Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

4 šiurpinantys desertai

Obuolių monstriukai
Shutterstock nuotr. / Obuolių monstriukai
Šaltinis: Žurnalas „JI“
0
A A

Siūlome 4 šiurpinančius, bet lengvai pagaminamus ir skanius patiekalus.

Raganų piršteliai

230 g sviesto, 3/4 stiklinės miltelinio cukraus, kiaušinis, 1,5 stiklinės kvietinių miltų, stiklinė kukurūzų miltų, šaukštelis kepimo miltelių, 0,5 šaukštelio druskos, 0,5 stiklinės migdolų.

  • Į persijotus miltus sudėkite gabalėliais pjaustytą sviestą, kapokite peiliu, kol sviestas pasidengs miltais.
  • Paminkykite tešlą, įmuškite kiaušinį, įberkite miltelinį cukrų, kepimo miltelius ir greitai suminkykite tešlą, suspauskite į gniužulą.
  • Suvyniokite jį į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą bent valandai.
  • Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C, skardą išklokite kepimo popieriumi.
  • Iš atšaldytos tešlos formuokite pirštelius, keliose vietose įpjaukite linkio vietą. Galuose įspauskite po migdolą.
  • Sausainius išdėliokite skardoje ir kepkite apie 15 minučių, kol jie pagels.
Shutterstock nuotr./Raganų piršteliai
Shutterstock nuotr./Raganų piršteliai

Obuolių monstriukai

Du dideli žali obuoliai, stiklinė lukštentų saulėgrąžų, 0,5 stiklinės slyvų ar kito raudono džemo, 16 baltų zefyriukų, pusė plytelės juodojo šokolado.

  • Pagaminkite akis. Garų vonelėje išlydykite šokoladą. Atsargiai mediniu dantų smeigtuku ant kiekvieno zefyriuko išpieškite akies vyzdį. Palikite atvėsti.
  • Obuolius nuplaukite, supjaustykite ketvirčiais, iš žievelės pusės įpjaukite plyšį, kuris bus monstriukų burnos ertmė.
  • Į kiekvieną obuolinio monstriuko gerklę šaukštu įkrėskite džemo, palei plyšį tarsi dantis susmaigstykite saulėgrąžas.
  • Akytes pritvirtinkite mediniais smeigtukais.
Shutterstock nuotr./Obuolių monstriukai
Shutterstock nuotr./Obuolių monstriukai

Dešrelių mumijos

3 sluoksniuotos tešlos lakštai, 6 dešrelės, 2 skiltelės česnakų, kelios juodosios alyvuogės, pagal skonį pomidorų padažo.

  • Tešlą iškočiokite, supjaustykite siauromis juostelėmis.
  • Apvyniokite dešreles tešlos juostelėmis, palikdama vietos akytėms pritvirtinti.
  • Išdėliokite paruoštas dešreles skardoje ir šaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 15 minučių, kol tešla pradės rusti.
  • Pagaminkite akytes. Česnakų skilteles supjaustykite plonyčiais griežinėliais, iš juodųjų alyvuogių kruopščiai išpjaukite akių vyzdžius.
  • Ant iškepusių dešrelių išdėliokite česnakų skilteles ir alyvuogių gabalėlius. Apšlakstykite mumijas pomidorų padažu.
Shutterstock nuotr./Dešrelių mumijos
Shutterstock nuotr./Dešrelių mumijos

Bananiniai vaiduokliai

10 bananų, pusė juodojo šokolado plytelės.

  • Bananus nupjaukite, nulupkite, perpjaukite pusiau. Nupjaustykite parudavusius galus.
  • Šokoladą ištirpdykite garų vonelėje.
  • Atsargiai iš jo mediniu smeigtuku suformuokite vaiduoklių akis ir pražiotas burnas.
  • Paruoštas bananų puseles dailiai išdėliokite ant medinės lentelės ar lėkštės.
Shutterstock nuotr./Bananiniai vaiduokliai
Shutterstock nuotr./Bananiniai vaiduokliai

TAIP PAT SKAITYKITE: Sekmadienio desertas – moliūgų šokoladainis

Žurnalas „JI“
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Komentarai
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt