Salotos ir užkandžiai

Žuvų paštetas

Žuvų paštetas 4 asm.

Išsikepkite gardų žuvies paštetą. Sugužėjus svečiams tereiks paskrudinti mėgstamą duoną ir papjaustyti šviežių daržovių.

 

 

 

Agurkų „lizdeliai“

Agurkų „lizdeliai“ 3 asm.

Užkandžiai iš daržovių daug sveikesni nei įprasti sumuštiniai, bet ne mažiau gražiai atrodo ir yra sotūs. Pasigaminkite agurkų „lizdelius“.

 

Rytietiškos morkų salotos 

Rytietiškos morkų salotos  3 asm.

Natūropatai morkas vadina visų daržovių karalienėmis. Naujausi tyrimai parodė, kad vos viena morka per dieną gali dvigubai sumažinti sergamumą plaučių vėžiu! Šiose oranžinėse daržovėse daug karotenoidų ir antioksidantinių junginių, kurie labai naudingi širdžiai. Sveikiausia morkas valgyti žalias, todėl ruoškite iš jų įvairias salotas.

 

Avokadų salotos su keptu baklažanu

Avokadų salotos su keptu baklažanu 2 asm.

Avokaduose gausu maistinių skaidulų, daug augalinės kilmės baltymų ir mažai cukraus, todėl jie tinka norintiems sulieknėti. Ruoškite gardžias salotas su keptais baklažanais ir džiaukitės dailėjančiomis kūno linijomis.

Salotos su keptais burokėliais

Salotos su keptais burokėliais 4 asm.

Atėjus pavasariui, vis dažniau susimąstome apie kūno formas, tačiau nemažiau svarbu, kad organizmas nepristigtų visų būtinų medžiagų. Siūlome pasigaminti sveikas ir vertingas salotas su keptais burokėliais.

 

Įdarytos bulvės su daržovėmis

Įdarytos bulvės su daržovėmis 4 asm.

Laikas pasigaminti bulvių patiekalų. Šį kartą siūlome jas įdaryti daržovėmis ir iškepti orkaitėje. Pagaminsite greitai, bet mėgautis norėsite kiek įmanoma ilgiau.

 

Krepšeliai su varške ir lašiša

Krepšeliai su varške ir lašiša 5 asm.

Kai užgriūva netikėti svečiai, pravartu namuose turėti trapios tešlos krepšelių. Juos užpildę skirtingais įdarais galite paruošti spalvingą vaišių stalą. Išbandykite sočius krepšelius su varške ir lašiša.

Naminiai suvožtiniai su burokėlių ir avinžirnių maltinukais

Naminiai suvožtiniai su burokėlių ir avinžirnių maltinukais 4 asm.

Nusibodo sumuštiniai su duona, mėsa ir sūriu? Norėtumėte sveikesnių užkandžių? Išbandykite sumuštinius su naminiais daržovių maltinukais.

 

 

Žuvies užtepėlė

Žuvies užtepėlė 4 asm.

Žuvies užtepėlė – puikus užkandis ir gardūs pusryčiai. Užtepėlei rinkitės karšto rūkymo riebią žuvį, pavyzdžiui, skumbrę. Būtinai paskaninkite kapotomis šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis – jos suteiks gaivumo.

Sicilietiškos bulvių salotos

Sicilietiškos bulvių salotos 4 asm.

Bulvės pasaulyje yra ketvirtas pagal suvartojimą maistinis augalas po ryžių, kviečių ir kukurūzų, tad galite būti tikri – jas mėgsta ne tik lietuviai. Kviečiame pasigaminti sočias bulvių salotas pagal siciliečių receptą.

Žymės: Bulvės, salotos
Gaiviosios ikrų salotos

Gaiviosios ikrų salotos 4 asm.

Salotos tinka bet kokiu paros metu ir bet kokia proga. Tačiau įprastos – su vištiena ar tunu – greit pabosta. Išmėginkite pikantiškų su ikrais ir krabų lazdelėmis.

