Karštieji patiekalai

Spagečiai su šonine, kaparėliais ir pomidorais

Spagečiai su šonine, kaparėliais ir pomidorais 4 asm.

Makaronai – puiki išeitis, kai norisi valgyti, tačiau nėra laiko ilgai mindžikuoti virtuvėje. Tereikia juos išvirti teisingai (al dente) ir gardinti mėgstamais padažais bei įvairiais priedais. Išbandykite spagečius su šonine, kaparėliais ir pomidorais.

Vištienos kukuliai su spagečiais

Vištienos kukuliai su spagečiais 4 asm.

Makaronai su mėsos kukulaičiais – visuomet puikus pasirinkimas. Jei norite mažiau koloringo patiekalo, kukulaičius gaminkite iš liesesnės mėsos, pavyzdžiui, vištienos. Nepamirškite šviežių prieskoninių žolelių ir gardaus padažo!

 

 

Traškūs vištienos kepsneliai su migdolų plutele

Traškūs vištienos kepsneliai su migdolų plutele 4 asm.

Vištienos patiekalus paruošti visai nesudėtinga, o tinka jie bemaž visiems – mėsa minkšta, lengvai virškinama ir liesa. Pasigaminkite gardžius traškius kepsnelius.

 

 

Lėtai ir ilgai kepta višta

Lėtai ir ilgai kepta višta 4 asm.

Lėto gaminimo metodas (angl. slow cook) jau braunasi į mūsų virtuves. Gamintojai siūlo lėtpuodžius – priešingybes žinomiems greitpuodžiams. Lėtai ruošiamas maistas yra daug sveikesnis, nes išsaugo mineralus, vitaminus ir maistinę vertę. Lėtuoju būdu rekomenduojame išsikepti visą vištą.

 

Makaronai su Parmos kumpiu

Makaronai su Parmos kumpiu 2 asm.

Itališkasis vytintas Parmos kumpis pirmąsyk rašytiniuose šaltiniuose paminėtas net prieš 2000 m. Šiandien vieni paklausiausių kumpių gaminami griežtai laikantis tos pačios senovinės technologijos ir toje pačioje vietovėje. Parmos kumpis bet kokiam patiekalui suteikia nepakartojamą skonį ir aromatą. Net jei tas patiekalas paprasti makaronai.

 

Makaronai su krevetėmis kreminiame padaže

Makaronai su krevetėmis kreminiame padaže 4 asm.

Įvairių formų, dydžių makaronai populiarūs visame pasaulyje. Jais pamaloninsi kiekvieno skonį, o pagaminti užtruks vos kelias minutes. Be to, makaronai niekada nenusibosta, nes kaskart galima išsivirti kitos rūšies pastą ir pagardinti vis kitu padažu.

Šį kartą siūlome makaronus su krevetėmis.

Jautienos kepsniai su pelėsinio sūrio padažu

Jautienos kepsniai su pelėsinio sūrio padažu 4 asm.

 

Jums reikės: 2 cm storio jautienos išpjovos arba nugarinės gabalėlių, 100 g sviesto, 100 g pelėsinio sūrio, poros šaukštų alyvuogių aliejaus, česnakų laiškų arba 2 skiltelių česnakų, 2 šaukštų brendžio, juodųjų pipirų.

 

 

Makaronų apkepas

Makaronų apkepas 4 asm.

Vakarienė turi būti greitai pagaminama, soti, o kartu ir lengva. Tam puikiai tiks makaronų apkepas su daržovėmis. Apkepams gaminti tinka kone visos stambesnių makaronų rūšys, tik nepamirškite šiek tiek sūrio!

 

Žymės: apkepas, makaronai
Įvairių žolelių ir mėlynojo pelėsio siūrio kišas

Įvairių žolelių ir mėlynojo pelėsio siūrio kišas 6 asm.

Kepinį sudaro trapios tešlos pagrindas, užlietas plaktų kiaušinių bei grietinėlės ar pieno plakiniu su pasirinktais mėsos, daržovių ar jūrų gėrybių priedais. Jis valgomas pasirinktinai – arba kaip karštasis patiekalas, arba šaltasis užkandis.

Šoninės ir sūrio kišas

Šoninės ir sūrio kišas 6 asm.

Kepinį sudaro trapios tešlos pagrindas, užlietas plaktų kiaušinių bei grietinėlės ar pieno plakiniu su pasirinktais mėsos, daržovių ar jūrų gėrybių priedais. Jis valgomas pasirinktinai – arba kaip karštasis patiekalas, arba šaltasis užkandis.

Keptos mėsos asorti „Asado“ su chimichurri padažu

Keptos mėsos asorti „Asado“ su chimichurri padažu 6 asm.

V. Radzevičius: „Asado“ galėtų būti antrasis Argentinos vardas. Argentina garsėja ypatingos kokybės mėsa. Ant žarijų ar ugnies kepta pati įvairiausia mėsa. Jos rinkinys ir vadinamas „Asado“. Dažniausiai šie kepsneliai valgomi su chimichurri padažu.

Keptas paršelis „Lechon“

Keptas paršelis „Lechon“ 8 asm.

V. Radzevičius: Tai bene pagrindinis argentiniečių Kalėdų patiekalas. Paplitęs ne tik Argentinoje, bet ir kitose Lotynų Amerikos šalyse. Prieš kepimą jis kruopščiai marinuojamas, kad būtų išryškinamos geriausios kiaulienos savybės.

Jautienos vyniotinis „Matambre“

Jautienos vyniotinis „Matambre“ 6 asm.

V. Radzevičius: Šis vyniotinis turi daugybę gaminimo būdų. Jis gali būti įdarytas morkomis, virtais kiaušiniais, pipirais ir t. t. Patiekiamas supjaustytas, padažui naudojant majonezą arba chimichurri, be kurio argentiniečiai savo raciono net negalėtų įsivaizduoti.

Brasato jautiena raudono vyno padaže

Brasato jautiena raudono vyno padaže 4 asm.

Gian Luca Demarco: „Jautiena, troškinta gerame raudoname vyne, yra labai šventiškas patiekalas. Tuo trapu Barolo vynas yra mūsų krašto pasididžiavimas. Geriausias vynas ilgai saugomas šeimos rūsiuose per Šv. Kalėdas keliauja ne tik į taures, bet ir į patiekalus. Mano šeimai Šv. Kalėdos yra didžiausia šventė, taigi brasato jautiena ant mūsų stalo atrandama visuomet.“

Antis balto vyno ir apelsinų padaže

Antis balto vyno ir apelsinų padaže 6 asm.

Gian Luca Demarco: „Kaip ir visoje Europoje, Italijoje ant kalėdinio stalo karaliauja antis. Ji gali būti gaminama įvairiais būdais, su pačiais įvairiausiais padažais, tačiau būtent apelsinų kvapas man labiausiai asocijuojasi su Šv. Kalėdomis. Būtent tokią antį prisimenu iš savo vaikystės.“

Kepta kalėdinė žąsis su raudonaisiais troškintais kopūstais bei bulvių kukuliukais

Kepta kalėdinė žąsis su raudonaisiais troškintais kopūstais bei bulvių kukuliukais 8 asm.

Išvalykite ir nuplaukite žąsį. Išspauskite 2-3 skilteles česnako, sudėkite prieskonius ir viską gerai išmaišykite atskirame dubenėlyje. Išspauskite ant žąsies pusės citrinos sultis, suberkite prieskonių mišinį ir ištrinkite žąsį iš išorės ir vidaus....
Česnakų skonio kiaulienos karbonadas su keptų bulvių salotomis

Česnakų skonio kiaulienos karbonadas su keptų bulvių salotomis 4 asm.

Keptų bulvių salotos: Įkaitinkite orkaitę iki 225 °C temperatūros. Nuplaukite bulves ir supjaustykite jas gabaliukais, sudėkite ant kepimo skardos, apšlakstykite rapsų aliejumi ir paskaninkite druska bei šviežiai maltais pipirais. Kepkite apie 20–30...
„Orecchiette“ makaronai su avinžirniais ir brokoliais (rabe)

„Orecchiette“ makaronai su avinžirniais ir brokoliais (rabe) 4 asm.

Pakaitinkite aliejų troškintuve ant vidutinio stiprumo ugnies; įdėkite avinžirnius ir kepinkite 2 minutes, arba kol pradės ruduoti. Pridėkite česnako bei smulkintų raudonųjų pipirų ir kepinkite 30 sekundžių. Įdėkite į troškintuvą brokolius rabe ir...
Kepta jautienos išpjova

Kepta jautienos išpjova 4 asm.

Mėsą nuplaukite ištrinkite druska, pipirais, smulkintomis prieskoninėmis žolelėmis, česnaku ir aliejumi. Palikite marinuotis iki valandos. Kepkite ant įkaitintų grilio grotelių uždengę dangčiu iš 4 pusių po 8 minutes.
Pyragas su kalakutiena

Pyragas su kalakutiena 4 asm.

Maltą mėsą pagardinkite mėgstamais prieskoniais, druska, pipirais ir apkepkite keptuvėje. Sudėkite smulkintas daržoves, tarkuotą kopūstą, porą, svogūnus, grybus, morką, viską apkepus pagardinkite sojų padažu. Į atvėsusią masę įmaišykite kiaušinių...
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt