Avietinis tortas su pistacijų kremu: desertas, kurio norės visi

Avietinis tortas su pistacijų kremu
Autorius: Ji24.lt
Publikuota: 2020-01-22 12:41
Avietinis tortas su pistacijų kremu – tai tobulas desertas, kuris tiks bet kokiai jūsų šeimos šventei ar tiesiog tada, kai norisi palepinti save ar namiškius.

Laidoje „Gardu Gardu“ profesionalus konditeris Ali Gadžijevas pasidalijo avietinio torto su pistacijų kremu receptu. Šis tobulas desertas pakerės nuostabiu skoniu ir viliojančia išvaizda, todėl kviečiame išbandyti ir pasmaližiauti!

Biskvitui reikės:

  • 40 g migdolų riešutų
  • 40 g lazdyno riešutų
  • 1 šaukšto miltų
  • 70 g cukraus pudros
  • 2 šaukštų cukraus
  • 4 kiaušinių baltymų

Kremui reikės:

  • 100 g cukraus
  • 100 g vandens
  • 5 kiaušinių trynių
  • 240 g sviesto
  • 50 g pistacijų pastos 

Užbaigimui reikės:

  • 300 g aviečių
  • Cukraus pudros

Gaminimas:

  • Riešutus sumalti iki smulkios frakcijos. Malant įdėti miltus ir cukraus pudrą.
  • Kiaušinių baltymus išplakti su cukrumi iki standžių putų ir permaišyti su biriais ingredientais. Masę maišyti iki vientisos, blizgios masės. Ją dalinti pusiau ir dėti į dvi kepimo formas, kad gauti du biskvitus.
  • Kepti iki 180°C įkaitintoje keptuvėje 12-15 min.
  • Sumaišyti vandenį su cukrumi ir užvirti iki 118 °C (kol masė tampa klampi). Kiaušinių trynius plakti ir tuo pačiu metu po truputi pilti karštą cukraus sirupą. Išplakti iki standžių putų.
  • Sviestą ir pistacijų pastą išplakti iki purios masės ir šluotelės pagalba sujungti su baltymų pase.
  • Dalį aviečių perpjauti pusiau ir perpjauta puse į išorę sudėlioti ant biskvito krašto (iš formos neištraukti). Kitą dalį pilnų aviečių sudėlioti ant viso biskvito. Konditerinio maišelio pagalba užpilti visą kremą, kad padengtų uogas. Uždėti antrą biskvitą. Palikti šaldytuve, kol sustings.
  • Torto viršų papuošti cukraus pudra.

Skanaus!