 

Keptos austrės

Keptos austrės 2 asm.

Prabangus delikatesas – austrės – dažniausiai valgomos gyvos, pagardintos šlakeliu citrinos sulčių, tačiau verta išbandyti ir įdomesnius receptus.

Sočios daržovių salotos

Sočios daržovių salotos 4 asm.

Kas gi nemėgsta salotų? Tai greitai paruošiamas ir sveikas patiekalas. Į salotas įdėjus keptų cukinijų, jos tampa ne tik sveikos, bet ir sočios.

Keptos mėsos asorti „Asado“ su chimichurri padažu

Keptos mėsos asorti „Asado“ su chimichurri padažu 6 asm.

V. Radzevičius: „Asado“ galėtų būti antrasis Argentinos vardas. Argentina garsėja ypatingos kokybės mėsa. Ant žarijų ar ugnies kepta pati įvairiausia mėsa. Jos rinkinys ir vadinamas „Asado“. Dažniausiai šie kepsneliai valgomi su chimichurri padažu.

Užkandžių rinkinys „Picada“

Užkandžių rinkinys „Picada“ 6 asm.

V. Radzevičius: Tai užkandžių rinkinys iš įvairių sūrių, kumpių ir daržovių. Mūsų ruošiama „Picada“ ypatinga tuo, kad bus gaminama tik iš įvairių daržovių.

Kepta paprika su ančiuvių padažu

Kepta paprika su ančiuvių padažu 6 asm.

Gian Luca Demarco: „Ančiuvių padažas yra vienas kalėdiškiausių patiekalų šiaurės Italijoje. Tai privalomas kiekvieno šventinio stalo akcentas. Šio patiekalo slaptas slaptas ingredientas – ančiuviai. Subtilus padažas puikiai dera su šiek tiek pakepta, italų itin mėgstama, paprika.“

Sultenių salotos su rūkyta antiena ir klevų sirupo padažu

Sultenių salotos su rūkyta antiena ir klevų sirupo padažu 4 asm.

Rasa Martens: „Vokiečiai be galo mėgsta sultenių salotas. Lietuvoje jos atsirado palyginti ne taip ir seniai, todėl mums yra kiek mažiau žinomos. Tačiau šių salotų lengvumas ir švelnumas tiesiog būtinas šventiniam Kalėdų stalui. Man ypač patinka, kaip nesunkiai ir greitai jos pagaminamos.“

Vokiškos bulvių salotos su sūdyta lašiša

Vokiškos bulvių salotos su sūdyta lašiša 6 asm.

Rasa Martens: „Vokietijoje kiekviena šeima turi savo bulvių salotų receptą, todėl šalyje yra begalė šio patiekalo variacijų.  Kai kurios šeimos, netgi ruošia šiltas salotas. Rastume ir receptų su grietine, majonezu ir pan. Tačiau mano vyrui Johannui labiausiai patinka šis variantas. O ir gaminti šias salotas jam puikiai sekasi. Mūsų šeimoje Kalėdos be šio patiekalo visiškai neįsivaizduojamos.“

Saldymedžių skonio skrudinti migdolai su druska

Saldymedžių skonio skrudinti migdolai su druska 4 asm.

Į prikaistuvį suberkite saldžiuosius migdolus ir cukraus miltelius, cukrų „Farinas“ ir vandenį. Nustatykite didžiausią viryklės kaitrumą ir kruopščiai maišykite. Sumažinkite ugnį ir įberkite druskos. Maišykite, kol cukrus visiškai ištirps. Nuolat...
Apelsinų skonio skrudinti migdolai su prieskoniais

Apelsinų skonio skrudinti migdolai su prieskoniais 6 asm.

Toks pat receptas, kaip ir skrudintų migdolų (2–4 žingsniai), tik reikia pridėti prieskonių ir pagardų (atliekant 1 žingsnį).

Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt