Aistringiems grilio mėgėjams – populiarūs prieskonių deriniai

Grilio patiekalai / 123RF.com nuotr.
Autorius: Ji24.lt
Publikuota: 2019-06-13 11:51
Grilio patiekalai – daugelio pamėgtas vasaros meniu. Kiekvienam pagal skonį – nuo tradiciškai marinuotos česnakinės paukštienos iki aštrių amerikietiškų mėsainių bei įvairių rūšių mėsos kepsnių. Svarbiausia – rinktis aukščiausios kokybės produktus. Maisto ekspertai „Kotányi“ rekomenduoja populiarius prieskoninius grilio derinius.

Amerikietiški barbekiu mėsainiai

Klasikiniai amerikietiški mėsainiai yra gaminami iš jautienos mentės faršo. Pagrindiniai marinato akcentai – rūkyta paprika, Kajeno paprika, aitrioji paprika ir kuminas. Pagal skonį dedame druskos ir juodųjų pipirų.

Marinavimo laikas – 15–30 min.

„Kotányi“ Mėsainių prieskoniai BBQ
„Kotányi“ Mėsainių prieskoniai BBQ

Česnakinė vištiena

Bene populiariausi – česnakiniai vištienos ketvirčiai, kulšelės ir sparneliai. Pagrindiniai marinato akcentai – česnakas, svogūnas, paprika ir Viduržemio jūros prieskoninių žolelių mišinys. Pagal skonį dedame druskos ir juodųjų pipirų. Prieskonius įtriname su aliejumi.

Marinavimo laikas – 30 min.

„Kotányi“ česnakiniai vištienos prieskoniai
„Kotányi“ česnakiniai vištienos prieskoniai

Klasikinis kepsnys

Kepsniams puikiai tiks veršienos, kiaulienos ar avienos išpjova, nugarinė, mentė, šoninė, kulninė dalis. Pagrindiniai marinato akcentai – garstyčios, kalendros, čiobreliai, petražolės ir česnakai. Pagal skonį dedame druskos ir juodųjų pipirų. Prieskonius įtriname su aliejumi ir actu.

Marinavimo laikas – 30 min.–2 val.

„Kotányi“ mėsos kepsnių prieskoniai
„Kotányi“ mėsos kepsnių prieskoniai

Šonkauliukai

Šonkauliukų mėsą patariama rinktis pagal skonį. Jeigu mėgstate riebiau, imkite gabalėlius su daugiau riebalų, ir atvirkščiai. Pagrindiniai marinato akcentai – sojų padažas, medus, česnakas, paprika ir imbieras. Pagal skonį dedame druskos ir juodųjų pipirų. Prieskonius įtriname su aliejumi.

Marinavimo laikas – 60 min.–12 val.

„Kotányi“ šonkaulių prieskoniai
„Kotányi“ šonkaulių prieskoniai

Garnyrai prie mėsos

Tobulas vasariškas garnyras prie grilio patiekalų – gaivios ir gardžios salotos. Padažo pagrindui naudodami skirtingas prieskonines žoleles, galėsime mėgautis skonine įvairove.

Cezario salotos

Populiarūs ingredientai: romaninės salotos, parmezano sūris, virti kiaušiniai, mažais kubeliais pjaustyta skrudinta balta duona.

Padažui: 300 ml jogurto (ar liesos grietinės) sumaišykite su pakuote salotų mišinio prieskonių ir palikite pastovėti 4–5 min. Padažą ant paruoštų salotų užpilkite prieš jas patiekdami. Pagal skonį jį galite pagardinti ančiuvių pasta.

„Kotányi“ Cezario salotų prieskoniai
„Kotányi“ Cezario salotų prieskoniai

Itališkos salotos

Populiarūs ingredientai: romaninės salotos, mocarelos sūris, vyšniniai pomidorai, juodosios alyvuogės.

Padažui: 5 šaukštus alyvų aliejaus, 7 šaukštus vandens ir šlakelį citrinų sulčių sumaišykite su pakeliu prieskonių. Padažą ant paruoštų salotų užpilkite prieš jas patiekdami.

„Kotányi“ itališkų salotų prieskoniai
„Kotányi“ itališkų salotų prieskoniai

Viduržemio jūros salotos

Populiarūs ingredientai: pomidorai, raudonieji svogūnai, agurkai, žaliosios paprikos, feta, juodosios alyvuogės.

Padažui: 5 šaukštus alyvų aliejaus, 7 šaukštus vandens ir šlakelį citrinų sulčių sumaišykite su pakeliu prieskonių. Padažą ant paruoštų salotų užpilkite prieš jas patiekdami.

„Kotányi“ Viduržemio salotų prieskoniai
„Kotányi“ Viduržemio salotų prieskoniai
Projekto partnerio inicijuotas ir parengtas turinys, turinio kontrolė – partnerio rankose

Naujausi straipsniai