Šalta arbūzų sriuba – pakerės vaikus, nustebins suaugusius

Gaivi arbūzų sriuba
Autorius: Receptas Astos Černės
Publikuota: 2019-06-21 14:49
Dabar, kai parduotuvių lentynos tiesiog lūžta nuo didelių ir puikiai prinokusių, skaisčiai raudonų arbūzų, pats metas gardžioms vasaros improvizacijoms!

Po stebinančiu žodžių junginiu „arbūzų sriuba“ slepiasi gardus vasaros patiekalas. Iš esmės tai – tas pats arbūzas, tiesiog susmulkintas iki vientisos masės ir pagardintas žiupsneliu kitų skonių: citrina, mėtomis, mažu žiupsneliu druskos. Kaip ir pats arbūzas, taip ir šalta arbūzų sriuba yra gaivi ir saldi, su švelniai jaučiama citrinos rūgštele ir kur kas intensyviau jaučiamomis mėtomis.

Šaltą arbūzų sriubą galite patiekti tiek kaip lengvą užkandį, tiek kaip gaivinantį desertą. Ypač puikiai toks skanėstas tiks karštoms vasaros dienoms – arbūzai, citrinos ir mėtos tikrai puikiai gaivina!

Ar verta išmėginti? Tikrai taip. Nors ir sunku pasakyti, kas geriau – arbūzas ar šalta arbūzų sriuba – visada smagu ir įdomu išbandyti kažką naujo bei netikėto. 

JUMS REIKĖS:

  • 1 kg minkštoji arbūzo dalis be žievės ir kauliukų
  • 2 valg. š. cukraus
  • 1 vnt. citrinos sultys
  • 1 sauja mėtos lapelių: 4 lapeliai į arbūzų masę ir saujelė papuošimui
  • 1 sauja mėlynių papuošimui
  • 1 žiupsnelis druskos

KAIP GAMINTI:

  1. Arbūzo minkštąją dalį supjaustykite kubeliais. Sudėkite į smulkintuvą ir susmulkinkite iki vientisos masės.
  2. Suberkite cukrų, supilkite citrinos sultis, sudėkite smulkiai kapotus mėtų lapelius ir įberkite žiupsnelį druskos. Gerai išmaišykite.
  3. Dėkite dubenį su arbūzų sriuba į šaldytuvą ir palaikykite bent porą valandų. Prieš patiekdami, išimkite iš šaldytuvo ir supilstykite į dubenėlius. Papuoškite šviežių mėtų lapeliais ir mėlynėmis.
Šalta arbūzų sriuba / Astos Černės nuotr.
Šalta arbūzų sriuba / Astos Černės nuotr.
Ji24.lt