Tobulas rudens patiekalas: trapusis pyragas su voveraitėmis

Pyragas su voveraitėmis
Autorius: Ji24.lt
Publikuota: 2019-10-16 14:18
Trapusis pyragas su voveraitėmis – tai tobulas rudens patiekalas, kuris patiks visai šeimai, puikiai tiks pusryčiams, pietums ir vakarienei! Kvapnus, gardus ir skalsus: puikiai pasotins, o nesukirtus viso liks kaip užkandis kitai dienai į darbą ar mokyklą.

Jums reikės:

  • 200 g sviesto
  • kiaušinio
  • šaukštelio kepimo miltelių
  • 100 g grietinės
  • 300 g miltų, žiupsnelio druskos

Įdarui:

  • 500 g mažų voveraičių
  • 150 g sūrio su baltaisiais pelėsiais
  • saujelės tarkuoto parmezano
  • 2 svogūnų
  • aitriosios paprikos
  • pagal skonį druskos
  • šviežiai grūstų pipirų
  • aliejaus (kepti).
Užpilui: 3 kiaušinių, 150 ml riebios grietinėlės, šaukštelio tarkuotų muskatų, pagal skonį druskos.
  • Į gilų dubenį stambia trintuve sutarkuokite sviestą, persijokite miltus su kepimo milteliais ir pasūdę maišykite šakute tol, kol susidarys trupinių.
  • Ten pat sukrėskite grietinę, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite. Užminkę vientisą tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą.
  • Po valandos ištraukite ir įkloję į apskritą kepimo formą aukštais kraštais laikykite šaldytuve dar 15 min.
  • Paruoškite įdarą: voveraites gerai nuvalykite ir nuplaukite, aitriąją papriką perpjovę išvalykite ir sukapokite, o nuluptus svogūnus supjaustykite griežinėliais.
  • Įkaitinę aliejų apkepkite svogūnus, suberkite grybus ir uždengę troškinkite apie 10 min. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir atvėsinkite.
  • Pagaminkite užpilą: iki vientisumo išplakite kiaušinius su grietinėle, suberkite muskatus ir tarkuotą parmezano sūrį, išmaišykite.
  • Ant atšalusio pyrago pagrindo išdėliokite sūrio su baltaisiais pelėsiais gabalėlius, paskleiskite įdarą ir galiausiai apliekite paruoštu plakiniu.
  • Pyragą kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
Ji24.lt

Naujausi straipsniai