Rudens kepiniai: cinamoniniai sausainukai

Astos Černės nuotr. / Rudeniniai sausainiai
Autorius: Ji24.lt
Publikuota: 2019-09-15 09:00
Nepasiduokime rudens slogučiui ir neliūdėkime dėl taip greitai prabėgusios vasaros. Verčiau įsileiskime rudenį į savo namus ir išmokime džiaugtis net darganotais orais.

Šie sausainiai yra trapūs ir kvapūs, neabejotinai rudeniški ne tik savo skoniu, bet ir forma. Jei tik turite tokią sausainių formelę, pasinaudoti ja turėtumėte dabar pat. Kai nuo medžių krinta lapai, kepti ir valgyti tokios pat formos sausainius ar vaišinti jais draugus, kolegas, vaikučius tikrai yra smagu.

O jei neturite tokios formelės, neskubėkite pamiršti recepto – jų skonis dėl  formos tikrai nepakinta, išlieka toks pats puikus. Be to, lapelius iš tešlos panorėjusi galite suformuoti ir rankomis arba išsikirpti iš kartono lapo formelę ir pagal ją iš tešlos išpjaustyti lapelius.  

Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite dvi kepimo skardas.

2. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską ir cinamoną. Supilkite medų, vandenį, romą ir tirpintą sviestą. Išmaišykite ir išminkykite tešlą. Jei matote, kad tešla pernelyg biri, įpilkite dar šaukštą ar porą šaukštų vandens, kol ji taps minkoma.

3. Išminkytą tešlą padalykite į dvi dalis. Perkelkite ant miltais pabarstyto lygaus ir švaraus paviršiaus. Iškočiokite iki maždaug 0,5–0,7 cm storio. Medžio lapo formos sausainio formele išspauskite sausainius ir perkelkite ant kepimo popieriumi išklotų kepimo skardų. Dantų krapštuku, mediniu pagaliuku ar šakutės dantukais „dekoruokite“ sausainius – išpieškite linijas.

4. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10–12 min., kol gražiai patamsės. Karšti sausainiai bus minkšti, todėl palikite juos atvėsti ir sutvirtėti.

Ingredientai
• Miltai: 315.00 g
• Cukrus: 65.00 g
• Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
• Druska: 5.00 g (½ arbat. š.)
• Cinamonas: 5.00 g (½ arbat. š.)
• Medus: 3.00 valg. š.
• Vanduo: 20.00 ml (¼ puodelio)
• Romo ekstraktas: 5.00 ml
• Sviestas: 115.00 g (tirpintas)

Sausainius kepė ir aprašė Asta Černė. Idėjos šaltinis www.melangery.com.

Astos Černės nuotr. / Rudeniniai sausainiai
Astos Černės nuotr. / Rudeniniai sausainiai
Ji24.lt

Naujausi straipsniai