Netikėti žarnyno valymo būdai

Ryžių dubuo / 123RF.com nuotr.
Autorius: Ji24.lt
Publikuota: 2019-09-16 10:23
Norite jaustis geriau? Tai visai nesunku – skirkite savo mitybai daugiau dėmesio. Juk galiausiai tai, kaip atrodome, priklauso nuo to, ką dedame į burną. Išmėginkite šiuos paprastus būdus, kurie padeda valyti ir žarnyną, ir organizmą.

► Kefyras ir grikių miltai  

Kefyre išmaišykite kelis šaukštus grikių miltų ir išgerkite ryte prieš pusryčius. Toks gėrimas sumažina cukraus kiekį kraujyje, valo žarnyną nuo nuodingų medžiagų, greitina medžiagų apykaitą, normalizuoja kasos darbą.

► Avižų kisielius 

Šis kisielius nepakeičiamas valant žarnyną, besiskundžiantiems virškinimo problemomis, užkietėjusiais viduriais. Pasigaminti paprasta: avižas reikia užpilti vandeniu, įmesti gabalėlį juodos ruginės duonos, po paros perkošti ir užvirinti. Kai kurie gardina cukrumi ar druska. Šis gėrimas gydo virškinamojo trakto ligas, padeda atsikratyti papildomų kilogramų, teigiamai veikia inkstus.

► Ryžių kisielius 

Ryžiai gerai virškinami, be to, nesunkiai paruošiami, puikiai valo organizmą, sąnarius, kraujagysles, žarnyną ir kitus organus nuo nuodingų medžiagų, ypač nuo sunkiųjų metalų ir šlakų.

Kaip gaminti? Pusę stiklinės ryžių kruopų perrinkite, nuplaukie ir, užpylusios šaltu vandeniu, palikite nakčiai. Paskui supilkite kruopas į 2–2,5 l į šalto vandens ir 1,5–2 val. virkite, kol ryžiai pradės irti, taps vientisi. Tuo pačiu metu nepamirškite maišyti, kad neprisviltų, ir neuždenkite dangčiu, kad išgaruotų nereikalingas vanduo.

Praėjus nurodytam laikui, sutrinkite viską trintuvu, galite pagardinti prieskoniais, įpilti vandens iki norimos konsistencijos ir dar kartą užvirinti.

► Burokėliai

Burokėliai – puiki daržovė, turinti daug naudingų vitaminų ir mineralinių medžiagų. Galite gerti jų sultis, valgyti vienus, arba, kaip tikina kai kurie specialistai, tinka ir burokėlių išspaudos.

Burokėliuose gausu pektino, jie sugeria visas nuodingas medžiagas ir pašalina jas iš organizmo. Galite skanauti štai tokių salotų: sutarkuokite burokėlį stambia tarka, pagardinkite žiupsneliu druskos, skiltele trinto česnako, smulkintomis kanapių sėklomis arba linų sėmenimis ir šlakeliu alyvuogių aliejaus.

Ji24.lt