Apsilaižysite pirštus: naminiai ledai su maskarpone ir uogomis

Naminiai ledai su uogomis / 123RF.com nuotr.
Autorius: Ji24.lt
Publikuota: 2019-06-17 11:12
Nėra tinkamesnio meto naminių ledų gaminimui kaip vasara, o ar bereikia sakyti, kad naminiai ledai su uogomis, kurių šiuo metu pilna šviežutėlių ir pačių įvairiausių, yra pati geriausia idėja norint kažko skanaus? Šie ledai su maskarpone ir uogomis privers jus akimirkai užsimerkti... taip, iš malonumo.
JUMS REIKĖS:

  • 250 g maskarponės
  • 2 vnt. kaimiškų kiaušinių
  • 250 ml plakamosios grietinėlės
  • 1 arbat. š. vanilinio cukraus
  • 0,5 vnt citrinos sulčių
  • 120 g rudojo cukraus
  • 1 valg. š. klevų sirupo
  • 1 st. aviečių
  • 1 st. raudonųjų serbentų
  • 50 ml aviečių likerio

KAIP GAMINTI:

1. Kiaušinius gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, tada atskirkite trynius nuo baltymų ir trynius su cukrumi išplakite iki vientisos purios masės.

2. Maskarponę sumaišykite su vaniliniu cukrumi ir citrinų sultimis, šluotele įplakite kiaušinių plakinį.

3. Šaldytuve gerai atšaldytą grietinėlę išplakite iki standžių putų ir labai atsargiai sumaišykite su maskarpone.

4. Serbentus nuskabykite nuo šakelių, sumeskite į gilesnį indą su avietėmis, supilkite klevų sirupą, aviečių likerį ir viską iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu, tada tyrę pertrinkite per sietelį ir labai palengva, kad pasidarytų dvispalvė marmurinė masė, įmaišykite į maskarponę.

5. Paruoštą ledų masę pilkite į platų indą ir per naktį šaldykite kameroje.

6. Tiekite su šviežiomis avietėmis ir serbentais.

Pagaminsite per 15 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Ji24.lt