Itin greita, bet tobulai skanu: spagečiai su krevetėmis ir grietinėle

Sergejaus spagečiai su krevetėmis ir grietinėlės padažu
Autorius: Ji24.lt
Publikuota: 2020-03-09 15:59
Norite gardaus, bet nesudėtingai pagaminamo maisto? Vadinasi, šis spagečių receptas kaip tik jums!

Laidpje „La Maistas“ profesionalus sportininkas, geriausias Lietuvos kikboksininkas Sergejus Maslobojevas gamino spagečius su krevetėmis ir grietinėlės padažu.

Sergejus pasakojo itin atidžiai besirenkantis maistą. „Aš valgau 5 kartus per dieną, specialiai man paruoštą maistą. Taigi, šeimai gaminu tik savaitgaliais. Visa mano šeima mėgsta mėsą. Dažnai gaminu steikus, šonkaulius, plovą“, – sakė vyras, šįkart pasirinkęs gaminti patiekalą be mėsos.

Siūlome pasigaminti Sergejaus spagečius su krevetėmis ir grietinėlės padažu:

Ingredientai:

  • 200 g spagečių
  • 200 g krevečių (tinka ir šaldytos)
  • 200 ml grietinėlės
  • 4 pomidorų 
  • 2 svogūnų
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 šaukštelis provanso žolelių (arba džiovinto čiobrelio ar raudonėlio)
  • Druskos, pipirų

Gaminimas: 

  1. Jeigu krevetės šaldytos, jas atitirpinkite.
  2. Spagečius išvirkite pagal instrukciją ant pakuotės.
  3. Susmulkinkite česnakus ir svogūnus. Susmulkinkite pomidorus.
  4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkiai kapotas česnako skilteles ir pakepkite apie pusę minutės (kol paskleis malonų kvapą). Sudėkite smulkintus svogūnus ir dar pakepinkite. Sudėkite pjaustytus pomidorus.
  5. Sudėkite krevetes ir labai trumpai apkepkite.
  6. Pagarinkite pipirais. Supilkite grietinėlę, suberkite provanso žoleles, druską. 
  7. Troškinkite ant vidutinės ugnies iki padažas truputį sutirštės.
  8. Į lėkštę dėkite spagečius. Ant jų - krevečių ir grietinėlės padažo. 
  9. Galima dar papuošti žalumynais, pabarstyti smulkintais riešutais ar tarkuotu kietuoju sūriu.

Skanaus!

Sergejaus spagečiai su krevetėmis ir grietinėlės padažu
Sergejaus spagečiai su krevetėmis ir grietinėlės padažu