Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Daugiaryžis – penktadienio vaišėms

Ryžiai su mėsa ir daržovėmis
Fotolia nuotr. / Ryžiai su mėsa ir daržovėmis
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Įvairių skonių daugiaryžis – puiki išeitis laukiantiems svečių. Jo paruošti galima ir didžiausią katilą. Gausiai pagardinkite prieskoniais, sūriu, daržovėmis ir tikrai maloniai nustebinsite svečius.

Vegetariškas su daržovėmis

Jums reikės: 250 g ryžių, 100 ml sauso vyno, šaukšto sviesto, litro daržovių sultinio, 3 šaukštų aliejaus, svogūno, 3 česnako skiltelės, pakuotės šaldytų šparaginių pupelių, stiklinės žaliųjų žirnelių, poro, kelių šviežių arba konservuotų smidrų, pagal skonį druskos, pipirų, saujelės tarkuoto sojų sūrio.

  • Šparagines pupeles atšildykite, nuvarvinkite. Porus supjaustykite griežinėliais.
  • Svogūną ir česnako skilteles nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite aliejuje.
  • Į keptuvę supilkite ryžius ir pakaitinkite. Į juos šliūkštelėkite vyno, palaukite, kol susigers, ir po truputį supilkite sultinį. Atsiminkite, kad kita sultinio porcija pilama tik tada, kai ryžiai sugeria ankstesnę.
  • Kitoje keptuvėje aliejuje pakepinkite susmulkintą porą, suberkite pupeles, uždenkite keptuvę ir troškinkite apie 6 min. Į masę suberkite žirnelius. Viską gerai išmaišykite, sukrėskite į paruoštus ryžius ir išdėliokite į lėkštes.
  • Ant viršaus užberkite tarkuoto sojų sūrio ir patiekite.

Sotus su pievagrybiais

Shutterstock nuotr./Daugiaryžis su grybais
Shutterstock nuotr./Daugiaryžis su grybais

Jums reikės: apie 300 g ryžių, 1,5 stiklinės pievagrybių, svogūno, 500 ml natūralaus daržovių sultinio, nedidelio saliero stiebo, 2 česnako skiltelių, 2 šaukštų aliejaus, 2 šaukštų sviesto, pagal skonį druskos, pipirų, kapotų petražolių, 100 ml sauso baltojo vyno, 120 g parmezano.

  • Pievagrybius nuvalykite, nuplaukite, pasmulkinkite. Svogūnus ir česnakus nulupkite, sukapokite. Salierus supjaustykite kubeliais.
  • Visas daržoves sukrėskite į keptuvę su karštu aliejumi ir kepkite apie 5 min., kol pasidarys skaidrios.
  • Į keptuvę su suminkštėjusiomis daržovėmis suberkite ryžius ir kaitinkite, kol jie sugers visą daržovių skystį.
  • Į masę po truputį supilkite vyną. Kai ryžiai sugers ir jį, po samtelį supilkite ir sultinį. Troškinkite, kol suminkštės.
  • Patiekalą nukelkite nuo viryklės. Į jį pagal skonį įberkite druskos, pipirų, įkrėskite sviesto ir ką tik sutarkuoto sūrio.
  • Pagardinkite kapotomis petražolėmis.

Su jūrų gėrybėmis

Fotolia nuotr./Daugiaryžis su krevetėmis
Fotolia nuotr./Daugiaryžis su krevetėmis

Jums reikės: 200 g ryžių, 2 salierų stiebų, svogūno, 2 česnako skiltelių, 2 šaukštų aliejaus, 400 g jūrų gėrybių mišinio, apie 500 ml vištienos sultinio, 100 ml sauso baltojo vyno, 100 g kietojo sūrio „Džiugas“, 2 šaukštų kapotų petražolių, šaukšto sviesto, aitriosios paprikos ankšties, žiupsnelio maltų kalendrų.

  • Aitriąją papriką perpjaukite per pusę, išvalykite ir sukapokite su česnakais ir svogūnu.
  • Svogūnus pakepkite aliejuje.
  • Kai jie suminkštės, įpilkite stiklinę ryžių ir stiklinę vyno. Galiausiai iš lėto supilkite daržovių sultinį.
  • Jūsų gėrybių mišinį atšildykite, nuvarvinkite.
  • Kitoje keptuvėje likusiame šaukšte aliejaus pakepinkite česnakus ir aitriąsias paprikas, suberkite jūrų gėrybių mišinį, kalendras ir kaitinkite apie 6 min.
  • Jūrų gėrybių mišinį pasūdykite, pagardinkite pipirais, įmaišykite į ryžius ir nukelkite keptuvę nuo viryklės.
  • Į masę įmaišykite sviestą, šviežiai sutarkuotą sūrį, papuoškite petražolėmis ir išdalykite į lėkštes.

Egzotiškas su vištiena

Fotolia nuotr./Daugiaryžis su vištiena
Fotolia nuotr./Daugiaryžis su vištiena

Jums reikės: 200 g ryžių, nedidelės mėlynųjų vynuogių kekės, 250 g vištienos filė, svogūno, pusės puodelio kokosų pieno, 400 ml vištienos sultinio, saujelės kedrinių pinijų, 2 šaukštų aliejaus, šaukšto sviesto, pagal skonį druskos, pipirų.

  • Vištieną susmulkinkite, pakepinkite svieste su žiupsneliu druskos.
  • Kedrines pinijas pakepinkite sausoje keptuvėje.
  • Svogūną nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite karštame aliejuje.
  • Į masę suberkite ryžius ir šiek tiek pakepinkite.
  • Ten pat supilkite kokosų pieną. Jai ryžiai jį sugers, po truputį supilkite sultinį.
  • Į išbrinkusius ryžius sukrėskite keptą vištieną, viską pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
  • Vynuoges nuplaukite, perpjaukite per pusę, išimkite kauliukus, sukrėskite į daugiaryžį ir maišydami kaitinkite, kol jos suminkštės.
  • Į paruoštą patiekalą įmaišykite skrudintas kedrines pinijas ir iš karto patiekite.
Receptai
Receptas: Daugiaryžis su vištiena
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Ryžiai: 250.00 g (rizoto („Arborio“, „Carnaroli“ arba „VialoneNano“))
Vištiena: 300.00 g (filė)
Vynas: 100.00 ml (baltasis sausas)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Daržovių sultinys: 1.00 l (natūralus iš morkų, salierų ir svogūnų)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sultys)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Svogūnai: 1.00 vnt.
Žirniai: 1.00 st. (šaldyti arba švieži)
Sūris: 100.00 g (parmezanas)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (grūdėtosios)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (keli švieži lapeliai)
Kaip gaminti

1. Svogūną nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje specialioje keptuvėje storu, vienodai šilumą paskirstančiu dugnu su rankenomis šonuose.

2. Kai svogūnai taps permatomi, supilkite ryžius ir nuolat maišydama juos šiek tiek apkepinkite. Kai ryžiai sugers visą nuo svogūnų susidariusį skystį, supilkite kambario temperatūros (jokiu būdu ne šaltą) vyną ir palaukite, kol ryžiai jį sugers. Tik tada po truputėlį, vis palaukdama, kol ryžiai jį sugers, o likusi dalis išgaruos, pilkite sultinį. Taip darykite, kol daugiaryžis pasidarys košės konsistencijos.

3. Vištieną nuplaukite, susmulkinkite, pasūdykite, pagardinkite garstyčiomis, šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir apšlakstykite citrinų sultimis.

4. Česnakus susmulkinkite ir pakepinkite karštame svieste. Sudėkite vištienos gabalėlius, juos iškepkite, sumažinkite ugnį, sumeskite žirnelius, vos pakaitinkite (žirneliai neturi patamsėti) ir nukelkite nuo ugnies.

5. Masę pasūdykite, pagardinkite pipirais, sumaišykite su paruoštais ryžiais, įmaišykite tarkuotą parmezaną ir uždėkite bazilikų lapelių.

Receptai
Receptas: Daugiaryžis (rizotas)
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Daržovių sultinys: 1200.00 ml
Šafranas: 1.00 arbat. š. (0,5 šaukštelio)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Ryžiai: 280.00 g (vidutinio ilgio ryžių („Risotto“, „Arborio“ ir pan.))
Sultys: 4.00 valg. š. (obuolių arba apelsinų)
Paprikos: 2.00 vnt. (raudonosios)
Sviestas: 55.00 g
Sūris: 60.00 g (tarkuoto parmezano)
Kaip gaminti

1. Karštą sultinį pagardinkite šafranais. Dideliame storasieniame puode įkaitinkite aliejų, sudėkite susmulkintus svogūnus ir maišydami kepkite 2 min. Suberkite sausus ryžius ir maišydami kepkite dar 2 min. Supilkite sultis ir kaitinkite, kol ryžiai sugers visą skystį.

2. Sumažinkite ugnį ir po samtį pilkite sultinį (kitą sultinio porciją pilkite tik tuomet, kai ryžiai bus sugėrę visą skystį). Iš viso troškinkite apie 20 min. Porą minučių prieš nukeldami nuo ugnies sudėkite kubeliais supjaustytas paprikas.

3. Nukėlę nuo ugnies įmaišykite sviestą. Prieš patiekdami apibarstykite sūriu.

Receptai
Receptas: Daugiaryžis su baravykais
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Rizoto ryžiai 300.00 g
Grybai: 3.00 vnt. (didesni baravykai (galite rinktis ir pievagrybius, jų reikės apie 150 gr.))
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Natūralus įvairių grybų sultinys 1.00 l
Aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį šviežiai maltų)
Sūris: 1.00 vnt. (pagal skonį šviežiai tarkuoto parmezano (nepadauginkite!))
Vynas: 100.00 ml (sauso)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Krapai: 1.00 arbat. š. (kelios šakelės šviežių šakelių)
Kaip gaminti

1. Baravykus nuvalykite, nuplaukite, susmulkinkite, apie 10 min. pakepinkite svieste, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

2. Svogūną ir česnakus susmulkinkite. Pirmiausia aliejuje pakepinkite svogūnus, tada suberkite kapotus česnakus, kai jie dailiai pagels, supilkite maždaug trečdalį sultinio, suberkite ryžius ir vis pamaišydama kaitinkite ant silpnos ugnies, kol ryžiai sugers visą skystį. Tada pilkite vyną, kai ryžiai sugers ir jį – dalį likusio sultinio, kai ir šis susigers, supilkite visą ir maišydama kaitinkite ant silpnos ugnies, iki ryžiai išsitroškins.

3. Galiausiai į rizotą įmaišykite baravykus, sūrį, krapus, pagardinkite pipirais ir tiekite.

Receptai
Receptas: Daugiaryžis su džiovintais grybais
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Grybai: 100.00 g (džiovintų)
Apvalieji ryžiai 1.00 st.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Aliejus: 3.00 valg. š.
Vynas: 100.00 ml (balto)
Morkos: 1.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (stiebas)
Sūris: 1.00 vnt. (gabalėlis brandinto)
Sviestas: 20.00 g
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Džiovintus grybus nuplaukite, užpilkite stikline vandens ir palikite mirkti maždaug 3 val. Grybus išgriebkite, nuspauskite (skysčio neišpilkite), supjaustykite mažesniais gabalėliais.

2. Puode užvirinkite 700 ml vandens, sudėkite gabalėliais pjaustytą morką ir saliero stiebą, supilkite vandenį, kuriame mirko grybai, pasūdykite, pagardinkite laurų lapais ir pipirais.

3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite smulkintus svogūnus, kepkite, kol svogūnų gabalėliai taps perregimi. Suberkite ryžius, išspauskite česnaką, sudėkite išmirkytus grybus. Maišydama pakepinkite, kol ryžių grūdeliai taps beveik peršviečiami, supilkite vyną. Kai ryžiai sugers vyną, įpilkite šlakelį karšto sultinio, leiskite ryžiams sugerti skystį, tik tada vėl įpilkite sultinio. Visą laiką maišydama, pamažu supilkite visą sultinį. Šis procesas trunka maždaug 20 min.

4. Paragaukite, jei ryžiai išvirę (viduje turi likti šiek tiek kieti), užgesinkite ugnį, įmeskite gabalėlį sviesto, uždenkite puodą ir palaikykite kelias minutes.

5. Į lėkštę dėkite grybų daugiaryžio, užberkite smulkiai tarkuoto sūrio, papuoškite petražolių šakele.

Receptai
Receptas: Daugiaryžis su špinatais
3 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Rizoto ryžiai 300.00 g
Špinatai: 300.00 g (šviežių)
Vynas: 2.00 st. (baltojo sauso)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Daržovių sultinys: 1.00 l
Aliejus: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, maltų)
Kaip gaminti

1. Iš turimų šakniavaisių daržovių išsivirkite sultinį. Pagal skonį pasūdykite.

2. Gilioje keptuvėje įkaitintame aliejuje apie 10 minučių pakepinkite smulkintus svogūnus ir trintus česnakus. Suberkite ryžius ir maišydama kepinkite, kol jie įgaus aukso spalvą.

