Sveikos salotos su skirtingais daigais: 4 lengvi receptai

Daigai / 123RF.com nuotr.
Autorius: Ji24.lt
Publikuota: 2019-06-06 09:20
Gležni daigeliai – ne tik vertingas produktas. Su išmone paruošti jų patiekalai dar ir labai skanūs. Išbandykite siūlomus receptus, kurkite savus, mėgaukitės visaverčiu maistu ir būkite sveiki!

Salotos su liucernų daigais

Jums reikės: 7 kupinų šaukštų liucernų daigų, vidutinio dydžio virto burokėlio, česnakų skiltelės, šaukšto aliejaus, žiupsnelio druskos, mėgstamų prieskoninių žalumynų.

  • Česnakus sugrūskite, prieskoninius žalumynus smulkiai sukapokite, perplaukite šaltu vandeniu.
  • Burokėlį nulupkite, supjaustykite vienodo dydžio kubeliais. Sudėkite į dubenį, supilkite aliejų ir gerai išmaišykite. Sudėkite kitus produktus, pagal skonį pasūdykite ir iš karto patiekite.
  • Traškių liucernų daigelių skonis panašus į žaliųjų žirnelių. Taigi jais galite gardinti visus patiekalus, kur derėtų žirneliai.
Liucernų daigai / Fotolia nuotr.
Liucernų daigai / Fotolia nuotr.

Citrusinių vaisių salotos su kviečių želmenimis

Jums reikės: didelio apelsino, pusės greipfruto, 100 ml apelsinų sulčių, nedidelės dėžutės kviečių želmenų, 2 šaukštų migdolų drožlių.

  • Apelsiną ir greipfrutą nulupkite, išskirstykite skiltelėmis, o šias supjaustykite nedideliais kubeliais.
  • Kviečių želmenis sutrinkite elektriniu maišikliu. Gautą košelę išplakite su apelsinų sultimis.
  • Iš želmenų ir sulčių pagamintą padažą supilkite į dubenį su vaisių gabalėliais, gerai išmaišykite ir apibarstykite migdolų drožlėmis.
Kviečių želmenys / 123RF.com nuotr.
Kviečių želmenys / 123RF.com nuotr.

Ridikėlių daigų salotos su avokadų padažu

Jums reikės: 3 sunokusių avokadų, 150 g ridikėlių daigų, česnakų skiltelės, 2 šaukštų citrinų sulčių, druskos, maltų juodųjų pipirų.

  • Avokadus perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus, kiekvieną puselę nulupkite (jei vaisiai labai sunokę, patogiau ne lupti odelę, o šaukštu išgramdyti minkštimą). Masę sutrinkite šakute arba elektriniu maišikliu, nedelsdami supilkite sultis, kad nepatamsėtų.
  • Sudėkite grūstus česnakus, ridikėlių daigus, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir labai gerai išmaišykite.
  • Padažą skanu valgyti su šiaudeliais pjaustytomis daržovėmis, salierų lapkočiais, įvairiais traškučiais. Tinka ir salotoms gardinti.
Ridikėlių daigai / 123RF.com nuotr.
Ridikėlių daigai / 123RF.com nuotr.

Šviežių daržovių salotos su sojų pupelių daigais

Jums reikės: pomidoro, agurko, raudonųjų paprikų ankšties, morkos, saujos sojų pupelių daigų, pluoštelio prieskoninių žalumynų, 2 šaukštų neriebaus majonezo, druskos.

  • Pomidorus, agurkus ir paprikas supjaustykite panašaus dydžio gabaliukais, o morkas stambiai sutarkuokite. Sudėkite į vieną dubenį, suberkite susmulkintus prieskoninius žalumynus, tekančiu vandeniu nuplautus daigus.
  • Sudėkite majonezą ir atsargiai išmaišykite. Jei reikia, pasūdykite.
  • Šias salotas galima gardinti ne majonezu, o aliejaus ir citrinų sulčių mišiniu. Tokios salotos bus dar vertingesnės!
Pupelių daigai / 123RF.com nuotr.
Pupelių daigai / 123RF.com nuotr.
Ji24.lt

Naujausi straipsniai