Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Braškės jau prisirpo!

Braškės
Fotolia nuotr. / Braškės
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Iš pirmųjų turguose dar brangių braškių uogienių neverdame – mieliau sultingas ir nepaprastai gardžias uogas skanaujame vienas. Arba gaminame ypatingo skonio desertus, kurių, kad ir kiek valgytum, vis tiek bus mažai...

Varškės kremo desertas su duonos trupiniais

„DanSukker“ nuotr./Vasariškas Dianos desertas
„DanSukker“ nuotr./Vasariškas Dianos desertas

Jums reikės: 250 g kreminės varškės, 100 ml plaktos grietinėlės, 3 riekelių džiovintos juodos duonos, 2 šaukštų sviesto, 2 šaukštų avižinių dribsnių, 3 šaukštų cukraus, 1,5 stiklinės braškių, 2 šaukštų rudojo cukraus, vanilės ankšties, saujelės šviežių mėtų lapelių, šaukštelio tarkuotų citrinos žievelių, pagal skonį cinamono.

  • Vanilės ankštį perpjaukite per pusę, iškrapštykite sėklytes.
  • Braškes nuplaukite, nuskabykite, supjaustykite ketvirčiais ir suberkite į stiklinį indą. Apibarstykite ruduoju cukrumi, kapotais mėtų lapeliais, vanilės sėklytėmis ir palikite pastovėti – kol ruošite kremą, braškės prisigers prieskonių.
  • Varškę su šaukštu cukraus ir nutarkuotomis citrinos žievelėmis išsukite iki vientisumo, įmaišykite iki standžių putų plaktą grietinėlę.
  • Duoną sutarkuokite smulkia trintuve.
  • Keptuvėje ištirpinkite sviestą, paskrudinkite duonos trupinius, įmaišykite dribsnius, likusį cukrų, pagal skonį berkite cinamono.
  • Į skaidraus stiklo taures sluoksniuokite duonos trupinius, kremą ir braškes.
  • Paruoštą desertą bent 4 val. palaikykite šaldytuve.
  • Prieš tiekdami papuoškite sveikais mėtų lapeliais.

Vyniotinis su sūrio kremu

Shutterstock nuotr./Braškių vyniotinis
Shutterstock nuotr./Braškių vyniotinis

Jums reikės: 3 kiaušinių, 120 g cukraus, 60 g miltų, 25 g krakmolo.

Kremui: 500 g maskarponės, šaukštelio nutarkuotų citrinos žievelių, 300 ml plakamosios grietinėlės, 80 g miltelinio cukraus.

Uogų sluoksniui: 1,5 stiklinės braškių, saujelės mėtų lapelių, 4 šaukštų miltelinio cukraus, šlakelio romo.

  • Biskvitui atskirtus kiaušinių baltymus su cukrumi išplakite iki standžių putų.
  • Kai baltymai taps tokie standūs, kad galėsite pjauti peiliu, plonyte srovele, labai atsargiai maišydami, supilkite iki vientisumo išplaktus trynius (jei naudosite naminius kiaušinius, vyniotinis bus ryškiai geltonas).
  • Į baltymų ir trynių masę suberkite persijotus su krakmolu sumaišytus miltus, atsargiai išmaišykite ir paskleiskite tešlą ant kepimo popieriumi išklotos stačiakampės skardos.
  • Kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Biskvitą ištraukę, nuimkite nuo popieriaus ir suvyniokite į rankšluostį.
  • Paruoškite kremą: maskarponę išsukite su milteliniu cukrumi ir nutarkuotomis žievelėmis, pamažėle vis plakdami pilkite grietinėlę, kol išeis vientisa puri masė.
  • Uogų sluoksniui braškes nuskabykite, sutrinkite iki vientisumo, sumaišykite su milteliniu cukrumi, kapotais mėtų lapeliais ir pagardinkite romu.
  • Biskvitą išvyniokite ir paskleiskite ant medinio paviršiaus, tepkite trintas braškes, krėskite kremą, susukite, suvyniokite į maistinę plėvelę ir per naktį palikite šaldytuve.
  • Tiekite apibarstę milteliniu cukrumi ir papuošę šviežiomis braškėmis.

Dribsniai su uogomis

Fotolia nuotr./Dribsniai su braškėmis
Fotolia nuotr./Dribsniai su braškėmis

Jums reikės: 500 ml natūralaus graikiško jogurto, 3 šaukštų ispaninių šalavijų sėklų, 0,5 l įvairių uogų, 600 g įvairių rūšių dribsnių, po 50 g migdolų drožlių, kapotų pistacijų, moliūgų sėklų, džiovintų spanguolių, pagal skonį cinamono, žiupsnelio druskos.

Sirupui: 6 šaukštų medaus, 100 ml kokosų aliejaus, pagal skonį citrinos sulčių.

  • Giliame dubenyje sumaišykite visus dribsnius, riešutus, moliūgų sėklas, džiovintus vaisius, sėmenis, berkite cinamono.
  • Nedideliame puode virš garų ištirpdykite medų, sumaišykite su aliejumi, įspauskite kelis lašus citrinos sulčių ir tolygiai apšlakstykite dribsnių ir riešutų mišinį.
  • Paruoštą masę labai gerai išmaišykite ir plonyčiu sluoksniu paskleiskite kepimo popieriumi ištiestoje skardoje.
  • Vis pamaišydami kepkite iki 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min., kol dribsniai dailiai apskrus ir taps traškūs.
  • Atvėsinę berkite į taures, krėskite su ispaninių šalavijų sėklomis sumaišyto jogurto, vėl berkite dribsnių.
  • Papuoškite mėgstamomis uogomis.

Pyragas su braškėmis

Mariaus Žičiaus nuotr./Pyragas su braškėmis
Mariaus Žičiaus nuotr./Pyragas su braškėmis

Jums reikės: 250 g miltų, pusės šaukštelio druskos, 125 g sviesto, 4 kiaušinių.

Kremui: 400 g jogurto, 15 g želatinos, 100 ml liesos grietinėlės, 250 plakamosios grietinėlės, 4 šaukštų miltelinio cukraus, šaukštelio vanilinio cukraus, 500 g gražių braškių.

  • Pirmiausia paruoškite tešlą. Gabalėliais pjaustytą šaltą sviestą sumeskite į dubenį su persijotais miltais, įberkite druskos ir trinkite masę pirštais, kol susidarys trupiniai.
  • Įmuškite kiaušinį, įpilkite kelis šaukštus vandens ir užminkykite tešlą.
  • Suformavę pailgą diską, suvyniokite į maistinę plėvelę ir maždaug pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą.
  • Iš atvėsusios tešlos iškočiokite figūrinės kepimo formos dydžio lakštą, įtieskite į formą, subadykite šakute, kad neišsipūstų, ir kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
  • Kremui želatiną pamerkite į liesą grietinėlę ir ištirpinkite vonelėje virš garų.
  • Jogurtą išplakite su milteliniu ir vaniliniu cukrumi, pamažėle supilkite želatiną, galiausiai įmaišykite standžiai išplaktą grietinėlę.
  • Ant iškepto pagrindo paskirstykite kremą ir laikykite pyragą per naktį šaldytuve.
  • Prieš tiekdami papuoškite pjaustytomis braškėmis.
Receptai
Receptas: Braškių salotos su riešutais
3 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Salotos: 1.00 vnt. (nemaža sviestinės salotos gūžė)
Braškės: 1.00 st.
Riešutai: 1.00 sauja (mėgstami)
Vanduo: 1.00 valg. š.
Cukrus: 3.00 valg. š.
Apelsinai: 1.00 vnt. (pusė)
Balzaminis padažas: pagal skonį 1.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 arbat. š. (žalieji)
Kaip gaminti
  1. Salotas atsargiai nuplaukite (jų lapeliai labai gležni, greitai pajuosta), būtinai labai gerai nusausinkite ir išdėliokite lėkštėse.
  2. Braškes nuplaukite, nusausinkite, nuskabykite kotelius, supjaustykite ketvirčiais, išdėliokite ant salotų, apšlakstykite apelsinų sultimis ir pagardinkite šviežiai maltais žaliaisiais pipirais.
  3. Riešutus perrinkite, nuvalykite, labai trumpai paskrudinkite sausoje keptuvėje. Į nedidelį puodelį supilkite vandenį, suberkite cukrų. Kai jis ištirps, sumeskite į sirupą riešutus ir juos apvelkite. Atvėsintus riešutus suberkite ant salotų. Paruoštas salotas apšlakstykite balzaminio kremo padažu (galite rinktis braškių skonio). 
Receptai
Receptas: Braškių salotos su rūkytu sūriu
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Salotos: 200.00 g (įvairios)
Braškės: 10.00 vnt.
Sūris: 6.00 vnt. (nedideli rūkyto sūrio rutuliukai)
Balzaminis padažas: 2.00 arbat. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusė - užpilui)
Sojų padažas: 2.00 valg. š. (užpilui)
Medus: 1.00 valg. š. (užpilui)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (užpilui)
Balzaminis actas: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Salotas nuplaukite, nusausinkite, didesnes suplėšykite ir išdėliokite lėkštelėse. Braškes nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite per pusę ir išdėliokite ant salotų.
  2. Iš citrinos sulčių, sojų padažo, medaus, aliejaus ir acto užmaišykite padažą, juo apšlakstykite salotas ir braškes.
  3. Rūkytą sūrį sudėkite į kepimo indą, keliose vietose įpjaukite ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Truputį atvėsinkite, į įpjovas įpilkite po truputį balzaminio padažo. Atvėsintą sūrį išdėliokite ant paruoštų salotų. Skanu valgyti braškių džemu aptepta skrudintos baltos duonos riekele.
Receptai
Receptas: Braškių salotos su vytintu kumpiu
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Gražgarstės: 200.00 g (didesnė pakuotė)
Kumpis: 300.00 g (mėgstamo vytinto ispaniško arba itališko kumpio juostelių)
Kriaušės: 1.00 vnt. (didelė)
Avokadai: 2.00 vnt.
Braškės: 500.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Klevų sirupas: 1.00 valg. š. (užpilui)
Aliejus: 3.00 valg. š. (užpilui)
Sultys: 2.00 valg. š. (po šaukštą apelsino ir citrinos sulčių)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Braškes nuplaukite, nusausinkite, nuskabykite ir perpjaukite per pusę, didesnes – į keturias dalis.
  2. Gražgarstes nuplaukite, labai gerai nusausinkite ir išdėliokite lėkštėse. Avokadus nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite kauliuką, apšlakstykite šviežiai spaustomis citrinų sultimis, kad nepatamsėtų, ir supjaustykite kubeliais. Kriaušę nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite skiltelėmis.
  3. Avokado kubelius, kumpio griežinėlius, braškių puseles ir kriaušių skilteles išdėliokite ant salotų, ant viršaus berkite druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų. Salotas apliekite padažu, paruoštu iš apelsino ir citrinos sulčių, klevų sirupo, aliejaus, druskos ir juodųjų pipirų.
Receptai
Receptas: Braškių salotos su feta
3 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Braškės: 10.00 vnt. (didelės)
Gražgarstės: 1.00 sauja
Špinatai: 1.00 sauja
Fetos sūris: 200.00 g (arba fetos tipo sūrio)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Česnakai: 2.00 skiltelės (užpilui)
Aliejus: 3.00 valg. š. (užpilui)
Balzaminis actas: 1.00 valg. š. (užpilui)
Migdolai: 1.00 valg. š. (užpilui)
Medus: 1.00 arbat. š. (užpilui)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (Užpilui)
Kaip gaminti
  1. Gražgarstes ir špinatus nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir išdėliokite į kelis dubenėlius. Sūrį nuvarvinkite, supjaustykite nedideliais kubeliais. Braškes nuplaukite, nuskabykite, perpjaukite pusiau, išdėliokite ant salotų ir fetos, gausiai pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
  2. Paruoškite užpilą: migdolus paskrudinkite sausoje keptuvėje ir sumalkite. Medų ištirpinkite virš garų arba kambario temperatūroje. Česnakus sutraiškykite česnakų spaustuvu ir sumaišykite su aliejumi, balzaminiu actu, garstyčiomis ir medumi. Užpilą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir bent 10 min. palaikykite, kad susimaišytų skoniai. Atvėsintu padažu apliekite salotas.
Receptai
Receptas: Naminis braškių limonadas su citrinomis ir mėtomis
7 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Cukrus: 200.00 g
Vanduo: 1250.00 ml (500 - cukraus sirupui ir 750 - gėrimui)
Sultys: 250.00 ml (šviežiai spaustų)
Braškės: 250.00 g (250 - 300 - šviežių)
Ledo kubeliai: 1.00 sauja
Mėtos: 2.00 g (šviežių lapelių)
Kaip gaminti
  1. Iš pradžių iš cukraus ir vandens pasiruoškite sirupą. Supilkite į vidutinio dydžio prikaistuvį vandenį, suberkite cukrų ir kaitinkite, kol cukrus ištips ir sirupas užvirs.
  2. Išjunkite ugnį ir palikite, kol atvės iki kambario temperatūros. Tuomet supilkite į sandariai užsidarantį butelį ar indelį, atšaldykite šaldytuve.
  3. Braškes maisto smulkintuvu sutrinkite iki vientisos masės. Jei norite pašalinti sėklytes, pertrinkite per smulkų sietelį.
  4. Cukraus sirupui atšalus, dideliame inde sumaišykite sirupą, šviežiai spaustas citrinos sultis, vandenį, trintas braškes ir ledo kubelius.
  5. Gerai išmaišykite.
  6. Perpilkite limonadą į ąsotį, įmeskite kelias per pusę perpjautas šviežias braškes ir papuoškite mėtų lapeliais.
  7. Patiekite nedelsiant. Skanaus!

 

Receptai
Receptas: Vanilinė „Panna cotta“ su braškių putėsiais ir braškių žele
3 asmenims
Pagaminsite per 8 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Pienas: 200.00 ml (vanilinei „panna cottai“)
Grietinėlė: 350.00 ml (200 – (35–36 % riebumo) - vanilinei „panna cottai“ ir 150 – braškių putėsiams)
Cukrus: 130.00 g (80 - vanilinei „panna cottai“ , 20 - braškių putėsiams ir 30 - braškių želė)
Želatina: 20.00 g (3,5 arbat. š. granulių - vanilinei „panna cottai“ , 4 g (2,5 vnt. želatinos lapelių) - braškių putėsiams ir 5 g (3 lapeliai) - braškių želė)
Vanilė: 1.00 vnt. (0,5 ankšties - vanilinei „panna cottai“)
Braškės: 500.00 g (200 - tyrės - braškių putėsiams ir 300 - tyrės - braškių želė)
Kaip gaminti
  1. Vanilinė panna cotta: želatiną užpilkite šiltu vandeniu, išbrinkinkite, o vėliau pašildykite, kad ištirptų (tai galima daryti garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje).
  2. Pieną, grietinėlę ir cukrų sumaišykite nedideliame puode.
  3. Vanilės ankštis perpjaukite išilgai, iš jos išimkite sėklytes. Sėklytes ir perpjautą vanilės ankštį dėkite į puodą su pieno mišiniu.
  4. Puodą statykite ant nedidelės ugnies ir kaitinkite beveik iki virimo (jokiu būdu neužvirkite!).
  5. Į įkaitusį mišinį, nuolat maišydami, plona srovele supilkite ištirpintą želatiną. „Panna cotta“ išpilstoma į stiklines ir dedama į šaldytuvą stingti (priklausomai nuo stiklinių dydžio stings nuo 1 iki 2–3 val.)
  6. Braškių putėsiai: jei braškių tyrę ruošiate patys, braškes sutrinkite virtuviniu trintuvu ir perkoškite  per sietelį, kad neliktų sėklyčių.
  7. Želatinos lapelius pamerkite į ledinį vandenį.
  8. Pusė braškių tyrės sumaišykite su cukrumi ir pašildykite (kol tyrė bus beveik karšta, o cukrus ištirpęs). 
  9. Į šiltą tyrę sudėkite nuo vandens lengvai nuspaustus, suminkštėjusius želatinos lapelius.
  10. Viską gerai išmaišykite, kol visa želatina ištirps. Įmaišykite likusią braškių tyrę ir viską palikite atvėsti.
  11. Grietinėlę suplakite iki lengvų, bet gana standžių putų ir atsargiai įmaišykite į braškių mišinį.
  12. Putėsius supilkite ant sustingusios „panna cottos“ ir palikite stingti (priklausomai nuo stiklinių dydžio stings nuo 0,5 iki 1–2  val.)
  13. Braškių želė: jei braškių želę ruošiate patys, braškes sutrinkite virtuviniu trintuvu ir perkoškite per sietelį, kad neliktų sėklyčių.
  14. Želatinos lapelius pamerkite į ledinį vandenį.
  15. Pusė braškių tyrės sumaišykite su cukrumi ir pašildykite (kol tyrė bus beveik karšta, o cukrus ištirpęs). 
  16. Į šiltą tyrę sudėkite nuo vandens lengvai nuspaustus, suminkštėjusius želatinos lapelius.
  17. Viską gerai išmaišykite, kol visa želatina ištirps. Įmaišykite likusią braškių tyrę ir viską palikite atvėsti.
  18. Želę supilkite ant sustingusių putėsių ir palikite stingti (priklausomai nuo stiklinių dydžio stings nuo 0,5 iki 1–2  val.)
 
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
Receptai
Receptas: Nekeptas braškių tortas
4 asmenims
Pagaminsite per 5 val.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sausainiai: 1.00 vnt. („Damų piršteliai“ - tortinei iškloti)
Maskarponės sūris: 500.00 g
Kokosų pienas: 400.00 g
Cukrus: 200.00 ml
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Želatina: 2.00 valg. š. (miltelių)
Braškės: 500.00 g
Želė: 1.00 vnt. (pakelio - braškinės greitai paruošiamos)
Kaip gaminti
  1. Į tortinę, (recepto autorės 26 cm skersmens), įklokite kepimo popieriaus. Dugne išdėliokite sausainius.
  2. Želatiną užpilkite šiltu vandeniu, kad apsemtų, ir palikite išbrinkti.
  3. Kai išbrinksta, virš karštų garų, ją ištirpinkite iki vientisos masės ir kelioms minutėms atidėkite.
  4. Maskarponę gerai suplakite su kokosų pienu, cukrumi ir vanilės ekstraktu.
  5. Įplakite ištirpintą želatiną. Gautą masę supilkite į tortinę, ant sausainių. Kremas skystokas, o sausainiukai lengvi, nenustebkite, jei keli iškils į paviršių.
  6. Braškes supjaustykite taip smulkiai, kaip tik norite.
  7. Suberkite ant pradėjusio stingti kremo. Pastatykite į šaldytuvą galutinai sustingti.
  8. Greitai paruošiamą želė užpilkite verdančiu vandeniu, maišykite, kol ištirpsta. Palikite atvėsti. Supilkite ant braškių. Pastatykite į šaldytuvą, kad sutvirtėtų ir skanaujame.

Receptas iš: g-blogas.lt

Receptai
Receptas: Arbūzų ir braškių uogienė
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Arbūzas: 250.00 g
Braškės: 250.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys)
Cukrus: 300.00 g („Dansukker“ cukraus uogienėms)
Kaip gaminti
  1. Arbūzą perspauskite per sietelį – pašalinkite sėklas.
  2. Pašalinkite uogų kotelius ir lapelius. Uogas nuplaukite.
  3. Sudėkite į prikaistuvį ir sutrinkite rankiniu trintuvu.
  4. Supilkite citrinų sultis, suberkite cukrų uogienėms.
  5. Virkite 3–6 minutes (arba kol uogienė sutirštės).
  6. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir atsargiai nugriebkite putas. Išpilstykite į šiltus sterilius stiklainius. Laikykite vėsioje vietoje.

Receptas DANSUKKER

Receptai
Receptas: Braškiniai keksiukai su braškių glaistu
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 3
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sviestas: 400.00 g (200 - ištirpinto - keksiukams ir 200 - minkšto, kambario temperatūros - glaistui)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (keksiukams)
Cukrus: 270.00 g („Dansukker“ ekologiško cukraus - keksiukams)
Vanilinis cukrus: 2.00 arbat. š. („Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile - keksiukams)
Pienas: 200.00 ml (keksiukams)
Citrinos: 1.00 vnt. (1- žievelės - keksiukams ir 0,5 - sulčių - glaistui)
Miltai: 360.00 g (keksiukams)
Druska: 1.00 žiupsnelis (keksiukams)
Braškės: 100.00 g (šviežių - pjaustytų - keksiukams)
Miltelinis cukrus: 300.00 g („Dansukker“ cukraus miltelių - glaistui)
Braškių milteliai:(glaistui) 2.00 valg. š.
Sūris: 300.00 g (kreminio - glaistui)
Braškių uogienė:(glaistui) 3.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
  2. Ištirpinkite sviestą.
  3. Kiaušinius, ekologišką bei vanilinį cukrų išplakite iki purumo.
  4. Supilkite tirpintą sviestą, pieną ir susmulkintą citrinos žievelę.
  5. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Per sietelį suberkite į mišinį.
  6. Nuplaukite ir smulkiai supjaustykite braškes. Sudėkite į mišinį.
  7. Į keksiukų kepimo formą sudėkite popierinius indelius. Tolygiai išpilstykite mišinį.
  8. Keksiukus kepkite orkaitės viduryje maždaug 10 minučių, kol įgaus auksinę spalvą. (Patikrinkite mediniu iešmeliu. Įsmeikite ir ištraukite – iešmelis turi likti visiškai sausas.)
  9. Prieš tiekdami padenkite glaistu.

Glaistas:

  1. Iki purumo išplakite sviestą, persijotus cukraus miltelius ir braškių miltelius.
  2. Įmaišykite sūrį ir citrinų sultis.
  3. Įmaišykite braškių uogienę.
  4. Keksiukus padenkite glaistu.
Receptas DANSUKKER
Receptai
Receptas: Šalta braškių sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Braškės: 2.00 st.
Spanguolės: 1.50 st. (Sultys)
Vanduo: 350.00 ml
Cinamonų lazdelė: 1.00 vnt.
Gvazdikėliai: 3.00 vnt.
Citrinų sultys: 1.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Jogurtas: 250.00 ml (Su braškėmis)
Grietinė: 2.00 valg. š.
Pistacijos: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Į virtuvės kombaino indą sudėkite nuplautas braškes, įpilkite šlakelį vandens, trinkite iki vientisos masės.
  2. Jas puode sumaišykite su likusiu vandeniu, spanguolių sultimis, įmeskite cinamonų lazdelę, sudėkite gvazdikėlius, pasaldinkite pagal skonį ir kaitinkite ant vidutinės kaitros, kol užvirs.
  3. Atvėsinę sriubą, pertrinkite per retą plastikinį sietelį. Supilkite citrinos sultis, įmaišykite jogurtą. Paragaukite ir, jei reikia, dar pasaldinkite.
  4. Prieš tiekdami bent porą valandų palaikykite šaldytuve.
  5. Išpilstykite braškių sriubą į dubenėlius, įdėkite šaukštelį grietinės, užberkite kapotų pistacijų, galite puošti pipirmėčių šakelėmis.

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt