Pasilepinkime: picos lazdelės su naminiais kremais

Picos lazdelės su šokoladiniais kremais
Autorius: Ji24.lt
Publikuota: 2020-03-27 16:37
Kartais tam, kad diena taptų kur kas pozityvesnė, tereikia pasilepinti skaniu desertu! Raitojamės rankoves ir neriame į naujo deserto gamybą: jis tikrai patiks ir mažiems, ir dideliems, juolab, kad savaitgalis jau visai čia pat, o kada gi daugiau pasilepinti?

Laidoje „Gardu Gardu“ šefas Ali Gadžijevas pasidalino tikru stebuklu tiems, kas mėgsta smaližiauti: gardžios picos lazdelės su naminiais kremais gali tapti tikra dienos palaima, tad kviečiame išbandyti ir pasimėgauti!

Picos lazdelės su šokoladiniais kremais

Tešlai reikės:

  • 500 g miltų
  • 300 g šilto vandens
  • 15 g mielių
  • 40 g alyvuogių aliejaus
  • 0.5 valg. šaukšto cukraus
  • 15 g druskos

Šokoladiniam-karameliniam kremui reikės:

  • 140 g cukraus
  • 60 g sviesto
  • 100 g grietinėlės
  • 200 g juodojo šokolado
  • Žiupsnelio druskos

Šokoladiniam-riešutiniam kremui reikės:

  • 200 g grietinėlės, 36%
  • 160 g juodojo šokolado
  • 60 g natūralios lazdyno riešutų pastos

Sumaišyti šiltą vandenį su mielėmis, alyvuogių aliejumi ir cukrumi. Mielės ir cukrus turi pilnai ištirpti. 

Dideliame dubenyje sumaišyti miltus su druska ir supilti visą skystį. Gerai išmaišyti, kol viskas susijungs į vientisą tešlą. Rekomenduojama maišyti sukamaisiais judesiais keturiais pirštais (užlenkus nykštį). Tešlą perkelti ant miltais pabarstyto stalo ir toliau minkyti tešlą, kol ji nelips. Galima rankas vis pasibarstyti miltais. Iš tešlos suformuoti du kamuoliukus. Kamuoliukus dėti į indą, uždengti maistine plėvele ir palikti kambario temperatūroje pakilti dviem valandoms.

Jei norite tešlą brandinti per naktį, tuomet reikia naudoti šaltą vandenį ir tešlą laikyti šaldytuve.

Iškilusią tešlą supjaustyti gabaliukais ir juos tempti iki norimo ilgio. Dėti į kepimo popieriumi padengtą skardą ir kepti 200°C temperatūroje apie 10 min.

Šokoladinį-karamelinį kremą pradėti nuo cukraus lydymo. Cukrų lydyti prikaistuvyje nemaišant. Rekomenduojama išlydyti trimis dalimis – ištirpinus 1/3 cukraus supilti kitą dalį, ištirpus supilti ir likusią dalį cukraus. Maišyti galima tik sukant prikaistuvį.

Cukrui pilnai ištirpus, dalimis dėti sviestą pastoviai maišant šluotele. Tuomet toliau maišant supilti grietinėlę. Nukelti nuo kaitros ir supilti šokoladą. Maišyti, kol šokoladas pilnai ištirps ir kremas taps vientisas. Galima įberti žiupsnelį druskos.

Šokoladiniam-riešutiniam kremui pradžiai pakaitinti grietinėlę ir į ją suberti šokoladą. Maišyti, kol šokoladas pilnai ištirps. Tuomet supilti riešutų pastą ir gerai išmaišyti, kol kremas taps vientisas.

Kremams sustingus jau galima ragauti.

Skanaus!

Picos lazdelės su šokoladiniais kremais
Picos lazdelės su šokoladiniais kremais