Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Apgalvotas valgiaraštis

Jautienos šiupinys
Fotolia nuotr. / Jautienos troškinys su daigeliais
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Atšilus orams, visi labiau susirūpina kūno linijomis. Tačiau galvojant, kaip nepriaugti nereikalingų kilogramų, svarbu nepamiršti ir su maistu gauti visų būtinų medžiagų. 

Jautienos ir sojų daigų troškinys

Jums reikės: 500 g jautienos, 2 svogūnų, 200 g sojų daigų, 2 skiltelių česnako, 4 šaukštų aliejaus, kubelio daržovių sultinio, žiupsnelio maltų juodųjų pipirų, šiek tiek džiovintų čiobrelių.

  • Mėsą supjaustykite juostelėmis, sumaišykite su grūstais česnakais, čiobreliais, pipirais, 2 šaukštais aliejaus ir palikite kurį laiką pasimarinuoti.
  • Svogūnus supjaustykite žiedeliais ir pakepinkite aliejuje. Sudėkite mėsą ir kepkite dar porą minučių.
  • Suberkite sojų daigus, supilkite stiklinėje karšto vandens ištirpintą sultinio kubelį ir viską troškinkite, kol mėsa gerokai suminkštės.

Žuvis su daržovėmis

„Fotolia“ nuotr./Kepta žuvis
„Fotolia“ nuotr./Kepta žuvis

Jums reikės: 2 vidutinio dydžio (iki 1 kg) žuvų, 1 nedidelės cukinijos, 4 pomidorų, sultinio kubelio, šaukšto sviesto, žiupsnelio druskos, maltų juodųjų pipirų, kelių šaukštų smulkintų petražolių.

  • Pomidorus nuplikykite ir nulupkite. Tada supjaustykite griežinėliais.
  • Cukiniją nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
  • Gilią skardą ištepkite sviestu, sudėkite pusę daržovių, ant jų nuvalytas žuvis. Viską pasūdykite, pagardinkite pipirais, sudėkite likusias daržoves. Supilkite stiklinėje karšto vandens ištirpdytą sultinio kubelį.
  • Patiekalą troškinkite apie 30 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Apibarstykite prieskoniniais žalumynais.

Veršienos kepsnys

Fotolia nuotr./Veršienos didkepsnis
Fotolia nuotr./Veršienos didkepsnis

Jums reikės: 500 g veršienos, 1 kg pomidorų, 3 svogūnų, 2 česnako skiltelių, 4 šaukštų aliejaus, šaukšto šalavijų, druskos ir pipirų, kubelio sultinio.

  • Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkiai pjaustytus svogūnus. Sudėkite grūstus česnakus ir viską sustumkite į keptuvės kraštą. Tada keptuvėje apkepinkite gabalėliais pjaustytą mėsą.
  • Į skardą sudėkite nuplikytus, nuluptus ir supjaustytus pomidorus. Apibarstykite juos šalavijais. Sudėkite mėsą, pabarstykite druska ir pipirais. Ant viršaus sukrėskite svogūnus.
  • 1,5 stiklinės karšto vandens ištirpdykite sultinio kubelį ir supilkite ant mėsos. Viską dėkite į orkaitę ir troškinkite apie valandą.

Žiedinių kopūstų apkepas

Jums reikės: didelio žiedinio kopūsto, 2 svogūnų, 4 morkų, 2 šaukštų aliejaus, šaukšto džiovintų petražolių, ½ šaukštelio druskos, žiupsnelio maltų juodųjų pipirų, 2 kiaušinių, 150 g neriebios grietinėlės, 100 g tarkuoto fermentinio sūrio.

  • Žiedynėliais padalintą kopūstą sudėkite į puodą, užpilkite verdančiu vandeniu ir 10 min. palaikykite.
  • Nuvarvinkite ir sudėkite į skardą.
  • Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkintus svogūnus ir morkas. Tada sudėkite apie žiedinio kopūsto.
  • Dubenyje gerai suplakite kiaušinius, supilkite grietinėlę, suberkite dalį sūrio. Dar paplakite, suberkite visus prieskonius ir druską.
  • Padažą supilkite ant daržovių. Užbarstykite likusį sūrį. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.
Receptai
Receptas: Salotos su kepta jautiena
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Jautiena: 500.00 g (uodeginės (2,5 cm storio griežinėlis))
Salotos: 400.00 g (įvarių)
Avokadai: 1.00 vnt. (sunokęs)
Mangas: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (ir 50 ml. marinatui)
Citrinos: 1.00 vnt. (šaukštas sulčių)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį šviežiai maltų ir žiupsnelis marinatui)
Obuolių sidro actas (marinatui) 2.00 valg. š.
Kmynai: 2.00 arbat. š. (marinatui)
Kalendros: 1.00 arbat. š. (grūdelių marinatui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (marinatui)
Kaip gaminti

1. Sumaišykite marinatui skirtus produktus, supilkite į plastikinį maišelį, įdėkite mėsą, marinuokite šaldytuve apie 3 valandas.

2. Nusausinkite mėsą ir apkepkite keptuvėje įkaitintame svieste maždaug po 4 minutes iš visų pusių. Jei mėgstate gerai iškepusią jautieną, sumažinkite ugnį, uždenkite keptuvę ir pakepkite mėsą dar 8–10 minučių.

3. Nulupkite avokadą ir mangą, supjaustykite stambiais gabalėliais.

4. Dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų ir citrinų sultis, pasūdykite ir suplakite šluotele. Apšlakstykite padažu salotas, atsargiai išmaišykite.

5. Dėkite į lėkštę salotų, ant viršaus išdėliokite avokadų ir mangų gabalėlius, plonais griežinėliais pjaustytą mėsą, pabarstykite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Receptai
Receptas: Jautiena su daržovėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Jautiena: 400.00 g (išpjovos)
Bulvės: 8.00 vnt. (nedidelės)
Česnakai: 1.00 skiltelės (ir 10 vnt. askaloninių česnakų, dar vadinamų šaloto svogūnais)
Pomidorai: 8.00 vnt. (vyšniniai)
Jautienos prieskoniai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 100.00 ml
Kmynai: 5.00 g
Kaip gaminti

1. Jautieną nuplaukite, nusausinkite, pašalinkite plėves, supjaustykite plonais griežinėliais. Apšlakstykite aliejumi, išspauskite česnako skiltelę, pabarstykite prieskoniais, išmaišykite ir palikite pasimarinuoti.

2. Bulves nuplaukite ir nulupkite, supjaustykite griežinėliais. Nuluptus askaloninius česnakus supjaustykite puselėmis.

3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir trumpai apkepkite jautienos gabalėlius, baigdama kepti pasūdykite. Išdėliokite mėsą ant popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų.

4. Kitoje keptuvėje įkaitintame aliejuje iškepkite bulvių griežinėlius ir svogūnus, pasūdykite, pagardinkite pipirais.

5. Baigdama kepti sudėkite puselėmis pjaustytus pomidorus ir jautieną, suberkite kmynus, atsargiai išmaišykite, uždenkite ir dar pakepkite porą minučių. Iškart patiekite.

Receptai
Receptas: Žuvis su daržovėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Žuvis: 500.00 g (pangasijų arba menkių filė)
Morkos: 4.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Cukinijos: 1.00 vnt. (jauna)
Citrinos: 1.00 vnt. (sulčių)
Sezamo sėklos: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, maltų)
Kaip gaminti

1. Žuvų filė nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, supjaustykite porcijos dydžio gabalais, sudėkite į dubenį, apšlakstykite citrinų sultimis ir palikite pusvalandžiui pastovėti.

2. Nuplautas morkas nuskuskite ir supjaustykite arba sutarkuokite stambiais šiaudeliais. Cukiniją irgi supjaustykite šiaudeliais, tada daržoves sumaišykite.

3. Imkite tiek kepimo popieriaus lakštų, kiek turite žuvų gabalų. Ant kiekvieno ties viduriu dėkite po žiupsnį tarkuotų morkų, tiek pat cukinijų, ant viršaus užberkite sezamų sėklų ir druskos.

4. Ant daržovių dėkite po maltais pipirais pagardintą ir saikingai pasūdytą žuvies gabalą. Iš kepimo popieriaus suformuokite rulonėlį, galus suriškite. Dėkite į skardą ir apie 20 minučių kepkite 180 ºC karštumo orkaitėje.

5. Tiekite su šviežiomis daržovėmis ir biriai virtais ryžiais.

Receptai
Receptas: Žuvis su daržovėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Žuvis: 300.00 g (filė)
Pomidorai: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (po pusę raudonos ir geltonos paprikos)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį - baltųjų pipirų)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Aliejus: 4.00 valg. š. (kepimui)
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Rozmarinai: 10.00 g (šakelė)
Vynas: 50.00 ml (baltojo sauso)
Špinatai: 200.00 g (šviežių)
Kaip gaminti

1. Pomidoro galus įpjaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę, o minkštimą susmulkinkite. Išvalytas paprikas kelioms minutėms įmeskite į verdantį vandenį, tada išgriebkite, pakiškite po tekančiu šaltu vandeniu, nulupkite odelę ir susmulkinkite.

2. Keptuvėje su aliejumi ir rozmarinų šakele pakepinkite svogūną, suverskite smulkintas daržoves, supilkite vyną, pasūdykite, pagardinkite pipirais, bet neužvirkite.

3. Žuvį nuplaukite, nusausinkite, padalykite į dvi dalis, įtrinkite druska ir pipirais, apšlakstykite citrinų sultimis ir palikite pasimarinuoti. Tada kepkite apie 10 min. uždengtoje keptuvėje karštame svieste.

