Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Blogiausios pusryčių idėjos

Avižinė košė
Fotolia nuotr. / Avižinė košė
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Ką valgyti pusryčiams, ginčijasi ne vienas mitybos žinovas ir ekspertas. Savaime aišku, kad diena, pradėta sveikai ir sočiai – tai pats geriausias pasirinkimas. Tačiau ko reikėtų vengti, o kokiems produktams teikti pirmenybę?

Atsisakote pusryčių. Dažniausiai teisinamasi, kad nejaučiama alkio, nesinori apkrauti skrandžio ir panašiai, tačiau viskas nėra taip paprasta, kaip atrodo. Šiuo atveju kenčia jūsų sveikata.

Antai, viename tyrime 78 proc. dalyvių valgė pusryčius reguliariai kiekvieną dieną, o kita dalis rytinio maisto atsisakydavo, ir tai iškart padidino chroniškų ligų riziką. Harvardo universiteto tyrimų rezultai skelbia, kad vyrai, kurie atsisakė pusryčių, net 27 proc. padidino širdies ligų, o moterys – 28 proc. antrojo laipsnio diabeto riziką.

Be to, pusryčiai suteikia mums išties daugiau energijos: vienas tyrimas atskleidžia, kad pusryčių mylėtojai, užsiimantys įprastine aktyvia dienos veikla, sudegina net 400 kcal daugiau nei tie, kurie jų nevalgo.

Taip pat skaitykite: Ji24.lt pietų pasiūlymas – sočios ir gardžios sriubos

Sultys. Nors jos turi mažiau kalorijų nei trinti kokteiliai, yra gausios vitaminų, antioksidantų, tačiau tai nėra geras pasirinkimas pusryčiams dėl vienos slaptos nuodėmės – cukraus. Pasirodo, dėl šių priežasčių daug greičiau šokteli cukraus kiekis kraujyje, taip suteikdamas mums tai energijos antplūdį, tai nuovargį.

Specialistai sako, kad, tarkime, kietas maistas, palyginti obuoliai ir obuolių sultys, garantuoja kur kas lėtesnį šio vyksmo procesą. Mokslininkai pabrėžia, kad vaisių sultys gali turėti įtakos ir diabeto rizikai, todėl pataria rytą pradėti ne nuo sulčių, bet verčiau nuo kieto maisto.   

Angliški pusryčiai. Klasikinis sumuštinis su keptu kiaušiniu, skrudinta duona, kumpis, šoninė, dešrelės... Mitybos specialistai rekomenduoja ryte valgyti sudėtinių angliavandenių turinčius produktus, pavyzdžiui, labiausiai tinka nesaldintos košės su įvairiomis daržovėmis ir panašiai.

Ir nors tokie angliški pusryčiai yra sotūs, tačiau apkrauna virškinimo sistemą, juose gausu druskos, riebalų, todėl geriau rinktis patobulintą variantą – pilno grūdo bemielę duoną, virtą, o ne keptą kiaušinį, paskaninti sumuštinį avokadu...

Receptai
Receptas: Angliški pusryčiai
1 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaulienos dešrelės: (virtos) 2.00 vnt.
Kiauliena: 3.00 vnt. (riekelės šoninės)
Alyvuogių aliejus: 10.00 ml (šlakelis)
Pomidorai: 1.00 vnt.
Pievagrybiai: 5.00 vnt.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Pupelės: 3.00 valg. š. (virtų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Duona: 2.00 riekės (kvietinės)
Kaip gaminti
  1. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus.
  2. Į įkaitintą keptuvę dėkite virtas kiaulienos dešreles ir apkepkite iš visų pusių, kol gražiai apskrus.
  3. Į keptuvę dėkite kiaulienos šoninės riekeles ir taip pat pakepinkite, kol apskrus.
  4. Išimkite dešreles ir šoninės riekeles iš keptuvės ir trumpam atidėkite į šalį.
  5. Pomidorą perpjaukite per pusę, pievagrybius – per pusę ar į keturias dalis. Suberkite į keptuvę ir pakepinkite porą minučių, kol daržovės suminkštės ir šiek tiek apskrus. Išimkite iš keptuvės ir trumpam atidėkite į šalį.
  6. Galiausiai į keptuvę įmuškite kiaušinį. Kepkite ant silpnos ugnies, nemaišydami, kol kiaušinis sutvirtės, tačiau trynys dar bus skystas. Galite kiaušinį patiekti ir tokį, tačiau, jei norite, atsargiai apverskite ir apkepkite iš kitos pusės. Kepkite trumpai, kad kiaušinio trynys išliktų skystas.
  7. Duonos riekeles paskrudinkite skrudintuvėje, kol taps gražiai auksinės spalvos.
  8. Į didelę lėkštę dėkite kiaulienos dešreles, skrudintas šoninės riekeles, keptą kiaušinį, pievagrybius, pomidorą, virtas pupeles. Apibarstykite žiupsneliu druskos ir maltų pipirų.
  9. Patiekite iš karto, su puodeliu juodos arbatos, kavos ar stikline apelsinų sulčių.

 

Receptai
Receptas: Sumuštiniai su avokadu
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Varškė: 200.00 g (grūdėtos)
Avokadai: 1.00 vnt. (1/3 smulkinto)
Anakardžių riešutai: 50.00 g (smulkintų)
Krapai: 10.00 g (šakelė žalių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų baltųjų)
Moliūgų aliejus 1.00 valg. š.
Juoda duona: 2.00 riekės
Kaip gaminti

Šakute sutrinkite visus nurodytus produktus, pagardinkite prieksoniais, įpilkite moiūgų aliejaus, gerai išmaišykite. Krapus galite keisti smulkintais česnakais. Tepkite ant duonos ir tiekite.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Pusryčių dribsniai. Dažnai jie aprašomi kaip pilno grūdo, turintys daug skaidulų, tačiau kad ir kaip šauniai tai skambėtų, iš tikrųjų jūsų tikslas – kuo atidžiau skaityti etiketes, kadangi dauguma mūsų vartojamų dribsnių yra gausūs cukraus, aromatinių medžiagų, dažiklių, druskos. Tokie ne tik tukina, bet ir kenkia mūsų organizmui. Todėl išsirinkite pačius sveikiausius ir skanaukite su saiku.  

Taip pat skaitykite: Kepame tobulą tortą „Napoleoną“. Pataria garsi kulinarė

Kavos gėrimai. Dažnas mūsų rytą pradeda nuo kavos arba arbatos puodelio. Kai kurie tenkinasi tik ta viena kava, kurią pagardina grietinėle, cukrumi, pieno puta ar sirupu. Specialistai sako, kad taip susiverčiame ne tik šimtus kilokalorijų, bet ir tuo pačiu gauname nemenką cukraus dozę, dėl kurio galimi jau minėti energijos ir nuovargio svyravimai. Tuo labiau, cukrus tik trumpam numalšina alkį, todėl vėliau dar labiau norėsime užkandžiauti. 

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt