Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

25 padažai salotoms

Salotų padažas
Fotolia nuotr. / Salotų padažas
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Karštuoju metų laiku, kai daržuose gausu šviežių daržovių ir prieskoninių žolelių, salotas galite kirsti kelis sykius per dieną. Gardinkite jas skirtingais padažais, kad nenusibostų!

Receptai
Receptas: Švelnusis padažas
5 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
2.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Majonezas: 200.00 g
Sūris: 100.00 g (brandintas)
Grietinė: 3.00 valg. š.
Krienai: 2.00 arbat. š.
Krapai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti, pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Sutarkuokite sūrį ir susmulkinkite krapus.

2. Sumaišykite visus produktus ir pagardinkite druska bei pipirais. Patiekite šaltą. Tinka su mėsos, žuvies, daržovių, makaronų patiekalais.

Plačiau skaitykite: „Ruošiame padažus įvairiam skoniui“

Majonezo ir žolelių

100 g majonezo ir 5 šaukštus kefyro išsukite su sutrinta česnako skiltele, 2 šaukštais įvairių kapotų žalumynų (pipirnių, krapų, svogūnų laiškų, špinatų). Padažą pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

Ančiuvių

Pusiau minkštai virto kiaušinio trynį išplakite su 4 ančiuviais, 3 šaukštais alyvuogių aliejaus, sutrinta česnako skiltele ir šaukšteliu vyno acto. Padažą pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

Mėtų

100 ml natūralaus jogurto išsukite su 4 šaukštais rikotos. Įpilkite šlakelį citrinos sulčių bei romo, įberkite porą žiupsnių miltelinio cukraus, 3 šaukštus šviežių smulkintų mėtų ir išmaišykite.

Špinatų ir fetos

Saujelę nuplautų ir nusausintų šviežių špinatų lapelių sutrinkite su 200 g fetos, česnako skiltele, šaukštu smulkintų krapų, šaukšteliu žaliosios citrinos žievelės ir indeliu liesos grietinės. Jei reikia, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.

Aviečių

Stiklinę atšildytų aviečių pertrinkite per sietelį, kad neliktų sėklyčių, ir sumaišykite su 3 šaukštais aliejaus, šaukštu balzaminio acto, šlakeliu apelsino sulčių ir žiupsneliu druskos.

Aštrus sojų

Gabalėlį imbiero šaknies nulupkite, sutarkuokite smulkia trintuve, sumaišykite su kapota česnako skiltele ir 2 šaukštais citrinos sulčių. Įberkite žiupsnelį cukraus, maltų juodųjų pipirų, įpilkite šaukštą sojų padažo, 4 šaukštus žemės riešutų aliejaus ir išmaišykite.

Gaivus jogurto

Indelį natūralaus jogurto sumaišykite su traiškyta česnako skiltele, šaukštu smulkintų krapų ir petražolių. Pagal skonį įberkite druskos bei maltų juodųjų pipirų ir šiek tiek paplakite. Į masę įberkite kelis šaukštus sausoje keptuvėje skrudintų sėklų mišinio ir išmaišykite.

Mangų

Didelį sunokusį mangą nulupkite, supjaustykite gabalėliais, sumeskite į plakimo indą, įpilkite šaukštą citrinos sulčių, įkrėskite 2 šaukštelius medaus ir išplakite. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais, įpilkite kelis šaukštus aliejaus ir išmaišykite.

Dilgėlių

2 česnako skilteles susmulkinkite ir su sauja dilgėlių lapelių sumeskite į plakimo indą. Ten pat supilkite 3 šaukštus aliejaus, šaukštą citrinos sulčių, įkrėskite šaukštą pesto ir suberkite maltus riešutus. Padažą išplakite elektriniu plakikliu, pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir atvėsinkite.

Klasikinis aliejaus

Iki vientisumo išplakite 3 šaukštus aukščiausios kokybės alyvuogių aliejaus ir šaukštą citrinos sulčių. Į masę pagal skonį įberkite druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų, žiupsnelį cukraus ir mėgstamo skonio kapotų žalumynų.

Pikantiškas prieskonių

Svogūną susmulkinkite ir sumeskite į plakimo indą. Ten pat supilkite 2 šaukštus aliejaus, šaukštą balzaminio acto, šaukštelį sojų padažo, įmaišykite šaukštelį grūdėtųjų garstyčių, šviežiai spaustų apelsino sulčių, išlydytą medų ir gerai sutrinkite.

Varškės ir žalumynų

Indelį grūdėtosios varškės sutrinkite su šaukštu kapotų krapų ir petražolių. Į masę įmaišykite šlakelį citrinos sulčių ir pusę šaukštelio krienų. Pagal skonį įberkite druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų. Galiausiai sukrėskite pusę stiklinės išplaktos grietinėlės.

Avokadų ir grietinės

Didelį avokadą nulupkite, supjaustykite kubeliais ir suberkite į plakimo indą. Ten pat suberkite susmulkintą didelį svogūną, sukrėskite 300 ml norimo riebumo grietinės, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir žalumynais. Viską išplakite ir labai gerai atvėsinkite.

Tepamojo sūrelio

Indelį lydyto natūralaus skonio sūrelio sumaišykite su 3 šaukštais grietinės, šaukšteliu džiovintų bazilikų, šaukštu maltų graikinių riešutų, 2 sutraiškytomis česnako skiltelėmis ir išsukite.

Citrusų

Vieno apelsino sultis sumaišykite su tokiu pačiu kiekiu aliejaus, šaukšteliu citrinos sulčių, kapota gelsve ir žiupsneliu česnakinės druskos. Jei mėgstate aštriau, padažą pagardinkite pipirais.

