Avižiniai sausainiai su morkomis – apsilaižysite pirštus!

Avižiniai sausainiai su morkomis / Shutterstock nuotr.
Autorius: ji24.lt
Publikuota: 2019-04-29 11:44
Avižiniai sausainiai yra paprastai pagaminami ir labai skanūs. Tad radę laisvą valandėlę jų gali pasigaminti patys ir palepinti sveiku užkandžiu savo šeimą ar draugus. Tinks ir patiks net mažiems vaikams!

Jums reikės:

100 g smulkių avižinių dribsnių, 90 g visagrūdžių kvietinių miltų, 1,5 šaukštelio kepimo miltelių, 1,5 šaukštelio cinamono, žiupsnelis druskos, 30 g sviesto arba kokosų aliejaus, kiaušinis, šaukštelis vanilės ekstrakto, 4 šaukštai klevų sirupo arba skysto medaus, 70 g morkų, saujelė razinų.

Kaip gaminti

1. Viename dubenyje sumaišykite visus sausus produktus: avižinius dribsnius, miltus, kepimo miltelius, cinamoną, druską. Jei turite tik stambių avižinių dribsnių, juos galite pasmulkinti elektriniu smulkintuvu.

2. Kitame didesniame dubenyje kiaušinį (kambario temperatūros) sumaišykite su išlydytais riebalais ir vanilės ekstraktu. Kai masė pasidarys vienalytė, įmaišykite sirupą, suberkite sausų produktų mišinį ir pamaišykite šaukštu. Sukrėskite tarkuotas morkas, nuplautas razinas.

3. Gatavą tešlą bent pusvalandį palaikykite šaldytuve. Nepraleiskite šito etapo! Galite laikyti ir ilgiau, bet tuomet dubenį būtinai apgaubkite maistine plėvele.

4. Orkaitę įkaitinkite iki 165 °C, skardą išklokite kepimo popieriumi. Tešlą padalykite į 15 gumulėlių. Jei tešlą šaldėte ilgiau kaip 1,5 val., kiekvieną sausainį truputį paspauskite. To daryti nebūtina, jei tešla šaldytuve išbuvo tik pusvalandį – kepami sausainiai patys išsiplės. Kepkite 12–15 min., paskui ataušinkite sudėtus ant grotelių.

Ji24.lt