Greitas receptas: imunitetą stiprinanti „antivirusinė“ sriuba

Trinta morkų sriuba su apelsinais ir imbierais / 123RF.com nuotr.
Autorius: Ji24.lt
Publikuota: 2020-03-16 10:47
Įsisiūbavus įvairiems virusams ir ypatingai gąsdinant koronaviruso protrūkiui, turime stiprinti savo sveikatą ir imunitetą, kad galimybė užsikrėsti būtų kuo mažesnė. Imbieras – puikus kovotojas prieš virusus, o sriuba yra visada geras pasirinkimas norint vartoti daugiau skysčių ir stiprinti sveikatą.

Taigi siūlome namuose pasigaminti trintos morkų sriubos su apelsinais ir imbierais: skanu, nesudėtinga paruošti ir, svarbiausia, sveika mūsų organizmui.

Trinta morkų sriuba su apelsinais ir imbierais

Produktai:

  • 3 valg. š.  alyvuogių aliejaus
  • 3 smulkiais šiaudeliais tarkuotos morkos
  • 1 smulkintas svogūnas
  • 3 skiltelės česnako
  • 1 valg. š. trintos imbiero šaknies
  • 4 stiklinės vištienos sultinio
  • 1 apelsinas
  • 1 citrina
  • 1 lauro lapelis, pagal skonį grietinės, druskos ir juodųjų pipirų.  

Kaip gaminti:

1. Alyvuogių aliejuje apkepkite svogūną, morkas, imbierą ir česnaką. Pasūdykite ir pagal skonį pabarstykite juodųjų pipirų.

2. Į puodą supilkite vištienos sultinį (jei nemėgstate, tiks ir paprastas vanduo), suberkite 1-2 arbat. š. tarkuotų apelsino žievelių (prieš tai apelsiną patartina pamirkyti sodos tirpale), laurų lapelį, sudėkite apkeptą daržovių masę ir troškinkite, kol produktai suminkštės.

3. Atvėsinkite sriubą, supilkite pusės apelsino sultis, įpilkite pagal skonį citrinos sulčių ir sutrinkite elektriniu maišytuvu. Patiekite su grietine ir žalumynais (nebūtinai).


Imbieras / Fotolia nuotr.
Imbieras / Fotolia nuotr.