
Kalėdinis pudingas „Flano“

Kalėdinis pudingas „Flano“ 6 asm.

V. Radzevičius: Tai privalomas Kalėdinio stalo saldumynas. Šį kartą siūlome paragauti „flano“. Tai pudingas, populiarus kolonijinės Ispanijos šalyse. Sakoma, kad jis buvo ragaujamas dar Senovės Romoje.

Itališkas šventinis pyragas Pan di Natale

Itališkas šventinis pyragas Pan di Natale 6 asm.

Gian Luca Demarco: „Itališkas kalėdinis pyragas „Panetonne“ yra neatsiejama itališkų Kalėdų dalis. Šis pyragas ypatingas ne tik savo gamyba (gaminamas jis kelias paras), bet ir galiojimo laiku. Skaniausias jis jau „subrendęs“ t.y. praėjus ne mažiau kaip mėnesiui nuo pagaminimo. Jums pateikiame kiek paprastesnį, bet ne mažiau skanų šio pyrago variantą. Gardinti pyragą galite bet kuo – šokoladu, įvairiu glaistu, vaisiais it kitais skanėstais.“

Šventinis pyragas „Kalėdų boba“

Šventinis pyragas „Kalėdų boba“ 6 asm.

Rasa Martens: „Visai kaip be žąsies, taip ir be pyragų per Kalėdas nė žingsnio. Vokiečiai švenčių metu kepa gausybę pyragų, sausainių, keksų. Mūsų šeima po vakarienės jaukiai įsitaiso priešais židinį, išpakuoja dovanas, geria arbatą ir valgo šį pyragą. Galbūt todėl, „Kalėdų boba“ man taip ir patinka“.

„Rote Grutze“  vyšnių ir aviečių desertas su vaniliniais ledais

„Rote Grutze“ vyšnių ir aviečių desertas su vaniliniais ledais 6 asm.

Rasa Martens: „Tai lengvai gaminamas tačiau be galo gardus desertas! Mano pats mėgstamiausias  tradicinis vokiškas desertas. Su vyru Johannu kartais serviruojame jį šiltą. Man jis primena lietuvišką tirštą  kisielių, tik pagardintą šaltais ledais. Kuo daugiau uogų, tuo desertas skanesnis!“

Tortas „Napoleonas“

Tortas „Napoleonas“ 6 asm.

Paruoškite tešlą. Ant švaraus stalviršio suberkite miltus, sijotus su druska. Uždėkite kambario temperatūros sviestą ir peiliu kapokite iki tol, kol miltai išsimaišys su sviestu. Tuomet trupinių viduryje padarykite duobutę ir supilkite į ją grietinę....
Šokoladiniai irisai

Šokoladiniai irisai 7 asm.

Į prikaistuvį storu dugnu sudėkite visas sudedamąsias dalis, išskyrus šokoladą, ir užvirkite. Virkite ant lėtos ugnies, retkarčiais pamaišydami, kol temperatūra pasieks 125 °C. Lengviausia temperatūrą pamatuoti virtuviniu termometru. Jei neturite...
Šokoladiniai irisai su riešutais

Šokoladiniai irisai su riešutais 7 asm.

Prikaistuvyje išlydykite sviestą ir grietinėlę. Berkite cukrų ir pilkite sirupą. Mišinį užvirkite. Suberkite smulkintą šokoladą ir druską. Mišinį užvirkite, retkarčiais pamaišydami, kol temperatūra pasieks 125 °C. Temperatūrą lengviausia pamatuoti...
Pikantiškas obuolių ir graikinių riešutų pyragas

Pikantiškas obuolių ir graikinių riešutų pyragas 6 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C ir 2 litrų talpos biskvito formą patepkite riebalais. Dideliame dubenyje sumaišykite kubeliais pjaustytus obuolius, sirupą, kiaušinius, cukrų „Farinas“, vanilinį cukrų su natūralia vanile ir aliejų. Kitame dubenyje...
Grietinėlės desertas su karštame vyne virtomis spanguolėmis

Grietinėlės desertas su karštame vyne virtomis spanguolėmis 6 asm.

Prikaistuvyje sumaišykite grietinėlę, vanilinį cukrų, želės cukrų ir pavirkite 30 sek. Supilkite į keturias taures ir atšaldykite. Prikaistuvyje užvirkite karštą vyną ir cukrų „Farinas“. Nukelkite prikaistuvį nuo viryklės ir suberkite spanguoles...
Šveicariškas pyragas su uogiene ir maskarponės kremu

Šveicariškas pyragas su uogiene ir maskarponės kremu 4 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 250 °C, kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Kiaušinius, granuliuotą cukrų ir vanilinį cukrų su natūralia vanile išplakite iki purios masės. Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius ir atsargiai suberkite į kiaušinių masę....
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt