Drėgnas šokoladinis burokėlių pyragas: skonis nustebins net išrankiausius

Šokoladinis burokėlių pyragas / 123RF.com nuotr.
Autorius: Ji24.lt
Publikuota: 2019-09-06 13:26
Galvojote, kad burokėliai tik sriubai virti ar salotoms gaminti? Tikrai ne, jie puikiai tinka ir gardaus šokoladinio pyrago gamybai! Išbandykite, apsilaižysite pirštus!

Jums reikės: 150 g burokėlių, trečdalio stiklinės cukraus, 150 g juodojo šokolado, 4 kiaušinių, 150 g maltų riešutų, 5 šaukštų natūralios nesaldintos kakavos, žiupsnelio druskos, 50 ml apelsinų likerio.

  • Burokėlius gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu ir išvirkite su lupenomis. Atvėsintus nulupkite ir sutarkuokite smulkia trintuve.
  • Kiaušinius su cukrumi elektriniu plakikliu išplakite iki purumo.
  • Į kiaušinių ir cukraus plakinį suberkite riešutus, kakavą, druską, supilkite apelsinų likerį, sukrėskite tarkuotus burokėlius ir gerai išmaišykite.
  • Šokoladą sulaužykite nedideliais gabalėliais ir ištirpinkite vonelėje virš garų.
  • Šiek tiek atvėsintą įplakite į pyrago masę.
  • Ją sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
  • Kepkite iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį.
  • Iškeptą atvėsinkite ir supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.
  • Gražu tiekti apibarsčius milteliniu cukrumi.

SKANAUS!

Šokoladinis burokėlių pyragas / 123RF.com nuotr.
Šokoladinis burokėlių pyragas / 123RF.com nuotr.
Ji24.lt

Naujausi straipsniai