Kai norisi pakramsnoti: skrudinti pievagrybiai su česnakiniu padažu

Skrudinti pievagrybiai / Shutterstock nuotr.
Autorius: Ji24.lt
Publikuota: 2020-03-13 09:50
Skrudintu maistu dietologai pataria nepiktnaudžiauti, tačiau kartas nu karto paskanauti tikrai nėra nusikaltimas.

Jums reikės: 450 g pievagrybių, puodelio alaus, kiaušinio, po puodelį miltų ir džiūvėsėlių, po šaukštelį česnakų ir svogūnų miltelių, 0,5 šaukštelio maltų citrinpipirių, šaukštelio garstyčių miltelių, druskos pagal skonį, apie 1 l aliejaus kepti.

Padažui: galvutės česnako, šaukštelio druskos, 0,5 puodelio citrinos sulčių, po puodelį pasirinkto aliejaus ir alyvuogių aliejaus.

  • Pagaminkite padažą. Elektriniu trintuvu sutrinkite išlukštentas česnako skilteles, druską, citrinos sultis ir aliejus. Plakite apie 2 min. – masė turi priminti majonezą.
  • Dubenyje sumaišykite miltus, garstyčių, svogūnų ir česnakų miltelius ir citrinpipirius. Įmuškite kiaušinį, supilkite alų ir gerai išmaišykite iki vientisumo. Į kitą dubenėlį suberkite džiūvėsėlius.
  • Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejaus (maždaug 7 cm nuo dugno). Pievagrybius arba jų puseles merkite į tešlą ir apvoliokite džiūvėsėliuose. Dėkite į keptuvę ir kepkite apie 2–3 min., kol apskrus. Sudėkite ant popierinio rankšluosčio ir pabarstykite druska.
  • Tiekite su česnakiniu padažu.

Skanaus!