Desertinė pica: tobulas nekeptas skanėstas be miltų, kiaušinių ir cukraus

Desertinė pica / 123RF.com nuotr.
Autorius: Ji24.lt
Publikuota: 2019-06-27 16:34
Vasarą labai dažnai nesinori kaisti orkaitės ar keptuvės, tačiau skaniai valgyti norisi visada. Puiki išeitis šiltuoju sezonu – nekepti skanėstai: nereikės prakaituoti prie orkaitės, o be to – puikiai atsigaivinsite. Šįkart siūlome išbandyti desertinę picą – jos ne tik nereikės kepti, bet ir džiaugsitės sveika skanėsto sudėtimi, todėl gabalėlių galite neskaičiuoti, o tiesiog mėgautis.

Ši desertinė pica – puikios sudėties, todėl drąsiai galite mėgautis visa šeima, nes ji tiks ir vaikams. Vakarėlio metu tai irgi gali tapti puikiu desertu draugams, o vasara jam – pats palankiausias metas dėl gausaus šviežių vaisių ir uogų pasirinkimo. Nesudėtinga, sveika ir labai skanu!

JUMS REIKĖS:

Picos padui:

· 3 puodeliai datulių

· 2 puodeliai migdolų

· 1 puodelis kokosų drožlių

· 0,5 puodelio kakavos (jeigu norite šviesesnio pado, jos nedėkite)

· 2-3 valgomieji šaukštai medaus

· 3 valgomieji šaukštai riešutų sviesto

Pado uždengimui:

· Stiklinė graikiško jogurto

· Sauja braškių, trešnių ar aviečių

· Vienas ar keli skirtingi vaisiai: kiviai, persikai, kriaušės... Derinkite pagal savo mėgstamus skonius.

KAIP GAMINTI:

1. Sutrinkite picos pado ingredientus iki vientisos masės ir suformuokite iš jos apvalią formą. Galite pasinaudoti kočėlu, kad padas būtų lygesnis.

2. Prieš gamindami toliau, palaikykite picos padą šaldytuve 10–15 minučių.

3. Po to užtepkite ant picos pado graikišką jogurtą ir papuoškite vaisiais bei uogomis pagal fantaziją.

SKANAUS!

Ji24.lt