Karštieji patiekalai

Avinžirnių kepsneliai

Avinžirnių kepsneliai 4 asm.

Ankštinės daržovės – sotu ir sveika. Pasigaminkite vegetariškus avinžirnių kepsnelius.

 

 

Makaronų lizdeliai 

Makaronų lizdeliai  3 asm.

Svečiams paruoškite gražiai atrodančių, puikaus skonio užkandžių – makaronų lizdelių su mėsa.

 

Makaronai su moliūgais ir mėlynojo sūrio padažu

Makaronai su moliūgais ir mėlynojo sūrio padažu 4 asm.

Jei atsibodo įprasti makaronai, paruoškite įdarytų. Tereikia nusipirkti vamzdelių (it. Cannelloni) ir pasitelkti fantaziją. Išbandykite gurmaniškus – su moliūgais ir mėlynojo sūrio padažu.

 

 

Tepamojo sūrio apkepas su avietėmis

Tepamojo sūrio apkepas su avietėmis 6 asm.

Įprastą varškės apkepą pakeiskite skanesniu ir lengvesniu – iš tepamojo sūrelio ir mėgstamų uogų.

 

Menkės kotletai su apelsinais

Menkės kotletai su apelsinais 4 asm.

Pagaminkite šeimai vaikyste kvepiančių naminių kotletų. O kad nebūtų pernelyg įprasta ir nuobodu – kepkite iš žuvies ir pagardinkite apelsinų sultimis.

Spagečiai su šonine, kaparėliais ir pomidorais

Spagečiai su šonine, kaparėliais ir pomidorais 4 asm.

Makaronai – puiki išeitis, kai norisi valgyti, tačiau nėra laiko ilgai mindžikuoti virtuvėje. Tereikia juos išvirti teisingai (al dente) ir gardinti mėgstamais padažais bei įvairiais priedais. Išbandykite spagečius su šonine, kaparėliais ir pomidorais.

Vištienos kukuliai su spagečiais

Vištienos kukuliai su spagečiais 4 asm.

Makaronai su mėsos kukulaičiais – visuomet puikus pasirinkimas. Jei norite mažiau koloringo patiekalo, kukulaičius gaminkite iš liesesnės mėsos, pavyzdžiui, vištienos. Nepamirškite šviežių prieskoninių žolelių ir gardaus padažo!

 

 

Traškūs vištienos kepsneliai su migdolų plutele

Traškūs vištienos kepsneliai su migdolų plutele 4 asm.

Vištienos patiekalus paruošti visai nesudėtinga, o tinka jie bemaž visiems – mėsa minkšta, lengvai virškinama ir liesa. Pasigaminkite gardžius traškius kepsnelius.

 

 

Lėtai ir ilgai kepta višta

Lėtai ir ilgai kepta višta 4 asm.

Lėto gaminimo metodas (angl. slow cook) jau braunasi į mūsų virtuves. Gamintojai siūlo lėtpuodžius – priešingybes žinomiems greitpuodžiams. Lėtai ruošiamas maistas yra daug sveikesnis, nes išsaugo mineralus, vitaminus ir maistinę vertę. Lėtuoju būdu rekomenduojame išsikepti visą vištą.

 

Makaronai su Parmos kumpiu

Makaronai su Parmos kumpiu 2 asm.

Itališkasis vytintas Parmos kumpis pirmąsyk rašytiniuose šaltiniuose paminėtas net prieš 2000 m. Šiandien vieni paklausiausių kumpių gaminami griežtai laikantis tos pačios senovinės technologijos ir toje pačioje vietovėje. Parmos kumpis bet kokiam patiekalui suteikia nepakartojamą skonį ir aromatą. Net jei tas patiekalas paprasti makaronai.

 

Makaronai su krevetėmis kreminiame padaže

Makaronai su krevetėmis kreminiame padaže 4 asm.

Įvairių formų, dydžių makaronai populiarūs visame pasaulyje. Jais pamaloninsi kiekvieno skonį, o pagaminti užtruks vos kelias minutes. Be to, makaronai niekada nenusibosta, nes kaskart galima išsivirti kitos rūšies pastą ir pagardinti vis kitu padažu.

Šį kartą siūlome makaronus su krevetėmis.

Jautienos kepsniai su pelėsinio sūrio padažu

Jautienos kepsniai su pelėsinio sūrio padažu 4 asm.

 

Jums reikės: 2 cm storio jautienos išpjovos arba nugarinės gabalėlių, 100 g sviesto, 100 g pelėsinio sūrio, poros šaukštų alyvuogių aliejaus, česnakų laiškų arba 2 skiltelių česnakų, 2 šaukštų brendžio, juodųjų pipirų.

 

 

Makaronų apkepas

Makaronų apkepas 4 asm.

Vakarienė turi būti greitai pagaminama, soti, o kartu ir lengva. Tam puikiai tiks makaronų apkepas su daržovėmis. Apkepams gaminti tinka kone visos stambesnių makaronų rūšys, tik nepamirškite šiek tiek sūrio!

 

Žymės: apkepas, makaronai
Įvairių žolelių ir mėlynojo pelėsio siūrio kišas

Įvairių žolelių ir mėlynojo pelėsio siūrio kišas 6 asm.

Kepinį sudaro trapios tešlos pagrindas, užlietas plaktų kiaušinių bei grietinėlės ar pieno plakiniu su pasirinktais mėsos, daržovių ar jūrų gėrybių priedais. Jis valgomas pasirinktinai – arba kaip karštasis patiekalas, arba šaltasis užkandis.

Šoninės ir sūrio kišas

Šoninės ir sūrio kišas 6 asm.

Kepinį sudaro trapios tešlos pagrindas, užlietas plaktų kiaušinių bei grietinėlės ar pieno plakiniu su pasirinktais mėsos, daržovių ar jūrų gėrybių priedais. Jis valgomas pasirinktinai – arba kaip karštasis patiekalas, arba šaltasis užkandis.

Keptos mėsos asorti „Asado“ su chimichurri padažu

Keptos mėsos asorti „Asado“ su chimichurri padažu 6 asm.

V. Radzevičius: „Asado“ galėtų būti antrasis Argentinos vardas. Argentina garsėja ypatingos kokybės mėsa. Ant žarijų ar ugnies kepta pati įvairiausia mėsa. Jos rinkinys ir vadinamas „Asado“. Dažniausiai šie kepsneliai valgomi su chimichurri padažu.

Keptas paršelis „Lechon“

Keptas paršelis „Lechon“ 8 asm.

V. Radzevičius: Tai bene pagrindinis argentiniečių Kalėdų patiekalas. Paplitęs ne tik Argentinoje, bet ir kitose Lotynų Amerikos šalyse. Prieš kepimą jis kruopščiai marinuojamas, kad būtų išryškinamos geriausios kiaulienos savybės.

Jautienos vyniotinis „Matambre“

Jautienos vyniotinis „Matambre“ 6 asm.

V. Radzevičius: Šis vyniotinis turi daugybę gaminimo būdų. Jis gali būti įdarytas morkomis, virtais kiaušiniais, pipirais ir t. t. Patiekiamas supjaustytas, padažui naudojant majonezą arba chimichurri, be kurio argentiniečiai savo raciono net negalėtų įsivaizduoti.

Brasato jautiena raudono vyno padaže

Brasato jautiena raudono vyno padaže 4 asm.

Gian Luca Demarco: „Jautiena, troškinta gerame raudoname vyne, yra labai šventiškas patiekalas. Tuo trapu Barolo vynas yra mūsų krašto pasididžiavimas. Geriausias vynas ilgai saugomas šeimos rūsiuose per Šv. Kalėdas keliauja ne tik į taures, bet ir į patiekalus. Mano šeimai Šv. Kalėdos yra didžiausia šventė, taigi brasato jautiena ant mūsų stalo atrandama visuomet.“

Antis balto vyno ir apelsinų padaže

Antis balto vyno ir apelsinų padaže 6 asm.

Gian Luca Demarco: „Kaip ir visoje Europoje, Italijoje ant kalėdinio stalo karaliauja antis. Ji gali būti gaminama įvairiais būdais, su pačiais įvairiausiais padažais, tačiau būtent apelsinų kvapas man labiausiai asocijuojasi su Šv. Kalėdomis. Būtent tokią antį prisimenu iš savo vaikystės.“

Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt