Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Antradienio vakarienei – aštrios sriubos

Ugninga kreminė pomidorų sriuba.
Shutterstock nuotr. / Ugninga kreminė pomidorų sriuba.
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Aštrūs patiekalai spartina virškinimą, gerina kraujotaką, suteikia energijos ir padeda tirpdyti nereikalingus kilogramus. Išbandykite aštrių sriubų receptus.

Trinta moliūgienė su imbieru

Vida Press nuotr./Trinta moliūgų sriuba
Vida Press nuotr./Trinta moliūgų sriuba

Jums reikės: 1,5 kg moliūgo, 30 g sviesto, 2 svogūnų, 500 ml daržovių sultinio, 60 g šviežio imbiero, 2 šaukštelių kario miltelių, 0,5 šaukštelio maltų kuminų, šaukšto cukraus, 100–200 ml grietinėlės arba pieno, druskos ir pipirų pagal skonį, aliejaus kepti.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
  • Moliūgą perpjaukite pusiau, išvalykite sėklas, minkštimą ištepkite aliejumi ir dėkite į kepimo skardą pjūviu į apačią. Kepkite apie 40 minučių, arba kol žievę lengvai persmeigsite šakute. Atvėsinkite, šaukštu išskobkite minkštimą, žievę išmeskite.
  • Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir nustatę mažą kaitrą pakepinkite susmulkintus svogūnus.
  • Sudėkite moliūgo minkštimą, supilkite sultinį, suberkite prieskonius ir įtarkuokite imbierą (jei nelabai jį mėgstate, supjaustykite griežinėliais ir prieš tiekdami išgriebkite). Užvirkite ir virkite 15 minučių.
  • Nukaiskite ir sutrinkite elektriniu trintuvu.
  • Supilkite pieną ar grietinėlę, suberkite cukrų, pagardinkite druska bei pipirais ir dar pakaitinkite, bet neužvirkite.
  • Jei sriuba per tiršta, įpilkite dar pieno ar vandens.

Aitrioji sriuba

Fotolia nuotr./Aitrioji sriuba
Fotolia nuotr./Aitrioji sriuba

Jums reikės: 500 g maltos jautienos, 200 g virtų pupelių (tinka ir konservuotos), 2–3 aitriosios paprikos, svogūno, saldžiosios paprikos, 2–3 česnako skiltelių, 500 g konservuotų pomidorų savo sultyse, šaukštelio kmynų, aliejaus kepti, druskos ir pipirų pagal skonį, žalumynų tiekti.

  • Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite mėsą. Sudėkite į puodą.
  • Svogūną ir česnaką susmulkinkite.
  • Aitriąsias paprikas perpjaukite išilgai, išvalykite sėklas ir susmulkinkite.
  • Saldžiąją papriką supjaustykite kubeliais.
  • Šakute sutraiškykite pomidorus savo sultyse.
  • Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite svogūną, po kelių minučių suberkite česnaką ir aitriąsias paprikas. Sukrėskite į puodą su mėsa.
  • Ten pat suberkite kmynus, saldžiąsias paprikas, sudėkite trintus pomidorus ir supilkite jų sultis. Gerai išmaišykite – jei masė labai tiršta, įpilkite truputį vandens.
  • Uždenkite puodą, nustatykite mažą kaitrą ir troškinkite 30 minučių.
  • Nukoškite pupeles (jei konservuotos) ir sudėkite į sriubą.
  • Pagardinkite druska ir pipirais. Virkite dar apie 10 minučių. Tiekite užbėrusi žalumynų.

Gruziniška charčio sriuba

Fotolia nuotr./Gruziniška charčio sriuba
Fotolia nuotr./Gruziniška charčio sriuba

Jums reikės: 400 g jautienos, 0,5 saliero šaknies, 3 svogūnų, 4 šaukštų ryžių, 500 g pomidorų, skiltelės česnako, šviežių krapų, kalendros, petražolių, prieskonių pagal skonį.

  • Į puodą įpilkite 2–2,5 l vandens, sudėkite gabaliukais supjaustytą mėsą ir užvirkite.
  • Nugriebkite putas, sumažinkite kaitrą ir virkite 1,5 valandos. Likus pusvalandžiui, įdėkite saliero ir įberkite druskos.
  • Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje. Kai gražiai pagels, sudėkite išgriebtus iš sultinio mėsos gabalėlius ir kepkite 5 minutes.
  • Įpilkite kelis šaukštus sultinio, uždenkite ir troškinkite 15 minučių.
  • Pomidorų viršūnėles įpjaukite, sumeskite kelioms sekundėms į verdantį vandenį, tuomet perliekite šaltu ir nulupkite. Supjaustykite kubeliais ir sudėkite į keptuvę su mėsa. Troškinkite 10 minučių.
  • Keptuvės turinį suverskite į sultinį ir užvirkite.
  • Suberkite ryžius, pavirkite 10 minučių, sumažinkite kaitrą ir suberkite prieskonius.
  • Sudėkite traiškytą česnaką, kapotus žalumynus, išmaišykite, uždenkite ir po minutėlės nukaiskite. Palikite pastovėti 7–10 minučių.
Receptai
Receptas: Aštri sriuba
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Makaronai: 100.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (arba 1)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š. (arba aitrioji pagal skonį)
Sultinio kubeliai: 3.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Užvirkite 1,5 l vandens ir išvirkite makaronus. Tada sumeskite sultinio kubelius.

2. Gerai išplakite kiaušinius ir, lėtai maišydamos, supilkite į verdančia sriubą.

3. Pagal skonį įberkite druskos, pipirų ir paprikos miltelių (sriuba turi būti aštri).  

Receptai
Receptas: Aštri pupelių sriuba su dešrelėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aliejus: 2.00 valg. š.
Vanduo: 2.00 valg. š.
Paprikos: 2.00 vnt. (žalios saldžios)
Pupelės: 500.00 g (2 indeliai konservuotų rudųjų arba baltųjų pupelių)
dešrelės plonos parūkytos 250.00 g
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (Kajeno pipirai ir žiupsnelis maltų kvapiųjų)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š.
Mėsos sultinys: 800.00 ml (2 kubeliai)
Kaip gaminti

1.Paprikas išvalykite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Konservuotas pupeles sukrėskite į koštuvą, perliekite šaltu vandeniu ir palikite, kad nuvarvėtų.

2.Susmulkinkite svogūną, česnakus ir ant mažos ugnies 5–7 minutes pakaitinkite puode su aliejaus ir vandens mišiniu. Pusę pupelių sutrinkite. Prie svogūnų ir česnakų sudėkite paprikos gabaliukus, prieskonius, pomidorų pastą ir viską išmaišykite.

3.Supilkite karštą vandenį ir sutrintus sultinio kubelius, išmaišykite, užvirinkite ir ant mažos ugnies troškinkite kelias minutes. Įmaišykite trintas pupeles. Tada sudėkite likusias netrintas pupeles ir riekelėmis pjaustytas dešreles.

4.Uždengę troškinkite apie 20 minučių, jeigu reikia, dar pagardinkite mėgstamais prieskoniais.

Šią sriubą galima valgyti su meksikietiškais kukurūzų traškučiais.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptas: Aštri faršo sriuba

Receptas: Aštri žirnių pomidorinė sriuba

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt