Abejingų neliks: gaivus citrininis šerbetas patiks net nemėgstantiems citrinų

Citrininis šerbetas / 123RF.com nuotr.
Autorius: Ji24.lt
Publikuota: 2019-06-18 14:45
Vasarą desertų vis tiek norisi, tik kartais – kiek lengvesnių ir gaivesnių, kad karštą dieną jie ne tik pamalonintų gomurį, bet ir maloniai atvėsintų. Siūlome išbandyti itin gaivų citrininį šerbetą, kuris patiks net tiems, kurie nėra dideli citrinų gerbėjai.

Pagaminsite per 15 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko), pakaks 3–4 asmenims.

JUMS REIKĖS:

• Cukrus: 200 g 

• Citrinos: 5 vnt. 

• Mėtos: 30 g

 • Vanduo: 200 ml

KAIP GAMINTI:

1. Pirmiausia šaldymo kameroje atšaldykite plastikinį indą, kuriame plaksite šerbetą.
2. Į nedidelį puodelį supilkite vandenį ir cukrų. Sirupą užvirinkite ir dar kokias 2–3 min. pakaitinkite. Sirupą padėkite, kad atvėstų.
3. Išspauskite keturių citrinų sultis. Jas perkoškite per sietelį, kad neliktų sėklų.
4. Citrinų sultis ir nutarkuotą vienos citrinos žievelę supilkite į atvėsusį sirupą.
5. Šerbeto masę pilkite į atvėsintą plastikinį indą ir valandai statykite į šaldiklį.
6. Po valandos šerbetą ištraukite ir pamaišykite šakute.
7. Šį procesą kas valandą pakartokite dar 3 kartus. Jau paruoštą šerbetą tiekite stiklinėse taurėse, papuoštą citrinos griežinėliais ir šviežiais mėtų lapeliais. 

SKANAUS!

Citrininis šerbetas / 123RF.com nuotr.
Citrininis šerbetas / 123RF.com nuotr.
Ji24.lt

Naujausi straipsniai