Šventei ruošiamės namuose: gaminame trijų aukštų šokoladinį pyragą

Trijų aukštų šokoladinis pyragas
Autorius: Ji24.lt
Publikuota: 2020-04-04 12:13
Karantinas – ne priežastis nešvęsti gimtadienių ar kitų progų! Nors jas sutikti turime namuose, šventinę nuotaiką puikiai gali pakelti ir pačių pasigamintas gardus tortas.

Profesionalus konditeris Ali Gadžijevas laidoje „Gardu Gardu“ gamino trijų aukštų šokoladinį pyragą, kuris išsiskiria savo gaiviu poskoniu.

Šiame deserte tarpusavyje maišosi ryškus šokolado, vanilės, citrinų ir aviečių skoniai. Neabejotinai įtiks kiekvienam!

Trijų aukštų šokoladinis pyragas

Vaniliniam kremui reikės:

  • 150 g pieno
  • 200 g grietinėlės
  • 2 želatinos lakštų
  • 25 g vandens
  • 300 g baltojo šokolado
  • 10 g vanilės ekstrakto

Citrininiam kremui reikės:

  • 7 kiaušinių trynių
  • 100 g cukraus
  • 100 g citrinos tyrės
  • 120 g sviesto
  • Citrinos žievelės

Brownie biskvitui  reikės:

  • 285 g juodojo šokolado
  • 120 g sviesto
  • 5 kiaušinių
  • 400 g Farino rudojo cukraus
  • 165 g miltų
  • 5 g kepimo miltelių

Papuošimui reikės:

  • Aviečių

Pieną užvirti kartu su grietinėle, išbrinkinta želatina ir vanilės ekstraktu. Užvirus užpilti ant šokolado, palikti pratirpti kelias minutes, tuomet permaišyti iki šokoladas ištirps (galima sutrinti) iki vientisos masės ir palikti 12 val. subręsti šaldytuve. Prieš naudojant išplakti. 

Užvirti citrinų tyrę ir sudėti sviestą. Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi. Į masę įpilti šiek tiek užvirintos citrinų tyrės su cukrumi, permaišyti ir masę po truputį maišant grąžinti į puodą. Kaitinti iki 82 °C temperatūros.

Kremą uždengti maistine plėvele ir leisti atvėsti.

Sausi produktai sumaišomi. 

Sviestą ištirpinti ir supilti juodąjį šokoladą. Išmaišyti iki vientisos masės. Į gautą masę po truputi, nuolat maišant, supilti kiaušinius (kambario temperatūros). 

Gautą šokolado masę sumaišyti su sausais produktais iki vientisos masės. 

Pilti į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, išlyginti ir kepti 160 °C temperatūroje 20 min.

Išpjauti dvi biskvito dalis ir ant jų konditerinio maišelio pagalba formuoti kremus. Dekoruoti avietėmis.

Trijų aukštų šokoladinis pyragas
Trijų aukštų šokoladinis pyragas

Naujausi straipsniai