Apelsininė palaima lėkštėje: prancūziški Siuzetės blyneliai

Prancūziški Siuzetės blyneliai
Autorius: Ji24.lt
Publikuota: 2020-02-23 07:32
Prancūziški Siuzetės blyneliai – tai dieviško skonio blyneliai, kurie pakerės ne tik skoniu, bet ir savo įmantrumu. Kai norisi kažko ne visiškai kasdieniško, kažko, kas priverstų į blynus pažvelgti kitaip. Išdrįsite paeksperimentuoti?

Laidoje „Gardu Gardu“ šefas Ali Gadžijevas pristatė įspūdingus prancūziškus Siuzetės blynelius su apelsinų padažu. Sakoma, kad šis patiekalas atsirado visai netyčia – užsiliepsnojus padažui. Ir taip nuo XIX a. šie blyneliai tradiciškai yra patiekiami apšlaksčius apelsinų likeriu ir padegus.

Prancūziški Siuzetės blyneliai

Lietiniams blyneliams reikės:

  • 55 g sviesto
  • 300 g pieno
  • 100 g miltų
  • 3 kiaušinių

Padažui reikės:

  • 1 didelio apelsino
  • 80 g vandens
  • 100 g cukraus
  • 150 g sviesto
  • 50 g apelsinų likerio

Ištirpinti sviestą, atvėsinti ir kartu su kitais blynelių ingredientais išplakti iki vientisos tešlos.

Į įkaitintą keptuvę įdėti šiek tiek sviesto ir jam ištirpus riebalų perteklių pašalinti popieriniu rankšluosčiu. Į ją pilti po samtelį tešlos ir paskirstyti per visą keptuvę. Kepti iš abiejų pusių.

Nuo apelsinų nupjauti žievelės oranžinę dalį ir susmulkinti plonais šiaudeliais. 

Keptuvėje užvirti vandenį ir jame ištirpinti cukrų. Suberti apelsino žievelę. Šiek tiek pakaitinti ir sudėti sviestą. Virinti, kol ištirps. Sulankstyti 4 blynelius į keturias dalis taip, kad gautųsi trikampėliai. Juos dėti į keptuvę su sirupu.

Kepant keptuvę judinti, kad sirupas pilnai apsemtų blynelius. Ant viršaus užpilti apelsinų likerio ir uždegti. Tai yra tradicinis šių blynelių pateikimas. Rekomenduojama valgyti su ledais.

Skanaus!

Prancūziški Siuzetės blyneliai
Prancūziški Siuzetės blyneliai