Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

7 priežastys, kodėl verta valgyti raugintus kopūstus

Rauginti kopūstai
Fotolia nuotr. / Rauginti kopūstai
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Raugintus produktus tikrai įvertins ir sveikos mitybos specialistai, ir vegetarai, ir žaliavalgiai. Štai žiemos vidury, kai taip trūksta vitaminų, mineralų ir kitų organizmui būtinų medžiagų, rauginti kopūstai gali tapti tikru išsigelbėjimu. Tiesa, juos reikėtų ne su parūkytomis dešrelėmis kirsti, kad gautume naudos!

Ar žinote, kad raugintuose kopūstuose gausu vitaminų A, B, C, K, PP, flavonoidų, mikroelementų? Jie išsiskiria tuo, kad labai ilgai negenda ir geba išsaugoti jau minėtą vitaminą C, kuris yra puikus gelbėtojas nuo avitaminozės, stiprina imunitetą, gražina odą. Kopūstuose jis išsilaiko tiek vienas, tiek skirtinguose cheminiuose junginiuose ir netgi verdant sriubą (iki 50 proc.)! Raugintuose kopūstuose dar yra kalcio, magnio, cinko, kalio, fosforo, silicio, boro... O jeigu paminėtume, kad šis valgis pasižymi uždegimo slopinamuoju, antibakteriniu, skausmą malšinančiu, antivėžiniu, organizmą ir imunitetą stiprinančiu, nuo virusų ir bakterijų saugančiu poveikiu, greičiausiai ne vienam kiltų noras paskanauti jų jau dabar pat.

Štai 7 priežastys, kodėl neapsiriksite įtraukę juos į racioną

Taip pat skaitykite: Ji24.lt pasiūlymas – 12 patiekalų su raugintais kopūstais

  • Kai kurių tyrėjų nuomone, rauginti kopūstai netgi turi medžiagų, stabdančių piktybinių auglių formavimąsi.
  • Rūpinatės dailia figūra? Galite ramiai valgyti raugintus kopūstus, kadangi 100 g tėra 27 kcal.
  • Tie, kurie kenčia nuo sumenkusio apetito, taip pat turėtų su malonumu kirsti raugintus kopūstus. Jie skatina skrandžio sulčių išsiskyrimą, neapkrauna organizmo, tačiau pasotina ilgam.
  • Raugintų kopūstų rūgštymas – ne prastesnis nei patys kopūstai. Jis vartojamas sergant diabetu, tulžies pūslės uždegimu, ateroskleroze, esant nutukimui. Pasak išbandžiusiųjų, skaniausia rūgštymą maišyti su pomidorų sultimis santykiu 1:1 ir gerti tris kartus per dieną prieš valgį. Šis skystimas padeda ir tuomet, jeigu laukiantis kamuoja nemalonioji toksikozė. Vyrai irgi neturėtų vengti šio gėrio: rūgštymas puikiai tinka prostatos veiklos profilaktikai ir padeda išsaugoti potenciją iki gilios senatvės!

Taip pat skaitykite: 15 būdų atrasti citrinas iš naujo

Tačiau kai kuriems reikėtų vengti raugintų kopūstų, ypač, jeigu skundžiatės padidėjusiu skrandžio rūgštingumu, kasos, tulžies sutrikimais, inkstų nepakankamumu, hipertonija.

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt