Vasaros hitas – šaltosios arbatos: skirtingi skoniai numalšins visos šeimos troškulį

Šalta arbata
Autorius: Ji24.lt
Publikuota: 2019-06-26 10:42
Iš kokybiškų arbatžolių paruošta arbata – tobulo skonio, jokių papildomų priedų nereikalaujantis gėrimas. Vis labiau populiarėjanti šaltoji arba ledinė (ice tea) arbata skatina ieškoti ir atrasti vis kitokius skonius, arbatžoles derinant su vaisių gabalėliais, mineraliniu vandeniu ar sultimis. Išbandykite su saviškiais!

KAIP RUOŠTI?

Šaltajai arbatai paruošti naudokite 2–3 kartus daugiau arbatžolių nei įprastai ruošdami puodelį karšto gėrimo – taip pagaminsite ryškų ir aromatingą koncentratą. Užplikykite jas karštu vandeniu ir palaikykite maždaug 10 min. Arbatžoles nukoškite šiek tiek paspausdami, kad išskirtų visą skonį. Jei norite, pasaldinkite 1–2 šaukšteliais rudojo cukraus, medaus ar mėgstamo sirupo. Koncentratui leiskite atvėsti. Sandariai uždarytą jį galite atvėsinti šaldytuve.

Gamindami gėrimą, sumaišykite paruoštą koncentratą su šaltu tyru vandeniu ir ledu taip:

1 dalis arbatos, 2 dalys vandens ir (arba) ledo. Jei arbatai leidote kaip reikiant atvėsti, ledo pakaks vos kelių kubelių. Jei jūsų arbata dar šilta, didelę stiklinę prikraukite ledo, ant jo pilkite karštą arbatą, o šiam patirpus įdėkite dar kelis kubelius. Paskaninti galite vaisiais ar šlakeliu sulčių.

DERINIAI JŪSŲ VASAROS GĖRIMAMS VISAI ŠEIMAI

Šaltoji arbata „RAMŪS OBUOLIUKAI“

Dviem porcijoms gėrimo (600 ml) Jums reikės:

vaisinės arbatos „RAMŪS OBUOLIUKAI“, 15 g,

karšto vandens, 200 ml,

1–2 šaukštelių cukraus,

šalto vandens ir (ar) ledukų, 400 g,

kelių citrinos griežinėlių,

šlakelio obuolių sulčių.

Šaltoji arbata „RAMŪS OBUOLIUKAI“ / Gamintojo nuotr.
Šaltoji arbata „RAMŪS OBUOLIUKAI“ / Gamintojo nuotr.

Šaltoji arbata „MAMOS BRAŠKIŲ“ (cold brew)

Naujas madingas būdas paruošti arbatą – sirpinti ją šaltame vandenyje. Taip arbatoje bus mažiau aitrumo, taninų ir kofeino – gausite švelnesnę ištrauką.

Šią arbatą ruoškite truputį iš anksto. 4 gramus (du šaukštelius) žaliosios „MAMOS BRAŠKIŲ“ arbatos užpilkite 500 ml šalto vandens ir palikite 0,5–1 val. sirpti. Į tokią arbatą labai tiks įdėti žaliosios citrinos skiltelę ar tiesiog įspausti šio vaisiaus sulčių. Nesaldinta ji – ypač gaivi alternatyva šalto baltojo vyno taurei. 

Šaltoji arbata „MAMOS BRAŠKIŲ“  / Gamintojo nuotr.
Šaltoji arbata „MAMOS BRAŠKIŲ“ / Gamintojo nuotr.

Šaltoji arbata „GINTARINĖS UOGOS“

Dviem porcijoms gėrimo (600 ml) Jums reikės:

rooibos arbatos „GINTARINĖS UOGOS“, 15 g,

karšto vandens, 200 ml,

1–2 šaukštelių cukraus,

šalto vandens ir (ar) ledukų, 400 g,

dviejų ananasų griežinėlių ir (ar) šlakelio ananasų sulčių.

Šaltoji arbata „GINTARINĖS UOGOS“  / Gamintojo nuotr.
Šaltoji arbata „GINTARINĖS UOGOS“ / Gamintojo nuotr.
ARBATŲ GALITE ĮSIGYTI: https://www.skonis-kvapas.lt/ 
Projekto partnerio inicijuotas ir parengtas turinys, turinio kontrolė – partnerio rankose