Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Apkepas visada pavyks!

Jūrų gėrybių apkepas
Shutterstock nuotr. / Makaronų ir jūrų gėrybių apkepas
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Ko gero, nėra geresnio ir ekonomiškesnio patiekalo nei įvairiausi apkepai. Galite sunaudoti vakar gamintą maistą, bet kada sumaišyti apkepą iš turimų produktų, nes tinka kone viskas.

Su krevetėmis ir saulėje džiovintais pomidorais

Jums reikės: pakuotės įdaryti tinkamų makaronų, 10 saulėje džiovintų pomidorų aliejuje, 300 g rikotos, 2 česnako skiltelių, pagal skonį druskos, pipirų, džiovintų bazilikų, norimo dydžio pakuotės šaldytų krevečių arba jūrų gėrybių mišinio, 200 ml grietinėlės, nedidelio indelio koncentruotos pomidorų pastos, 200 g mocarelos, didelės saujos tarkuoto parmezano.

  • Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, nukoškite, atvėsinkite, į kiekvieną krėskite po truputį pomidorų pastos.
  • Saulėje džiovintus pomidorus nuvarvinkite, sukapokite, sumaišykite su rikota, traiškytais česnakais, druska, pipirais ir raudonėliais.
  • Gauta mase įdarykite makaronus ir išdėliokite juos riebalais pateptoje skardoje.
  • Mocarelą sutarkuokite smulkia trintuve, iki vientisumo išplakite trintuvu su grietinėle, pagal skonį berkite bazilikų, dar žiupsnelį druskos ir užpilkite plakinį ant makaronų.
  • Galiausiai išdėliokite atšildytas ir gerai nuvarvintas krevetes.
  • Kepkite apkepą iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
  • Prieš baigdami kepti, suberkite parmezaną.

Klasikinis su pomidorais ir bazilikais

Fotolia nuotr./Makaronų apkepas su pomidorais ir bazilikais
Fotolia nuotr./Makaronų apkepas su pomidorais ir bazilikais

Jums reikės: 400 g nedidelių forminių makaronų, 5 pomidorų, 125 ml pieno, svogūno, 4 šaukštų tarkuoto parmezano, didelės raudonos paprikos, 2 šaukštų sviesto, šaukšto aliejaus, šaukšto miltų, 2 česnako skiltelių, pagal skonį druskos ir pipirų, kelių šviežių bazilikų lapelių.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros.
  • Česnakus ir svogūnus smulkiai sukapokite.
  • Papriką perpjaukite per pusę, išvalykite sėklytes, apšlakstykite aliejumi, iškepkite orkaitėje, nulupkite ir sutrinkite.
  • Pomidorų galus įpjaukite, nuplikykite vaisius verdančiu vandeniu, nulupkite odelę ir susmulkinkite.
  • Į keptuvę įdėkite šaukštą sviesto ir pakepinkite svogūnus ir česnakus. Kai šie apskrus, suberkite pomidorus ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol dalis skysčio išgaruos. Įmaišykite trintą papriką, druską ir pipirus.
  • Keptuvėje įkaitinkite likusį sviestą, pakepinkite miltus, įmaišykite pieną ir druską.
  • Makaronus išvirkite keliomis minutėmis trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės, sumaišykite su paruoštu baltuoju padažu.
  • Paruoštą masę krėskite į riebalais pateptą kepimo formą, ant viršaus paskirstykite pomidorų masę ir apibarstykite parmezanu.
  • Kepkite 15–20 min.
  • Tiekite su bazilikų lapeliais.

Su mėsos ir daržovių padažu

Jums reikės: 400 g nedidelių forminių makaronų, 400 g mėgstamo faršo, vidutinio dydžio cukinijos, 250 g tarkuoto sūrio, 400 g (skardinės) konservuotų pomidorų savo sultyse, 240 g pievagrybių, didelio svogūno, 4 šaukštų sviesto, po šaukštelį džiovintų bazilikų ir raudonėlių, pagal skonį druskos ir pipirų.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C temperatūros.
  • Makaronus išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės arba keliomis minutėmis trumpiau.
  • Cukiniją sutarkuokite stambia trintuve arba supjaustykite plonyčiais griežinėliais.
  • Svogūną nulupkite, sukapokite.
  • Pievagrybius nulupkite, supjaustykite griežinėliais.
  • Keptuvėje išlydytame svieste pakepinkite svogūną, suberkite šakute trintą faršą ir kepinkite, kol jis patamsės. Pagal skonį berkite druskos, pipirų.
  • Galiausiai suberkite cukinijas, grybus ir kepkite maždaug 10 min., kol daržovės suminkštės.
  • Viską apibarstykite raudonėliais ir bazilikais, paskaninkite pipirais, pasūdykite, suberkite virtus makaronus, sūrį (dalį sūrio atidėkite) ir dar kartą viską išmaišykite.
  • Didelę kepimo skardą patepkite riebalais, krėskite makaronų ir faršo masę, uždenkite folija ir kepkite maždaug 20 min., kol viršus gražiai parus.
  • Nuėmę foliją, suberkite likusį tarkuotą sūrį ir kepkite dar 5 min.
  • Palikite atvėsti 10–15 minučių, tik tada pjaustykite.

Vamzdeliai su daržovėmis

Neringos Kalasauskaitės nuotr./Makaronų apkepas su daržovėmis
Neringos Kalasauskaitės nuotr./Makaronų apkepas su daržovėmis

Jums reikės: 400 g mėgstamų makaronų vamzdelių, didelio brokolio, 2 nemažų morkų, vidutinio dydžio cukinijos, 250 ml riebios grietinėlės, 250 g brandinto sūrio, 3 šaukštų sviesto, svogūno, pusės šaukštelio maltų muskatų, 4 šaukštų aliejaus, pagal skonį druskos ir pipirų, riebalų ir džiūvėsėlių (formai patepti ir pabarstyti).

  • Makaronus virkite 2 min. trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės.
  • Cukiniją sutarkuokite smulkia trintuve.
  • Brokolių žiedynėlius atskirkite nuo koto, išskirstykite kąsnio dydžio gabalėliais.
  • Svogūną sukapokite, morkas nulupkite, susmulkinkite.
  • Sūrį stambia trintuve sutarkuokite.
  • Į gerai įkaitintą aliejų suberkite svogūnus, kepinkite iki suminkštės. Tada berkite smulkintas morkas, kepinkite apie 10 min., kol ir jos suminkštės, viską pagal skonį pasūdykite, suberkite cukinijas, vos minutę pakaitinkite, išmaišykite ir nukelkite keptuvę nuo ugnies.
  • Brokolius trumpai, kad nepakeistų spalvos, pakaitinkite garų puode.
  • Į riebalais pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo formą berkite dalį makaronų, sukrėskite pusę troškintų daržovių, berkite dalį sūrio.
  • Vėl berkite makaronų, krėskite daržovių, išdėliokite brokolius ir užbarstykite likusį sūrį.
  • Atskirame inde grietinėlę sumaišykite su druska, pipirais ir muskatais.
  • Paruoštu užpilu tolygiai apliekite apkepą, ant viršaus dėkite sviesto drožlių.
  • Uždenkite apkepą folija ir kepkite iki 200 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
Receptai
Receptas: Makaronų su pomidorais ir cukinija apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
1.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Makaronai: 400.00 g
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Pomidorai: 2.00 vnt. (dideli)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Varškės sūris: 300.00 g
Pienas: 300.00 ml
Grietinė: 300.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Sūris: 100.00 g (fermentinis)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Makaronus virkite dideliame kiekyje pasūdyto vandens. Nepervirkite!

2. Cukiniją ir pomidorus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite maždaug 0,5 cm storio riekelėmis. Makaronus, cukiniją ir pomidorus sumaišykite ir sudėkite į aliejumi išteptą kepimo indą.

3. Atskirame dubenyje sutarkuokite varškės sūrį, įmuškite kiaušinius, supilkite pieną, įdėkite grietinės, įtraiškykite česnako, įberkite druskos ir juodųjų pipirų. Šiuo mišiniu užpilkite makaronus su daržovėmis. Viską apibarstykite tarkuotu sūriu ir smulkintu baziliku.

4. Apkepą kepkite maždaug 45 min. iki 200 ºC įkaitintoje orkaitėje.

Receptai
Receptas: Makaronų apkepas su grybais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Makaronai vamzdeliai: 300.00 g
Pievagrybiai: 400.00 g
Grietinė: 200.00 ml (riebi)
Parmezano sūris: 150.00 g
Mėsos sultinys: 150.00 ml
Česnakai: 6.00 skiltelės
Cukinijos: 1.00 vnt.
Lazdynų riešutai: 2.00 valg. š. (smulkinti)
Krapai: 2.00 valg. š. (kapoti)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1.Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje, nukoškite, nuvarvinkite sietelyje ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Česnako skilteles nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Puode užvirinkite mėsos sultinį.

2.Sukrėskite grietinę, smulkintą česnaką ir ant silpnos ugnies virkite 5 minutes. Pasūdykite, pabarstykite pipirais. Cukiniją supjaustykite plonomis juostelėmis, pievagrybius – plonomis riekelėmis ir sumaišykite su makaronais.

3.Kepimo indą patepkite sviestu ir sukrėskite makaronų masę. Užpilkite paruoštu padažu.

4.Paviršių pabarstykite tarkuotu parmezanu, lazdynų riešutais ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 30 minučių. Pabarstykite kapotais krapais.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptai
Receptas: Makaronų apkepas su vištiena ir mandarinais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 500.00 g (virta)
Makaronai: 150.00 g (spiraliniai)
Ananasai: 4.00 vnt. (konservuotų griežinėliai)
Mandarinai: 2.00 vnt.
Razinos: 4.00 valg. š.
Petražolės: 1.00 arbat. š. (kapotos)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (padažui)
Pienas: 100.00 ml (padažui)
Grietinė: 200.00 ml (padažui)
Sojų padažas: 1.00 valg. š. (padažui)
Karis: 3.00 g (padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Kaip gaminti

1.Makaronus išvirkite, perliekite šaltu vandeniu ir nuvarvinkite. Vištieną supjaustykite juostelėmis. Razinas pamirkykite šiltame vandenyje ir nuvarvinkite sietelyje.

2.Mandarinus nulupkite, išskirstykite skiltelėmis. Ananasų griežinėlius nuvarvinkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Viską sumaišykite su makaronais ir sukrėskite į sviestu pateptą karščiui atsparų kepimo indą.

3.Kiaušinį išplakite su pienu, grietine, sojų padažu, kariu, druska ir pipirais. Paruoštą masę užpilkite ant makaronų.

4.Kepkite 20 minučių 180 laipsnių orkaitėje. Apkepą tiekite pabarstytą kapotomis petražolėmis.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptas: Makaronų apkepas su žaliaisiais žirneliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Šaldyti žirneliai: 750.00 g
Makaronai: 250.00 g (spagečiai)
Pienas: 100.00 ml
Grietinė: 100.00 g
Pomidorai: 2.00 vnt.
Parūkytos pieniškos dešrelės: 8.00 vnt.
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Petražolės: 1.00 sauja
Citrinos: 1.00 vnt. (1 arbat. š. sulčių)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Žirnelius suberkite į sūdytą verdantį vandenį ir virkite 5 minutes. Nuvarvinkite sietelyje, pašlakstykite citrinų sultimis, pabarstykite cukrumi.
  2. Makaronus išvirkite, perliekite šaltu vandeniu ir nuvarvinkite sietelyje. Pomidorus 40 sekundžių palaikykite verdančiame vandenyje, tada dėkite į šaltą vandenį. Nulupkite odeles, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais.
  3. Dešreles supjaustykite šiaudeliais. Kiaušinius išplakite su pienu ir grietine, pasūdykite, pabarstykite pipirais ir maltu muskatu. Makaronus sumaišykite su žirneliais, pomidorais, dešrelėmis, sukrėskite į sviestu išteptą kepimo formą.
  4. Ant viršaus supilkite grietinės padažą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 45 minutes. Papuoškite kapotomis petražolėmis.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptai
Receptas: Makaronų apkepas su vištiena ir slyvomis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (malta)
Grietinėlė: 100.00 ml
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Batonas: 1.00 riekės (1-2)
Pienas: 3.00 valg. š.
Vištienos prieskoniai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 3.00 valg. š.
Slyvos: 30.00 vnt. (25-30 - vengrinės)
Sūris: 100.00 g (fermentinis)
Makaronai: 250.00 g
Sviestas: 100.00 g
Petražolės: 5.00 g (šviežios)
Kaip gaminti

1. Į maltą vištieną įmaišykite kiaušinį, sumaltą piene išmirkytą batoną, įberkite prieskonių ir dalimis supilkite grietinėlę.

2. Iš mėsos padarykite mažus kotletukus ir apkepkite keptuvėje su aliejumi.

3. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, nuplaukite ir sumaišykite su sviestu, dar šiek tiek pasūdykite ir sudėkite į sviestu pateptą kepimo indą.

4. Ant makaronų sudėkite vištienos kotletukus ir slyvas, o ant viršaus užberkite sluoksnį tarkuoto sūrio, uždėkite mažų sviesto gabalėlių ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20 min.  

Receptai
Receptas: Makaronų ir faršo apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Makaronai: 400.00 g (norimos formos)
Faršas: 300.00 g (300 - 400 g kiaulienos)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Paprikos: 2.00 vnt. (keli griežinėliai geltonos ir raudonos)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Grietinėlė: 1.00 st. (neriebios)
Sūris: 4.00 valg. š. (4 - 5 tarkuoto fermentinio)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Makaronų prieskoniai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje ir perliekite šaltu vandeniu, gerai nuvarvinkite. Faršą pakepinkite su smulkintu svogūnu, baigdami kepti sudėkite pjaustytą cukiniją, paprikas, pagardinkite prieskoniais ir dar kelias minutes pakepkite.

2. Į aliejumi pašlakstytą ar sviestu išteptą kepimo formą sudėkite pusę makaronų. Ant viršaus paskleiskite faršą su daržovėmis ir likusius makaronus. Kiaušinius išplakite su grietinėle ir supilkite ant apkepo. Viršų pabarstykite fermentiniu sūriu. Kepkite 170 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.

3. Jei viršus greitai parus, uždenkite folija, o šiek tiek vėliau nuimkite, kad gražiai apskrustų.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė  

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt