Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą

Bananai – į picas, apkepus, blynus, pyragus. Receptai

Bananinis varškės apkepas
Astos Černės nuotr. / Bananinis varškės apkepas
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Bananus skanu valgyti ir vienus, tačiau kaip jie pagerina skonį, kai atsiranda kokteiliuose, lietiniuose blynuose ar pyraguose! Siūlome patiekalų sąrašą – rinkitės.

Taip pat skaitykite: Elžbieta Latėnaitė. Vegetarizmas: kodėl svarbu, ką valgome? (I dalis) 

Receptai
Receptas: Amerikietiški blyneliai su bananais
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 500.00 ml (arba kefyro)
Miltai: 400.00 g (kvietinių)
Cukrus: 2.00 valg. š.
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Bananai: 2.00 vnt.
Klevų sirupas: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Puode arba mikrobangų krosnelėje ištirpinkite sviestą, palikite atvėsti. Sumaišykite sviestą su kiaušiniais ir 250 ml pieno, suberkite miltus, kepimo miltelius, cukrų ir druską, maišykite, kol neliks gumuliukų. Supilkite likusį pieną ir gerai suplakite tešlą, kad būtų puri.

2. Įkaitinkite blynų keptuvę, į kiekvieną duobutę įdėkite šiek tiek sviesto, palaukite, kol ištirps, įpilkite du šaukštus blynų tešlos. Jei neturite specialios keptuvės, kepkite blynus nedidelėje keptuvėje, įpilkite tiek tešlos, kad uždengtų visą dugną. Kai paviršius sustings, o apačia apskrus, apverskite blyną. Kad blynai neatvėstų, sudėkite juos į karščiui atsparų indą ir laikykite karštoje orkaitėje. Tiekite dar karštus blynus su bananų griežinėliais ir klevų sirupu.

Receptai
Receptas: Bananinė vitaminų „bomba“
2 asmenims
Pagaminsite per 5 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bananai: 2.00 vnt.
Šalavijai: 2.00 valg. š. (ispaninio šalavijo (čija) sėklų)
Kakava: 2.00 valg. š. (neskrudintos kakavos (geriausiai tiktų kriolo kakava – jos būna pirkti ekologiško maisto parduotuvėse))
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (tinkamiausias Ceilono)
Bičių žedadulkės: 1.00 arbat. š.
Grietinėlė: 100.00 ml (migdolų grietinėlės (būna pirkti ekologiško maisto parduotuvėse))
Kaip gaminti
  1. Visus nurodytus produktus sudėkite į elektrinį plakiklį ir išplakite iki vientisos masės.
  2. Jei masė bus per tiršta, galite įpilti šlakelį vandens.
  3. Neskrudintą kakavą galite keisti saldžiavaisio pupmedžio (kerobo) milteliais.
Receptai
Receptas: Jogurtinė pica su bananais
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 380.00 g (aukščiausios rūšies - papločiams)
Jogurtas: 200.00 ml (natūralus - papločiams)
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š. (papločiams)
Vanduo: 5.00 valg. š. (5-7 valg. š. virinto šalto - papločiams)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (papločiams)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Parmezano sūris: 3.00 valg. š. (tarkuotas - įdarui)
Pomidorai: 3.00 vnt. (įdarui)
Raudonasis svogūnas: 1.00 g (įdarui)
Kumpis: 40.00 g (vytinto - įdarui)
Gražgarstės: 1.00 sauja
Salotinės sultenės: 1.00 sauja
Bananai: 3.00 vnt. (įdarui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (baltieji)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (džiovinti)
Kaip gaminti

1. Į dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius bei druską. Supylusi aliejų, masę pamaišykite švariais pirštais, kad tolygiai pasiskirstytų riebalai.

2. Sukrėskite jogurtą, supilkite vandenį ir suminkykite tešlą. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite pusvalandį pastovėti.

3. Nuplautus pomidorus, nuluptą svogūną supjaustykite griežinėliais, vytintą kumpį kiek pasmulkinkite. Nuluptus bananus supjaustykite plonais griežinėliais.

4. Iš tešlos iškočiokite maždaug 5 mm storio apvalų ar kampuotą lakštą. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite maltais baltaisiais pipirais, tarkuotu parmezanu. Ant viršaus išdėliokite smulkintus svogūnus, kumpį, bananus, pomidorus, pabarstykite raudonėliais.

5. Kepkite 180 0C karštumo orkaitėje apie 20 minučių. Prieš tiekdama ant viršaus paskleiskite šviežių gražgarsčių, sultenių.

Receptai
Receptas: Bananiniai blyneliai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Miltai: 1.00 st. (kvietiniai)
Bananai: 2.00 vnt.
Jogurtas: 200.00 ml
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Sviestas: 50.00 g
Soda: 5.00 g (0,5 arbat. š.)
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, įmaišykite jogurtą, sodą, vanilinį cukrų ir ištirpintą atvėsusį sviestą.

2. Tuomet sudėkite miltus, sutrintus bananus ir viską gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių.

3. Kepkite įkaitintoje keptuvėje. Galima patiekti su grietinėle, uogiene ar kitu mėgiamu padažu. Skanaus :)

Recepto autorė Viktorija Juciūtė

Receptai
Receptas: Apverstas bananų pyragas
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bananai: 2.00 vnt.
Sviestas: 125.00 g
Rudasis cukrus: 1.00 st. (1/2)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (didelių)
Pasukos: 8.00 valg. š.
Vanilės ekstraktas: 1.00 žiupsnelis
Miltai: 1.00 st.
Cukrus: 1.00 st. (3/4)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (3/4)
Soda: 1.00 arbat. š. (1/4)
Kaip gaminti
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C. Į kepimo skardą įdėkite 40 g sviesto ir jį dėkite į įkaitintą orkaitę, kol sviestas ištirps.
  2. Sviestui ištirpus juo ištepkite formos kraštus ir likusį sviestą tolygiai paskirstykite kepimo formos dugne ir ant jo, lygiu sluoksniu, išbarstykite rudąjį cukrų.
  3. Bananus supjaustykite griežinėliais (~0,5–1 cm storio) ir išdėliokite skardoje.
  4. Tešla: Nedideliame indelyje kiaušinius išplakite su 2 šaukštais pasukų ir vanile (stipriai plakti nereikia, svarbu tik gerai sumaišyti).
  5. Į plakiklio indą suberkite sijotus miltus, cukrų, kepimo miltelius, sodą ir viską gerai išmaišykite.
  6. Įdėkite likusius 85 g sviesto ir supilkite likusius 6 šaukštus pasukų.
  7. Viską maišykite nedideliu greičiu, kol miltai taps drėgni, susimaišykite su sviestu.
  8. Tuomet plakiklio greitį padidinkite (~ iki vidutinio) ir viską plakite lygiai 1,5 min.
  9. Toliau plakant, trimis kartais įmaišykite kiaušinių masę, kiekvieną kartą plakant po 20 sekundžių.
  10. Gautą tešlą užpilkite ant skardoje išdėliotų bananų ir pyragą kepkite ~35 min. 180°C orkaitėje.

* Šį pyragą galima gaminti ir su kitais vaisiais – puikiai tinka konservuoti ananasai, taip pat galite naudoti slyvas ar kriaušes. 

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
 
Receptai
Receptas: Bananiniai pusryčių blynai
1 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bananai: 2.00 vnt.
Miltai: 100.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 30.00 ml
Kaip gaminti

1. Bananus sutrinkite šaukštu ar šakute, kol virs vientisa mase. 

2. Kiaušinius gerai išplakite.

3. Į bananų masę supilkite kiaušinių plakinį, pieną, išmaišykite. Tada intensyviai maišydama supilkite miltus. Ir dar kartą gerai išmaišykite. Masė turi būti kremo konsistencijos. Jei skystoka, įberkite dar truputį miltų. Jei tirštoka, įpilkite šlakelį pieno.

4. Į gerai įkaitintą, aliejumi arba sviestu išteptą keptuvę supilkite tešlą – blynas turi būti per visą keptuvę (galima kepti ir mažus blynelius).

5. Iškeptą blyną galite patiekti visą arba suraikytą gabalėliais (kaip picą). Su šiuo blynu puikiai dera jogurtas, įvairios uogienės, džemai, šviežios uogos, klevų sirupas.

Receptą atsiuntė Elena Šimkienė

Receptai
Receptas: Šilkinis varškės apkepas su bananais
12 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Varškė: 500.00 g (9 proc. riebumo)
Pudingas: 2.00 vnt. (pakeliai vanilinio (ar kitokio mėgstamo) pudingo miltelių)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Bananai: 3.00 vnt.
Cukrus: 3.00 valg. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Varškę sutrinkite virtuviniu trintuvu, kad taptų lygia, vientisa mase.
  2. Bananus taip pat sutrinkite.
  3. Varškę suplakite su kiaušiniais ir cukrumi, įmaišykite bananus, pudingo miltelius.
  4. Viską gerai išmaišykite.
  5. Varškės masę sukrėskite į sviestu pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo formą.
  6. Apkepą kepkite 180 laipsnių orkaitėje ~35–40 min., kol gražiai paruduos ir patikrinus mediniu iešmeliu nebelips.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Receptai
Receptas: Šokoladiniai ir bananiniai lietiniai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Juodasis šokoladas: 50.00 g
Bananai: 1.00 vnt.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 140.00 ml
Kakava: 2.00 valg. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Kviečių sėlenos 100.00 g
Kaip gaminti

1. Bananą nulupkite, sutrinkite smulkintuvu ir sumaišykite su šokoladu.

2. Kiaušinius išplakite su cukrumi, sumaišykite su banano tyrele, supilkite pieną, vanilinį cukrų, cinamoną, kakavą, sėlenas ir sumaišykite. Kepkite keptuvėje. Skanaus!

Recepto autorė Ilona

Receptai
Receptas: Lietiniai su bananais ir šokoladu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (dideli)
Pienas: 500.00 ml (ir keli šaukštai įdarui)
Miltai: 150.00 g
Cukrus: 2.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Aliejus: 50.00 ml (arba lydytas sviestas blynų kepimui)
Bananai: 4.00 vnt. (įdarui)
Juodasis šokoladas: 100.00 g (galite naudoti ir pienišką šokoladą)
Kaip gaminti

1. Visus produktus lengvai išmaišykite mikseriu ir leiskite kelias minutes tešlai pastovėti. Kepkite blynus tik gerai įkaitintoje keptuvėje.

2. Bananus pjaustykite plonais griežinėliais ir kiekvienam blynui dėkite po 1/2 supjaustyto banano. Taip pat šalia bananų griežinėlių įmeskite po kelis mažus sutrupinto šokolado gabalėlius. Blynus sulankstykite ir kepkite prieš tai įkaitintoje keptuvėje gražiai apkepant iš abiejų pusių.

3. Kol blyneliai kepa karščiui atspariame inde sumaišykite sutrupintą šokoladą su trupučiu pieno. Viską pašildykite maišydami, kol gausis vientisa šokoladinė masė-padažas (taip pat galima naudoti jau pagamintą, parduotuvėje pirktą šokolado padažą).

Blynelius apliekite šokolado padažu (jokių grietinių ar jogurtų). Tikrai labai skanūs! :)

Recepto autorė Laura Vitkūnaitė

Receptai
Receptas: Sotusis bananų kokteilis
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kefyras: 250.00 ml (arba jogurtas)
Bananai: 2.00 vnt.
Kakava: 1.00 valg. š.
Sėlenos: 1.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tryniai)
Kaip gaminti
  • Visus produktus suplakite kokteilinėje.
Receptai
Receptas: Grikių miltų keksiukai su bananais ir pieniniu šokoladu
20 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
4.5 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Rudasis cukrus: 120.00 g (100 g - keksiukams ir 1 ½ valg. š. - trupiniams)
Sviestas: 80.00 g (70 g - minkšto keksiukams ir 1 valg. š . - trupiniams)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (dideli arba 3 maži)
Bananai: 3.00 vnt. (dideli prinokę)
Jogurtas: 125.00 ml (vanilinio)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Miltai: 280.00 g (140 - grikių, 140 - kvietinių ir 1 - valg. š. - trupiniams)
Kava: 1.00 valg. š. (tirpios miltelių)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (0,5)
Šokoladas: 50.00 g (pieninio)
Avižiniai dribsniai: 1.00 valg. š. (trupiniams)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Pasiruoškite 24 standartinio dydžio keksiukų formeles.
  2. Į dubenį suberkite rudąjį cukrų ir sudėkite minkštą sviestą. Elektriniu plaktuvu išplakite iki purios masės.
  3. Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno išplakdami masę.
  4. Sudėkite iki vientisos masės sutrintus bananus, jogurtą ir vanilės ekstraktą. Išmaišykite iki vientisos masės.
  5. Kitame dubenyje sumaišykite grikių miltus, kvietinius miltus, tirpios kavos miltelius, kepimo miltelius ir druską.
  6. Miltų mišinį suberkite į plakinį ir lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
  7. Įmaišykite nedideliais gabalėliais susmulkintą pieninį šokoladą.
  8. Paruoštą masę sudėkite į keksiukų kepimo formeles, pripildydami 2/3 jų tūrio.
  9. Paruoškite trupinius: visus jiems skirtus produktus sudėkite į dubenėlį ir trinkite prištais tol, kol gausite trupinius.
  10. Apibarstykite trupiniais keksiukų paviršių.
  11. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 minučių, kol iškils ir taps gražiai auksinės spalvos. Ar keksiukai jau iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku – įsmeigtas ir ištrauktas iš kepinio centro, jis turi būti švarus.
  12. Iškepusius keksiukus atvėsinkite ant grotelių ir patiekite. Jei norite, galite patiekti su mėgstamu džemu.
Receptai
Receptas: Bananiniai blyneliai
3 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
1.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bananai: 2.00 vnt.
Miltai: 1.00 st.
Cukrus: 3.00 valg. š. (2-3 valg. š.)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Soda: 3.00 g
Pienas: 200.00 ml (neriebus)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (1-2)
Sviestas: 2.00 valg. š. (ištirpintas)
Aliejus: 6.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Vieną bananą sumaigykite šakute, kitą supjaustykite kubeliais. Kiaušinius suplakite su cukrumi, pienu, sviestu ir sumaišykite su bananais.

2. Suberkite miltus, kepimo miltelius, druską, sodą, viską gerai sumaišykite. Keptuvėje ant įkaitinto aliejaus kepkite nedidelius blynelius.

3. Blynus paskaninkite mėgstama uogiene ar uogomis.  

Receptai
Receptas: Bananų duona
12 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 500.00 g
Cukrus: 250.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (1,5)
Aliejus: 1.00 st. (0,5)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 3.00 valg. š.
Bananai: 2.00 vnt.
Šokoladas: 50.00 g
Sezamo sėklos: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Kiaušinius plakite su cukrumi, supilkite aliejų.
  2. Pilkite pieną, nuolat maišydami suberkite miltus su kepimo milteliais.
  3. Viską gerai išmaišykite, sudėkite sutrintus bananus ir sukapotą (arba sutarkuotą) šokoladą.
  4. Tešlą tolygiai paskirstykite sviestu išteptoje kepimo formoje ir ant viršaus pabarstykite sezamų sėklomis.
  5. Duoną kepkite ~30 min (kol į vidurį įsmeigus medinį iešmelį jis nebelips) 200 laipsnių orkaitėje.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Receptai
Receptas: „Crêpes“ su bananų ir riešutų sviesto įdaru
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bananai: 3.00 vnt. (didelių)
Rudasis cukrus: 3.00 valg. š.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Žemės riešutų sviestas: 6.00 valg. š.
Šokoladas: 50.00 g (juodojo arba pieninio)
Grietinėlė: 25.00 ml
Kaip gaminti
  1. Bananus nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Sumaišykite su cukrumi.
  2. Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto. Suberkite bananus ir pakaitinkite porą minučių, kol bananai šiek tiek suminkštės.
  3. Blynelį plonai aptepkite riešutų sviestu. Ant pusės blynelio paskleiskite bananų įdarą. Perlenkite blynelį per pusę, o tuomet darsyk per pusę.
  4. Pasiruoškite padažą. Į dubenėlį sudėkite gabalėlias sulaužytą juodąjį ar pieninį šokoladą ir supilkite grietinėlę. Ištirpinkite mikrobangų krosnelėje ar ant garų vonelės.
  5. Paruoštu šokoladiniu padažu apšlakstykite blynelius su bananais. Patiekite nedelsiant. Skanaus!
Receptai
Receptas: Sausainiai „Bananiniai sveikuoliai“
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bananai: 2.00 vnt.
Razinos: 1.00 sauja
Saulėgrąžos: 3.00 valg. š. (lukštentų)
Sezamo sėklos: 3.00 valg. š.
Kokosų drožlės: 3.00 valg. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (0,5)
Kaip gaminti
  1. Bananus sutrinkite trintuvu iki vientisos masės, suberkite į ją visus išvardintus produktus ir išmaišykite tešlą. Ją ruošiant nebūtina tiksliai laikytis recepto. Galite improvizuoti, keisti produktus kitais ar įdėti papildomų. Puikiai tinka sėmenų, lukštentų kanapių sėklos, įvairūs riešutai, džiovinti vaisiai, dribsniai.
  2. Skardą išklokite kepimo popieriumi. Šaukštu imkite tešlos ir formuokite norimo dydžio sausainius. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 15 min. (priklausomai nuo sausainių dydžio).
  3. Jei norite, galite šiuos sausainius pasiruošti ir žaliavalgiškai. Tereikia tešlą ne kepti, o džiovinti maisto džiovintuve ar kelias valandas pradarytoje nekaitrioje orkaitėje.
Receptai
Receptas: Bananinis varškės apkepas
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Manai: 45.00 g
Pienas: 65.00 ml
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Cukrus: 1.00 valg. š.
Varškė: 200.00 g
Bananai: 1.00 vnt. (nedidelis, gerai prinokęs)
Vanilė: 1.00 arbat. š. (keli lašeliai vanilės ekstrakto)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Gabalėliu sviesto ištepkite ir džiūvėsėliais pabarstykite (arba išklokite kepimo popieriumi) 18 cm skersmens kepimo indą.
  2. Į nedidelį dubenėlį suberkite manų kruopas, užpilkite jas pienu ir atidėkite į šalį, kol išbrinks.
  3. Atskirkite kiaušinio trynį ir baltymą. Trynį išplakite su cukrumi. Į tą patį dubenį sudėkite varškę ir gabalėliais sulaužytą bananą. Maisto smulkintuvu ar plaktuvu sutrinkite ir išplakite viską iki vientisos kreminės masės.
  4. Į varškės masę supilkite išbrinkusias manų kruopas, pagardinkite keliais lašeliais vanilės ekstrakto.
  5. Kiaušinio baltymą elektriniu plaktuvu suplakite iki standžių putų. Lengvais judesiais įmaišykite į varškės masę.
  6. Paruoštą masę supilkite į kepimo indą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30–35 min., kol gražiai apskrus ir sutvirtės.
  7. Tiekite nedelsiant su bananais ir klevų sirupu arba su jogurtu, uogiene, džemu, grietine ar bet kokiais kitais mėgstamais priedais.  

Taip pat skaitykite: 5 įvaizdžio detalės, kurioms neverta gailėti pinigų

Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt