Keksiukai su šilauogėmis: paprasta ir itin skanu

Keksiukai su šilauogėmis / 123RF.com nuotr.
Autorius: ji24.lt
Publikuota: 2019-05-15 10:04
Artėjant vasarai vėl galėsime mėgautis įvairiausiomis uogomis, todėl pagardinkite jomis mėgstamus desertus ir mėgaukitės gaiviu skoniu bei nepakartojamu aromatu. Siūlome išbandyti keksiukus su šilauogėmis, tikrai apsilaižysite pirštus!

Jums reikės: 2 kiaušinių, 150 g cukraus, 125 ml pieno, 225 g miltų, 0,5 l šilauogių, 50 ml aliejaus, 1 a. š. vanilės ekstrakto, 1 a. š. kepimo miltelių, žiupsnelio druskos.

  • Kiaušinius išsukite su cukrumi, kol masė pabals. Supilkite pieną ir dar kartą gerai išplakite.
  • Įmaišykite aliejų bei vanilės ekstraktą. Suberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius ir užmaišykite glotnią tešlą.
  • Pagardinkite žiupsneliu druskos ir sužerkite šilauoges. Dar kartą permaišykite ir išpilstykite tešlą į keksiukų formeles. Nepripilkite iki pat viršaus, nes keksiukai pakils.
  • Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 min.

Skanaus!

Ji24.lt

Naujausi straipsniai