Velykinis desertas su varške: itin gardus ir lengvai paruošiamas

Varškės desertas Velykoms
Autorius: Ji24.lt
Publikuota: 2020-04-12 11:21
Paprastas, bet labai skanus desertas, paruoštas iš lavašo, varškės, kiaušinių ir uogų: tai gali būti jūsų Velykų stalo gardumynas!

Velykos šiemet bus kitokios. Visas dienas namuose, be svečių, tik su pačiais artimiausiais žmonėmis. Ne vienam kyla klausimas ką ir beruošti, ar apskritai stengtis kai tokia situacija. 

„Galima paprastai, bet ne prastai. Kadangi daug desertų, pyragų gaminama su jogurtu ar varške, dažnai klausia manęs kokį čia lengvesnį desertą pagaminti Velykoms, nes tik savi, svečių nebus. Turiu tokį labai gerą receptą labai paprastai ir greitai pagaminamą, bet labai gardų. Įdedu varškės ir siunčiu į vaisių ir daržovių skyrių šviežių uogų, taip pat į duonos skyrių – lavašo. Dar reikia kiaušinių, irgi čia galima gauti jei nėra namie. 15 minučių darbo, į orkaitę ir viskas, puikus pyragas garuoja“, – sakė receptu pasidalijusi centrinio Kauno turgaus prekybininkė Rita.

Varškės desertas Velykoms
Varškės desertas Velykoms

Saldus lavašo desertas su varške ir uogomis

Jums reikės:

  • Vieno lavašo
  • 250 g varškės
  • 2 kiaušinių
  • 1 kiaušinio trynio
  • 1–2 šaukštų cukraus
  • Apie 50 g mėgstamų uogų
  • Apie 40 gramų graikinių riešutų
  • Keleto lašelių vanilės

Gaminimas:

Varškę sumaišykite su kiaušiniais, cukrumi ir vanile. Cukraus dėkite pagal tai, kaip saldžiai mėgstate. Įdėjus vieną šaukštą su kaupu, skonis bus labiau neutralus, o du šaukštai padarys patiekalą išties saldų. 

Tada į gautą masę įdėkite uogas ir vanilę. Uogos gali būti įvairiausios – mėlynės, šilauogės, avietės, braškės. Dar šiek tiek pamaišykite ir tepkite ant lavašo, tada jį susukite. Susuktą aptepkite išplaktu kiaušinio tryniu, apibarstykite sutrupintais riešutais ir šaukite iki 180 laipsnių įkaitinton orkaitėn. Po 20 min. jūsų nuostabus desertas jau garuos ant stalo. Skanaus!

Varškės desertas Velykoms
Varškės desertas Velykoms