Receptai
Receptas: Olandiškas padažas
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (tryniai)
Sviestas: 100.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (1–2 arbat. š. sulčių)
Pienas: 50.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - maltų)
Kaip gaminti

1. Kiaušinių trynius įmuškite į dubenėlį, supilkite citrinos sultis, pieną, įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų.

2. Puodelyje ištirpinkite sviestą. Elektriniu plakikliu suplakite kiaušinius su priedais ir silpna srovele supilkite ištirpintą sviestą. Gautą masę plakite dar apie pusę minutės. Padažą truputį atvėsinkite.

3. Šis olandiškas padažas itin tinka prie virtų daržovių.  

Plačiau skaitykite: Džeimso Bondo valgiaraščio ypatumai 

Receptai
Receptas: Gražgarsčių padažas
6 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Gražgarstės: 70.00 g (šviežių, jaunų lapelių)
Anakardžių riešutai: 20.00 g (skrudintų)
Pekorinas: (tarkuoto) 4.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 1.00 st. (ketvirtadalis aukščiausios kokybės)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Druska: 1.00 arbat. š. (0.5 rūpios)
Kaip gaminti
  1. Į kelias dalis padalytą česnako skiltelę keraminėje grūstuvėje grūskite su druska iki vientisos košelės.
  2. Po truputį berkite riešutus ir grūskite.
  3. Galiausiai sumeskite gražgarstes, į žalią masę įmaišykite sūrį, palengva supilkite alyvuogių aliejų.
Receptai
Receptas: Bazilikų padažas
5 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
1.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bazilikai: 1.00 vnt. (sauja šviežių lapelių)
Kedrinės pinijos: 60.00 g
Česnakai: 4.00 skiltelės
Parmezano sūris: 60.00 g
Sūris: 60.00 g (pekorino)
Alyvuogių aliejus: 120.00 ml (tyro)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, rūpios)
Kaip gaminti
  1. Bazilikus nuplaukite, nusausinkite.
  2. Česnakų skilteles ir kedrines pinijas grūskite specialioje grūstuvėje, kol iš jų išsiskirs skystis.
  3. Pagal skonį įberkite rupios druskos ir sumeskite bazilikų lapelius.
  4. Galiausiai suberkite sūrius, pilkite alyvuogių aliejų, kad išeitų tirštas padažas. 
Receptai
Receptas: Grietinės padažas su garstyčiomis
5 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
1.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Grietinė: 200.00 ml (liesa)
Garstyčios: 2.00 arbat. š. (kupini)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. sulčių)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (mėgstami, švieži)
Kaip gaminti
  1. Sumaišykite liesos grietinės indelį su keliais šaukšteliais garstyčių. Rinkitės įprastas arba grūdėtąsias, supilkite šviežiai spaustas citrinų sultis.
  2. Pagal skonį pagardinkite druska ir šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis.  
Receptai
Receptas: Jogurtinis padažas
4 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Jogurtas: 200.00 ml (liesas)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. sulčių)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Krapai: 1.00 arbat. š.
Petražolės: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

Sudėkite visus ingredientus, išskyrus druską,  į vieną indą ir trintuvu sumaišykite iki vientisos masės. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite žalumynais.  

Receptai
Receptas: Grūdėtosios varškės padažas
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Varškė: 4.00 valg. š. (grūdėtoji)
Jogurtas: 100.00 ml (liesas)
Žalioji citrina: 1.00 valg. š. (šviežiai spaustos sultys)
Garstyčios: 1.00 valg. š. (1,5)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (trynys)
Kaip gaminti

Sudėkite visas sudedamąsias dalis į smulkintuvą ir plakite iki vientisos masės. Skonis tikrai nenuvils, o kalorijų tokiame padaže bus kur kas mažiau.  

Receptai
Receptas: Padažas su marinuotais agurkėliais
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (3 valg. š. sulčių)
Grietinė: 200.00 ml (jogurtinė)
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (malti, pagal skonį)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Agurkai: 3.00 vnt. (marinuoti agurkėliai)
Kaip gaminti
  1. Sudėkite visas sudedamąsias dalis į indą ir suplakite iki vientisos masės.
  2. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir šviežiais žalumynais.  
Receptai
Receptas: Baltas padažas
6 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Majonezas: 200.00 g (neriebaus)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š.
Krapai: 1.00 arbat. š.
Sultys: 5.00 valg. š. (citrinų)
Vynas: 100.00 ml (baltasis sausas)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų - pagal skonį)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelio)
Garstyčios: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Česnaką ir svogūną nulupkite, supjaustykite ir sutrinkite iki vientisos masės elektriniu trintuvu.  Tuomet viską pakepinkite svieste.
  2. Supilkite į keptuvę vyną. Padažą maišykite, kad neprisviltų.
  3. Po kelių minučių padažą pagardinkite citrinų sultimis, druska, pipirais, suberkite cukrų, supilkite majonezą bei garstyčias. Gerai išmaišykite ir patiekite atvėsusį.
Receptai
Receptas: Granatų padažas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vynas: 100.00 ml (raudonas, saldus)
Sultys: 100.00 ml (granatų - šviežiai spaustų)
Česnakai: 5.00 skiltelės
Bazilikai: 2.00 valg. š. (šviežio)
Krakmolas: 5.00 g (žiupsnis)
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (½)
Kaip gaminti
  1. Į puodą supilkite vyną, granatų sultis, suberkite cukrų, druską, žalumynus, trintas česnako skilteles.
  2. Gerai išmaišykite ir leiskite virti apie 20 minučių. Nepamirškite maišyti.
  3. Likus penkioms minutėms, įmaišykite į padažą krakmolą (prieš tai geriausia jį išmaišyti nedideliame kiekyje vyno ar sulčių).
  4. Virkite, kol padažas kiek sutirštės. Patiekite šaltą.
Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt