Klasikinis desertas, kuris pakerės: karameliniai sluoksniuoti pyragaičiai

Karameliniai sluoksniuoti pyragaičiai
Autorius: Ji24.lt
Publikuota: 2020-03-31 12:53
Nors desertų esti visa galybė, kartais norisi kažko klasikinio, nesudėtingo ir garantuotai gardaus.

Laidoje „Gardu Gardu“ šefas Ali Gadžijevas pasiūlė nuostabių pyragaičių receptą. Jį tikrai verta išsisaugoti, kadangi dominuoja vieni mėgstamiausių skonių – tai karamelė ir šokoladas.

Karameliniai sluoksniuoti pyragaičiai

Biskvitui reikės:

  • 100 g kambario temperatūros sviesto
  • 50 g cukraus
  • 125 g miltų

Karamelei reikės:

  • 80 g cukraus
  • 1 indelio saldinto kondenuoto pieno
  • 70 g sviesto
  • Šlakelio vanilės ekstrakto su sėklytėmis

Šokoladiniam užpilui reikės:

  • 50 g grietinėlės, 36%
  • 200 g juodo šokolado

Biskvitui skirtus ingredientus sudėti į katiliuką ir maišyti iki vientisos masės. Tešlą lygiai paskleisti kepimo formoje. Storis turėtų būti apie 1 cm. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.

Į prikaistuvį supilti cukrų ir kaitinti, kol išsilydys. Cukraus nemaišyti. Jam ištirpus po truputį supilti saldintą kondensuotą pieną pastoviai maišant šluotele. Tuomet toliau maišant po truputį sudėti sviestą ir įpilti šlakelį vanilės ekstrakto.

Ant atvėsusio biskvito toje pačioje formoje supilti karamelę, išlyginti paviršių ir palikti šaldytuve, kad atvėstų ir karamelė sustingtų.

Šokoladiniam glajui prikaistuvyje užvirinti grietinėlę, nukelti nuo kaitros ir supilti šokoladą. Maišyti, kol šokoladas pilnai išsilydys ir masė taps vientisa bei blizgi. Ją užpilti ant karamelės sluoksnio ir lygiai paskirstyti. Dar palaikyti šaldytuve, kol pilnai sustings. Išimti iš formos ir supjaustyti norimo dydžio pyragaičiais.

Skanaus!

Karameliniai sluoksniuoti pyragaičiai
Karameliniai sluoksniuoti pyragaičiai