Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Beata Nicholson: „Valgydama sezoninius produktus, jaučiuosi geriausiai“

Beata Nicholson
D. Jakštaitės nuotr. / Beata Nicholson
Šaltinis: Žurnalas „JI“
0
A A

Žurnalistė, trijų vaikų mama, kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson naują TV sezoną pradeda LRT televizijoje, kur su įkvėpimu kuria autorinę laidą „Beatos virtuvė“. Veikliai moteriai darbų – iki kaklo, tačiau ji džiūgauja: „Kurti kulinarinę laidą yra mano gyvenimo svajonė.“ Taigi, kam garsioji kulinarė sako „taip“, o kam – „ne“?

TAIP

Visi, kurie gamina, gerai žino – kad gimtų patiekalas, reikia laiko. Tačiau nesiskundžiu, nes visada svajojau kurti kulinarinę laidą.

  • Darbui televizijoje. Tai yra itin dinamiška sritis. Svarbiausia, kad kurdama laidas televizijai visada esi tarp žmonių ir dirbi žmonėms. Džiaugiuosi, kad mano filmavimo komanda, su kuria darbuojuosi jau ne vienus metus, filmavimo dienas, kurios būna ilgos ir intensyvios, paverčia ypač smagiomis! Mums tiesiog gera būti drauge. Kartais pati netikiu, kiek garsių žmonių aplink mane susiburia. Mano pirmosiose šio sezono laidose bus žmonės, kurie dar iki man tampant žurnaliste ir ateinant į eterį, buvo garsūs – tai Andrius Mamontovas, Nemira Pumprickaitė, Edita Mildažytė… Televizija yra šiek tiek stebuklinga – dirbdama joje galiu sutikti labai daug nuostabių žmonių.

  • Iššūkiams. Juos mėgstu, o vienas didžiausių kuriant TV laidas – tas, jog turiu išspinduliuoti be galo daug energijos! Juk niekas nenori ekrane matyti pusiau miegančio ir apatiško žmogaus. Visada filmuodamasi esu geros nuotaikos ir entuziastinga – daug labiau nei realiame gyvenime. Todėl po filmavimų kartais jaučiuosi išsunkta. Kulinarinę laidą sukurti užtrunka maždaug tris kartus ilgiau nei kito pobūdžio laidą, nes procesas yra gerokai ilgesnis. Visi, kurie gamina, gerai žino – kad gimtų patiekalas, reikia laiko. Tačiau nesiskundžiu, nes visada svajojau kurti kulinarinę laidą. Drąsiai galiu pasakyti, kad labai didžiuojuosi ir džiaugiuosi savo komanda, nes mano laida – būsiu nekukli – geriausia kulinarinė laida Lietuvoje.

TAIP PAT SKAITYKITE: Vegetariški patiekalai. Net 22 receptai!

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Beata Nicholson
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Beata Nicholson

  • Sezoninei virtuvei. Garsų TAIP tariu sezoniniams produktams. Tokia virtuvė man priimtiniausia ir taip maitindamasi jaučiuosi laiminga. Žiemą noriu šakninių daržovių ir raugintų kopūstų, vasarą valgau uogas ir pomidorus, žiemą labai retai noriu salotų lapų, tačiau tiesiog dievinu sriubą. Privalome gyventi darniai su gamta, juk esame jos dalis. Tikiu, kad tie, kurie nesipriešina gamtai, yra patys laimingiausi.

  • Bendroms šeimos pramogoms. Kiekvieną dieną su visa šeima kartu vakarieniaujame. Žinoma, būtinai prie vieno stalo. Taip gera aptarti dienos reikalus. Savaitgaliais mėgstame drauge žiūrėti filmus, vedžioti šunis. Taip pat mūsų šeimos silpnybė – ilgos šeimos atostogas, kai tiesiog laiką leidžiame visi kartu.

NE

  • Lietingoms atostogoms. Neslėpsiu, kai važiuoju su šeima atostogauti į Lietuvos pajūrį, sergu ta baisia liga, kai niekaip iš galvos negaliu išmesti įkyrių minčių: ar lis, ar bus apsiniaukę... Juk aš taip mėgstu saulę! Kita vertus, mokausi save nuteikti, kad jei jau lyja, tai ir nereikia graužtis – turi mokėti nesikankinti dėl dalykų, kurių negali pakeisti. Bet pastebėjau, kad kai jau esu su šeima, visada viskas pavyksta (šypsosi).

  • Tvarkymuisi virtuvėje. Prisipažinsiu, labai norėčiau, kad visada, kai gaminu, su manimi būtų mano sesė Odeta ir darytų tvarką. Jai tai pavyksta kur kas geriau nei man. Deja, taip būna retai, todėl turiu tvarkytis pati. Negaliu sakyti, kad išvis tvarkytis nemėgstu. Kartais tai patinka, o kartais ir nelabai. Kai tik galiu, stengiuosi šios veiklos išvengti. Ką darau? Ogi darbus paskirstau vaikams, pavyzdžiui, paprašau, kad jie išimtų ir sudėtų indus į indaplovę. Taip tvarkymosi sumažėja (šypsosi).

  • Savo šalies kritikai. Labiausiai man nepatinka, kai žmonės viską iš eilės kritikuoja. Liūdna, kai yra koneveikiama mūsų Lietuva. Manau, kad tie, kurie neranda gražių žodžių savo šaliai, artimiems žmonėms, nuolat plūstasi, dažnai patys stokoja meilės. Pati visada ieškau išeičių ir galimybių, o ne problemų. Esu įsitikinusi, kad visada gyvenime yra progų ir galimybių kažkuo pasidžiaugti. Labai norėčiau, kad žmonės labiau džiaugtųsi kiekviena diena, savimi, aplinka, mažais dalykais. Tai vadinu džiaugsminga kasdienybe. Gal kam ir sunku patikėti, bet ir grindų plovimas gali būti nuostabiausias dienos nuotykis ir terapija.

Dovilės Jakštaitės nuotr./Beata Nicholson pristatė naują knygą
Dovilės Jakštaitės nuotr./Beata Nicholson pristatė naują knygą
  • Fabrike gamintiems mėsainiams. Stengiuosi nebūti kategoriška. Visgi kalbant apie maistą, visada siūlau rinktis daržoves, vaisius, ankštinius produktus, šviežią mėsą ir iš jų gaminti namuose. Tačiau lygiai taip pat pritariu, kad nuostabu yra valgyti ir ne namuose. Sakau, kad ir lašiniai su duona yra gerai. Ir tikrai geriau nei fabrike pagaminti mėsainiai. Ypač nuostabu yra ragauti tai, ko dar nesi valgęs. Kad ir keliaujant po Lietuvą. Pastebiu, kad lietuviai, nekreipdami dėmesio į permainingus orus, vis aktyviau išsiruošia į keliones po Lietuvą. Tokias keliones galima paįvairinti netikėtais kulinariniais atradimais, kurių Lietuvoje tikrai gausu. Kadangi savo šalyje turime visko daug, reikia tomis gėrybėmis pasinaudoti. Pati tuo įsitikinau kurdama TV laidą „Keliauk ir ragauk“. Dirbdama šiame projekte atradau tokią Lietuvą, kokios nebuvau mačiusi anksčiau – su nuostabiais miškais, švariomis upėmis, grynu oru, gastronominėmis paslaptimis. Tokią ją linkiu atrasti kiekvienam.

TAIP PAT SKAITYKITE: Gaminame iš grybų. Net 44 receptai!

Sekite naujienas ir mūsų „Facebook“ puslapyje!

Žurnalas „JI“
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Komentarai
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt