Patiks visai šeimai: perlinių kruopų troškinys su sūriu ir šonine

Tomo perlinių kruopų troškinys
Autorius: Ji24.lt
Publikuota: 2020-03-17 09:08
Karantino laiku, kai visa šeima namuose ir reikia kasdien gaminti naminį maistą, gali atrodyti, kad stinga idėjų ir visi patiekalai pabodę, todėl siūlome išbandyti perlinių kruopų troškinį, kuris tiks visai šeimai ir nustebins puikiu skoniu.

Laidoje „La Maistas“, šefas Tomas Rimydis siūlė pasigaminti perlinių kruopų troškinį su avies sūriu, daržovėmis ir šonine.

„Kruopos yra neatsiejama lietuviškos virtuvės dalis. Iš jų mes mokame gaminti labai daug. Jos mums padėjo išgyventi sunkmečius, invazijas, karus. Turime gausybę patiekalų, išlikusių iki šių dienų“, – kalbėjo Tomas.

Siūlome pasigaminti Tomo perlinių kruopų troškinį:

Troškiniui reikės:

  • 200 g perlinių kruopų
  • 1 l vandens
  • 100 g šaltai rūkytos šoninės
  • 100 g kietojo sūrio (naudojau avies)
  • 100 g balto vyno (nebūtina)
  • 100 g morkų
  • 100 g pastarnokų
  • 50 g džiovintų baravykų
  • 50 g svogūnų
  • 20 g česnakų
  • 30 g krapų
  • 30 g petražolių
  • Alyvuogių aliejaus

Patiekiant:

  • 30 g morkų
  • 10 g burokėlių lapelių
  • 10 g aliejaus (naudojau duonos aliejų)

Gaminimas: 

  1. Džiovintus baravykus išmirkyti nedideliame kiekyje šalto vandens (apie 100 ml).
  2. Puode ant alyvuogių aliejaus apkepinami smulkinti svogūnai su česnakais ir šonine. 
  3. Dedamos prieskoninės žolelės ir smulkinti džiovinti baravykai.
  4. Dedamos perlinės kruopos, išmaišoma
  5. Pilamas baltas vynas, skystis nuo grybų mirkymo, dalis vandens.
  6. Dedami smulkinti pastarnokai ir morkos ir viskas ant nedidelės ugnies troškinama apie 15-20 minučių vis įpilant truputį vandens ir nuolat maišant.
  7. Troškinimo pabaigoje išimamos prieskoninės žolelės.
  8. Kai kruopos suminkštėja, dedamas tarkuotas sūris ir smulkinti žalumynai.
  9. Paruoštas troškinys tiekiamas su morkytėmis, burokėlių lapais ir duonos aliejumi.

Skanaus!