Karka su daržovėmis: sotu, kvapnu ir dieviškai minkšta

Karka su daržovėmis
Autorius: Ji24.lt
Publikuota: 2020-02-22 13:05
Sultinga, kvepianti, burnoje tiesiog tirpstanti karka? Taip, šis patiekalas nustebins net ir didžiausius tokio maisto skeptikus! Netikite? Išbandykite, tik neprarykite iš malonumo liežuvio.

Laidoje „Gardu Gardu“ šefas Gian Luca gamino labai sočią, aromatingą, traškia plutele karką. Tai yra nuostabus ir nesudėtingai pagaminamas patiekalas. Tik kepimas užtruks ilgiau, tačiau ko nepadarysi dėl nuo kaulo byrančios minkštos mėsos?

Gain Luca dalinasi šios burnoje tirpstančios karkos receptu: skanaus!

Karka su daržovėmis

Jums reikės:

  • 800-1000 g kiaulienos karkos
  • 1 morkos
  • 2 saliero stiebų
  • 1 svogūno
  • 2 česnako skiltelių
  • 2 rozmarino šakelių
  • 1 šalavijo šakelės
  • Prieskonių kiaulienai
  • 1 kg bulvių

Visų pirma gerai įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi apskrudinti kiaulienos karką. Rekomenduojama prieš kepimą keliose vietose įpjauti odą.

Stambiai supjaustyti morką bei saliero stiebus ir susmulkinti blenderio pagalba kartu su svogūnu ir česnaku. Sudėti apkepti į tą pačią keptuvę. Paskaninimui į daržoves dar įdėti rozmarino bei šalavijo šakeles, o karką apibarstyti kiaulienos prieskoniais. Užpilti raudono sauso vyno ir dar šiek tiek pakepinti. 

Karką su daržovėmis ir bulves sudėti į kepimo indą, uždengti folija ir kepti iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 45 min., tuomet nuėmus foliją dar 30 min. (konvekciniu režimu). Jei kepate su termometru, kepti, kol mėsos temperatūra pasieks 87°C.

Karka su daržovėmis
Karka su daržovėmis