Mėgstate užkandžiauti? Pasigaminkite daržovių ir vaisių traškučių

Daržovių traškučiai / 123RF.com nuotr.
Autorius: ji24.lt
Publikuota: 2019-05-14 14:08
Apie tai, kad greitasis maistas kenkia, rašyta ne sykį. Užuot kartodamos, pasiūlysime alternatyvą. Šįkart – pirktiniams bulvių traškučiams. Namuose galima pasiruošti ne prastesnį užkandį. Vaisių ir daržovių traškučius galite kramsnoti vakare žiūrėdami filmą.

Ananasų traškučiai

Jums reikės: mažo ananaso, šaukšto alyvuogių aliejaus.

  • Įkaitinkite orkaitę iki 100 ºC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą. Apipurkškite . Ananasą nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite kuo plonesniais griežinėliais. Paprasčiausia tai padaryti specialia daržovių pjaustykle. Jei jos neturite, tiks aštrus peilis.
  • Ananasų griežinėlius išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos vienu sluoksniu.
  • Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Apverskite ir kepkite dar apie 30 min., kol griežinėliai pasidarys traškūs. Kepimo laikas priklauso nuo griežinėlių storio.
  • Iškepusius ananasus išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite. Iš karto patiekite.
  • Jei norite ananasų traškučiais lyg gėlių žiedais papuošti desertą, iš šiltų griežinėlių rankomis suformuokite išgaubtus žiedlapius. Palaukite, kol atvės ir sutvirtės.
Ananasų traškučiai / Shutterstock nuotr.
Ananasų traškučiai / Shutterstock nuotr.

Obuolių traškučiai

Jums reikės: 3 vidutinio dydžio obuolių, po žiupsnelį cinamono, muskato, imbiero, druskos.

  • Įkaitinkite orkaitę iki 100 ºC temperatūros. Skardą išklokite kepimo popieriumi.
  • Nedideliame dubenėlyje sumaišykite cinamoną, muskatą, imbierą ir druską.
  • Obuolius nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Stenkitės, kad griežinėliai būtų kuo plonesni. Iš griežinėlių išimkite sėklalizdžius.
  • Obuolių griežinėlius suberkite į dubenį su paruoštu prieskonių mišiniu. Atsargiai sumaišykite, kad obuoliai pasidengtų . Vieną šalia kito išdėliokite ant skardos, išklotos kepimo popieriumi.
  • Kepkite orkaitėje apie 30 minučių, apverskite ir dar kaitinkite 30–45 minutes, kol pasidarys traškūs.
  • Atvėsinkite ir iš karto patiekite.
Obuolių traškučiai / Shutterstock nuotr.
Obuolių traškučiai / Shutterstock nuotr.

Burokėlių traškučiai

Jums reikės: 4 vidutinio dydžio burokėlių, 100 ml aliejaus, žiupsnelio druskos.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 190 ºC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite skardą.
  • Burokėlius nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Stenkitės, kad griežinėliai būtų vienodo dydžio.
  • Burokėlių griežinėlius išdėliokite vieną šalia kito ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Apšlakstykite juos aliejumi ir apibarstykite druska.
  • Kepkite orkaitėje apie 45–60 minučių, kol burokėliai pasidarys traškūs. Išimkite, atvėsinkite ir nedelsdami patiekite.
Burokėlių traškučiai / Shutterstock nuotr.
Burokėlių traškučiai / Shutterstock nuotr.

Cukinijų traškučiai

Jums reikės: nedidelės cukinijos, 100 ml aliejaus, šaukšto džiovintų rozmarinų, žiupsnelio druskos.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 110 ºC temperatūros. Skardą išklokite kepimo popieriumi ir apipurkškite aliejumi.
  • Cukiniją nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
  • Paruoštus griežinėlius dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, apipurkškite aliejumi. Apibarstykite džiovintais rozmarinais, druska ar kitokiais prieskoniais. Atsargiai – cukinijų traškučius labai lengva persūdyti.
  • Skardą su cukinijų griežinėliais dėkite į orkaitę ir kepkite 45 minutes. Kepimo skardą apsukite, ir griežinėlius kepkite dar 30–50 min.
  • Traškučius patiekite iš karto, kai tik atvės. Ilgiau pastovėję jie suminkštėja.
Cukinijų traškučiai / Shutterstock nuotr.
Cukinijų traškučiai / Shutterstock nuotr.
Ji24.lt

Naujausi straipsniai