Kišas su cukinijomis: patiekalas pusryčiams, pietums ar vakarienei

Kišas su cukinijomis
Autorius: Ji24.lt
Publikuota: 2020-04-01 12:33
Mėgstate cukinijas, o galbūt tiesiog nebeturite minčių, kaip jas panaudoti?

Šefas Gian Luca ateina į pagalbą: šį kartą laidoje „Gardu Gardu“ jis gamino cukinijų kišą. Jį galite kepti pusryčiams, pietums ir vakarienei! O po namus pasklis nuostabūs sūrių kvapai.

Kišas su cukinijomis

Jums reikės:

  • 3 nedidelių cukinijų
  • 1 poro
  • Žiupsnelio džiovintų krapų prieskonių
  • Šlakelio balzamiko
  • 200 ml grietinėlės
  • 3 kiaušinių
  • 3 šaukštų kreminio sūrio su mėlynojo pelėsio sūriu
  • 100 g parmezano sūrio
  • 4 lakštų sluoksniuotos bemielės tešlos
  • Žiupsnelio druskos
  • Žiupsnelio pipirų

Riekelėmis supjaustyti cukinijas bei porą. Įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi šiek tiek apkepinti porą. Tuomet sudėti cukinijas. Apkepinti ir įberti džiovintų krapų, druskos ir užpilti šlakelį balzamiko acto. Palikti pasitroškinti kelias minutes.

Į atskirą puodą įpilti grietinėlę, įmušti kiaušinius ir išplakti iki vientisos masės. Sūrio kremą su mėlynojo pelėsio sūriu paminkštinti ir sudėti į kiaušinio masę. Taip pat įpilti parmezano sūrį, žiupsnelį pipirų ir viską gerai permaišyti.

Kepimo formą ištepti sviestu ir apibarstyti miltais. Ją iškloti tešlos lakštais. Suberti cukinijas, užpilti kiaušinių ir sūrio mase.

Kepti orkaitėje 165 °C temperatūroje ventiliatoriaus režimu 35 min.

Kišas su cukinijomis
Kišas su cukinijomis

Naujausi straipsniai