6 restoraninių salotų receptai, kuriuos lengvai paruošite namuose

Gaminame salotas namuose / 123RF.com nuotr.
Autorius: Ji24.lt
Publikuota: 2019-06-30 16:50
Gamindami salotas niekad nepritrūksime fantazijos. Šis vasariškas patiekalas – ne tik gaivus ir maistingas, bet ir nelabai kaloringas. Vienoje lėkštėje galime derinti skirtingus vaisius, daržoves, kruopas, žuvį ar mėsą. Kuo daugiau spalvų – tuo daugiau įvairovės! Skoninę paletę papildyti rekomenduojame specialiai salotoms sukurtais sėklų, riešutų ir džiovintų daržovių pagardais. Pateikiame kelis vasariškus receptus.

Burokėlių salotos su ožkų sūriu

1–2 porcijoms reikės:

  • 1–2 virtų (keptų) burokėlių,
  • 50–60 g gražgarsčių,
  • 50–70 g ožkų sūrio,
  • saujos „Alvo“ kepintų moliūgų sėklų branduolių.

Užpilui (pasirinktinai):

  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus,
  • šlakelio balzaminio acto.

Burokėlių salotos su ožkų sūriu/A. Baltrušaičio koliažas / 123RF.com nuotr.
Burokėlių salotos su ožkų sūriu/A. Baltrušaičio koliažas / 123RF.com nuotr.

Žalumynų salotos su mocarela

1–2 porcijoms reikės:

  • 50–70 g mocarelos,
  • avokado,
  • 20–30 g sultenių salotų,
  • 20–30 g „Radicchio“ salotų (ar mėgstamo salotų mišinio),
  • kekės vynuogių,
  • saujos „Alvo“ salotų pagardų su saulėje džiovintais pomidorais.

Užpilui (pasirinktinai):

  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus,
  • šlakelio balzaminio acto.

Žalumynų salotos su mocarela/A. Baltrušaičio koliažas / 123RF.com nuotr.
Žalumynų salotos su mocarela/A. Baltrušaičio koliažas / 123RF.com nuotr.

Vaisių salotos su bolivinėmis balandomis

1–2 porcijoms reikės:

  • 50–70 g virtų bolivinių balandų,
  • avokado,
  • obuolio,
  • 1–2 mandarinų,
  • 15–30 g špinatų,
  • 15–30 g ąžuolo lapų salotų,
  • saujos migdolų riešutų,
  • saujos „Alvo“ salotų pagardų su ispaninių šalavijų sėklomis.

Užpilui (pasirinktinai):

  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
  • šaukšto citrinos sulčių,
  • šaukštelio medaus.
Vaisių salotos su bolivinėmis balandomis/A. Baltrušaičio koliažas / 123RF.com nuotr.
Vaisių salotos su bolivinėmis balandomis/A. Baltrušaičio koliažas / 123RF.com nuotr.

Žalumynų salotos su vištienos krūtinėle

1–2 porcijoms reikės:

  • 50–100 g keptos vištienos krūtinėlės,
  • 0,5–1 avokado,
  • 0,5–1 kepto batato,
  • 50 g „Lollo Biondo“ salotų (ar mėgstamo salotų mišinio),
  • 20–40 g virtų bolivinių balandų,
  • 30 g kepintų avinžirnių,
  • saujos česnakų daigų,
  • saujos „Alvo“ salotų pagardų su kepintomis sėklomis.

Užpilui (pasirinktinai):

  • 3 šaukštų natūralaus jogurto,
  • šaukšto alyvuogių aliejaus,
  • šaukšto citrinos sulčių,
  • 1–2 skiltelių pertrinto česnako.
Žalumynų salotos su vištienos krūtinėle/A. Baltrušaičio koliažas / 123RF.com nuotr.
Žalumynų salotos su vištienos krūtinėle/A. Baltrušaičio koliažas / 123RF.com nuotr.

Lapinių kopūstų ir fetos salotos

1–2 porcijoms reikės:

  • 50–100 g lapinių kopūstų,
  • 50–70 g fetos,
  • 30–50 g virtų bolivinių balandų,
  • saujos graikinių riešutų,
  • saujos „Alvo“ salotų pagardų su riešutais ir daržovėmis.

Užpilui (pasirinktinai):

  • 3–5 šaukštų apelsinų sulčių,
  • šaukštelio baltojo vyno acto,
  • šaukštelio medaus,
  • žiupsnio rozmarinų.
Azijietiškos lašišų salotos/A. Baltrušaičio koliažas / 123RF.com nuotr.
Azijietiškos lašišų salotos/A. Baltrušaičio koliažas / 123RF.com nuotr.

Azijietiškos lašišų salotos

1–2 porcijoms reikės:

  • 50–100 g šviežios lašišos,
  • 30–50 g virtų ryžių,
  • 20–40 g jūros kopūstų,
  • 0,5–1 raudonosios paprikos,
  • 1–2 trumpavaisių agurkų,
  • 20–40 g ananaso,
  • 15–30 g raudonųjų ridikų,
  • 1–2 nedidelių lakštų jūros dumblių,
  • saujos „Alvo“ kepintų sėklų mišinio.

Užpilui (pasirinktinai):

  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus.
  • 1 v. š. sojos
Azijietiškos lašišų salotos/A. Baltrušaičio koliažas / 123RF.com nuotr.
Azijietiškos lašišų salotos/A. Baltrušaičio koliažas / 123RF.com nuotr.

Naujausi straipsniai