4. Tiekite pašildytoje lėkštėje su daržovėmis ir troškintais špinatais. Puoškite šviežių žalumynų šakele.

Receptai
Receptas: Kepta žuvis su riešutais
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Žuvis: 500.00 g (mėgstamos filė)
Žuvies prieskoniai: 2.00 valg. š. (pagal skonį)
Lazdynų riešutai: 50.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Žuvies filė pabarstykite žuvies prieskoniais, išvoliokite kiaušinio plakinyje, susmulkintuose lazdynų riešutuose ir kepkite keptuvėje ant silpnos ugnies.  

Receptai
Receptas: Žuvis su saulėje džiovintais pomidorais
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Žuvis: 600.00 g (baltos žuvies filė)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Džiovinti pomidorai: 5.00 vnt.
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (gabalėlis ankšties)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Čiobreliai: 5.00 g
Sviestas: 30.00 g
Vynas: 175.00 ml
Kaip gaminti

1. Žuvies filė nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais pipirais, Provanso žolelių mišiniu, apšlakstykite citrinų sultimis, uždenkite maistine plėvele ir bent valandą palaikykite šaldytuve, kad pasimarinuotų.

2. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite karštame svieste. Kai svogūnai suminkštės, sudėkite nesmulkintus saulėje džiovintus pomidorus, padažą pasūdykite, pagardinkite pipirais ir dar apie 5 min. patroškinkite, tada sudėkite gabalėliais pjaustytą marinuotą žuvį, keptuvę uždenkite ir troškinkite apie 10 min., kol žuvis suminkštės. Į padažą sumeskite smulkintą aitriąją papriką, supilkite vyną ir dar šiek tiek pakaitinkite.

3. Žuvį su saulėje džiovintais pomidorais sluoksniuokite į lėkštes, užpilkite padažu ir pagardinkite džiovintais čiobreliais.

Receptai
Receptas: Burokėlių salotos su jautiena
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Burokėliai: 4.00 vnt. (nedideli)
Morkos: 2.00 vnt.
Jautiena: 300.00 g (išpjova)
Moliūgai: 300.00 g
Mocarelos sūris: 150.00 g
Salotos: 2.00 vnt. (keletas saujelių įvairių salotų lapelių)
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių - užpilui)
Aliejus: 70.00 ml (užpilui)
Medus: 1.00 arbat. š. (užpilui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - užpilui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti - užpilui)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (grūdėtosios - užpilui)
Kaip gaminti

1. Salotas nuplaukite, nusausinkite, išdėliokite lėkštėse.

2. Jautieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite griežinėliais, juos šiek tiek padaužykite ranka, tada supjaustykite juostelėmis, iškepkite aliejuje (jei mėgstate, mėsos vidus gali būti šiek tiek žalias), pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

3. Burokėlius neluptus išvirkite, atvėsinkite, nulupkite, perpjaukite per pusę ir sudėkite į kepimo skardą. Ten pat suberkite gabalėliais pjaustytus moliūgus. Daržoves labai saikingai apšlakstykite aliejumi ir kepkite apie 10 min. kol suminkštės, bet neištiš.

4. Atvėsintas daržoves, šakute suplėšytą mocarelą ir jautienos juostelės dėkite ant salotų, šalia berkite smulkia trintuve tarkuotų morkų, dėkite raudonojo svogūno griežinėlių.

5. Paruoškite užpilą: visus nurodytus ingredientus iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu ir užpilkite ant salotų.

Receptai
Receptas: Žuvis su brokoliais
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
1.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Žuvis: 2.00 vnt. (mėgstamos filė)
Brokoliniai kopūstai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (raudona)
Sviestas: 100.00 g (ožkų pieno)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Austrių padažas: 1.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt.
Riešutai: 1.00 g (maltų)
Imbieras: 1.00 vnt. (nedidelis gabalėlis šaknies)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Petražolės: 1.00 sauja
Kaip gaminti
  1. Žuvį nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į plokščią lėkštę. Nedideliame indelyje sumaišykite kapotus česnakus, tarkuotus imbierus, petražoles, pipirus, riešutus, austrių padažą.
  2. Mišiniu įtrinkite žuvų gabalėlius ir bent 2 val. palikite, kad pasimarinuotų.
  3. Paruoštą žuvį suvyniokite į kepimo popierių ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
  4. Popierių praskleiskite ir dar kelias minutes pakepkite, kad žuvis apskrustų. Brokolius nuvalykite, išskirstykite žiedynėliais.
  5. Aitriąją papriką išvalykite sukapokite. Į garų puodą sudėkite brokolius, suberkite tarkuotas citrinos žieveles ir aitriąsias paprikas ir trumpai, kad brokoliai tik suminkštėtų, bet nepakeistų spalvos, pakaitinkite garuose.
  6. Galiausiai į brokolius įmaišykite ožkų pieno sviestą ir patiekite kaip garnyrą prie žuvies.  

 

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt