Humusas su burokėliais: itin paprasta, bet sveika ir gardu

Burokėlių humusas
Autorius: Ji24.lt
Publikuota: 2020-01-20 16:13
Kai norisi lengvos vakarienės ar gardaus bei sveiko užkandžio svečiams – tam puikiai tiks humusas su daržovių lazdelėmis. Pagaminti nesudėtinga, o sotu ir gardu!

Laidos „La maistas“ šefas Vylius Blauzdavičius siūlo pasigaminti humusą su burokėliais: tai greitai pagaminamas maistas, kuriuo mėgautis galėsite negrauždami savęs dėl kalorijų.

Be to, toks dalykas puikiai tinka patiekti draugams ar kaip sveikas užkandis tarp pagrindinių dienos patiekalų.

Išbandykite!

Vyliaus humusas su burokėliais

  • Gaminimo laikas: 15 min
  • Porcijų skaičius: 4

Ingredientai:

  • 1 skardinė konservuotų avinžirnių (arba 240 g virtų)
  • 2 virti burokėliai
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 šaukštelis malto kumino
  • šiek tiek citrinos sulčių (nebūtina)
  • Druskos, pipirų

Gaminimas:

  • Visus ingredientus sudedame į virtuvinį kombainą ir sutriname iki vientisos masės.
  • Pagal skonį pagardiname druska bei pipirais. Jeigu norisi, įspaudžiame citrinos sulčių.
  • Jeigu humuso norisi skystesnio, įpilame šiek tiek skysčio nuo konservuotų avinžirnių arba tiesiog vandens.
  • Patiekiame su daržovių (pvz. morkų) lazdelėmis ar kitais priedais.