Savaitgalio pietums: purus kugelis su faršu

Bulvių pokštainis su mėsa / 123RF.com nuotr.
Autorius: Ji24.lt
Publikuota: 2020-04-25 06:57
Pastaruoju metu namuose gaminame itin daug ir kartais gali atrodyti, kad idėjos jau visiškai išsisėmė. Tokiais atvejais verta grįžti prie laiko patvirtintų ir pamėgtų patiekalų, kaip antai – kugelis!

Jums reikės:

  • Bulvės: 8 vnt. (didelės)
  • Pienas: 1 st. (0,5 st.)
  • Kiaušiniai: 2vnt.
  • Faršas: 400 g (400-500 g kiaulienos)
  • Svogūnai: 1 vnt.
  • Juodieji pipirai: žiupsnelis (malti)
  • Druska: 1.00 žiupsnelis
  • Prieskoniai: (bulvių ir maltos mėsos) 
  • Aliejus: 4 valg. š.
  • Grietinė: 2 valg. š.

Gaminame:

1. Kiaulienos faršą sumaišykite su smulkintu svogūnu, maltos mėsos prieskoniais, pipirais ir druska.

2. Bulves nuskuskite ir smulkiai sutarkuokite. Į tarkius supilkite pieną, išplaktą su kiaušiniais, įberkite bulvių prieskonių, pipirų, druskos ir gerai sumaišykite.

3. Pusę tarkių supilkite į aliejumi pašlakstytą kepimo formą, paskleiskite faršą ir užpilkite likusius tarkius. Kepkite 170 laipsnių orkaitėje apie 50 minučių. Kai kugelis sukietės, aptepkite grietine ir toliau kepkite. Tiekite su grietine, grybų padažu.

Skanaus!