Ali Gadžijevas dalijasi receptu: burnoje tirpstantys tradiciniai meduoliai

Ali Gadžijevo meduoliai
Autorius: Ji24.lt
Publikuota: 2020-03-07 13:23
Tradiciniai meduoliai – tai skanėstas, kuris patiks visiems, o į jų gamybą noriai įsitrauks visa šeima!

Laidoje „Gardu Gardu“ šefas Ali Gadžijevas gamino tradicinius meduolius, kuriuos ne tik itin gardu valgyti, bet ir itin smagu gaminti: meduolių dekoravimas gali įtraukti visą šeimą, taigi ne tik pasigaminsite puikų skanėstą, bet ir smagiai praleisite laiką su artimaisiais.

Tradiciniai meduoliai

Tešlai reikės:

  • 4 anyžiaus žvaigždelių
  • 2 lazdelių cinamono
  • 6-8 gvazdikėlių
  • 70 g medaus
  • 5 šaukštų cukraus
  • 50 g sviesto
  • 2 kiaušinių
  • 320 g miltų
  • 12 g sodos
  • 20 g acto

Glazūrai reikės:

  • Cukraus pudros
  • Citrinos sulčių

 

Ali Gadžijevo meduoliai
Ali Gadžijevo meduoliai

Kad meduoliai būtų ypatingo skonio, rekomenduojama prieskonių mišinį susimalti patiems. Malimui geriausia naudoti kavamalę. Joje sumalti anyžių, cinamoną ir gvazdikėlius. Gautus prieskonius būtina persijoti, kad liktų kuo smulkesnė frakcija.

Medų šiek tiek pašildyti su cukrumi ir sviestu. Masę atvėsinti, kad būtų kambario temperatūros. Į ją įmušti du kiaušinius ir gerai išmaišyti su šluotele. Actą sumaišyti su soda ir įmaišyti į tešlą.

Miltus sumaišyti su žiupsneliu prieskonių, supilti į skystą masę ir gerai išminkyti tešlą, kol nelips prie rankų. 

Kočioti maždaug 4-5 mm storio iš išspausti norimomis formelėmis. 

Kepti iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 12 min.

Norimą kiekį cukraus pudros maišyti su citrinos sultimis, kol gausis tiršta masė, tinkama glazūravimui. Ją supilti į konditerinį maišelį, nukirpti viršūnėle ir dekoruoti atvėsusius meduolius.

Skanaus!

Ali Gadžijevas gamina meduolius
Ali Gadžijevas gamina meduolius