3. Supilkite vyną, išmaišykite ir kaitinkite, kol ryžiai sugers visą skystį (nepamirškite maišyti!). Kitoje keptuvėje karštuose riebaluose kiek patroškinkite smulkintus špinatus.

4. Į keptuvę su ryžiais įpilkite samtį daržovių sultinio ir kaitinkite, kol jis išgaruos. Vėl pilkite samtį sultinio ir vėl laukite, kol išgaruos. Taip darykite, kol ryžiai visiškai suminkštės.

5. Sudėkite troškintus špinatus ir išmaišykite. Pagal skonį pagardinkite juodaisiais pipirais.

6. Tiekite su virtos paukštienos kubeliais arba parmezano drožlėmis apibarstytomis skrudinto prancūziškojo batono riekelėmis.

Pagaminsite per 50 min. (neskaičiuojant laiko sultiniui išvirti).

Receptai
Receptas: Daugiaryžis su moliūgais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Moliūgai: 400.00 g
Rizoto ryžiai 300.00 g
Vištienos sultinys: 1.00 l (arba daržovių)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Rozmarinai: 10.00 g (šakelė)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Sūris: 100.00 g (tarkuoto parmezano ar kitokio kieto brandinto sūrio)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Kaip gaminti

1. Moliūgą supjaustykite kubeliais, sudėkite į skardą, apšlakstykite aliejumi, pabarstykite rozmarinų lapeliais, druska ir pipirais. Smulkiai sukapokite 2 skilteles česnako, užberkite ant moliūgų. Pašaukite skardą į 180°C temperatūros orkaitę, kepkite maždaug 40 min.

2. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, suberkite smulkintą česnako skiltelę, labai trumpai apkepkite, tik neleiskite paruduoti, nes patiekalas apkars. Suberkite ryžius, maišydama pakepinkite, kol ryžiai taps perregimi.

3. Įpilkite samtį karšto sultinio, maišydama pakaitinkite, kol ryžiai sugers sultinį, vėl įpilkite samtį skysčio. Pamažu įmaišykite visą sultinį. Taip virkite ryžius maždaug 25 min., neleiskite jiems pervirti.

4. Nukaiskite keptuvę, sudėkite apkeptus moliūgų gabalėlius, tarkuotą sūrį, išmaišykite.

Receptai
Receptas: Itališkas rizotas su voveraitėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Ryžiai: 250.00 g (rizoto ryžių - „Arborio“, „Carnaroli“ arba „Vialone Nano“)
Vynas: 100.00 ml (sauso)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Daržovių sultinys: 1.00 l (naminio)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Grybai: 200.00 g (voveraičių)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis džiovintos smulkintos)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, šviežiai maltų)
Krapai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Sūris: 100.00 g (tarkuoto parmezano)
Kaip gaminti

1. Voveraites išvirkite, nuvarvinkite.

2. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje, kol pasidarys permatomi. Į keptuvę supilkite ryžius, viską gerai išmaišykite ir kepinkite, kol ryžiai irgi bus permatomi ir sugers visą svogūnų skystį.

3. Tada įpilkite kambario temperatūros sauso baltojo vyno. Kai ryžiai sugers vyną, po truputėlį pilkite karštą sultinį. Tik kiekvieną kartą įpylusi kiek sultinio, gerai išmaišykite, kad ryžiai neliptų prie dugno, ir palaukite, kol skystis susigers arba išgaruos. Tik tada pilkite kitą sultinio porciją. Taip „brinkinkite “ ryžius apie 15 min.

4. Kai ryžiai jau bus tirštos košės konsistencijos, suberkite druską, pipirus, aitriąsias paprikas ir krapus. Galiausiai įmaišykite svieste apkeptus grybus, nukelkite keptuvę nuo ugnies ir įmaišykite tarkuotą parmezaną.

Receptai
Receptas: Daugiaryžis su vištų kepenėlėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištų kepenėlės: 500.00 g
Pienas: 1.00 l (0,5)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Svogūnai: 2.00 vnt.
Petražolės: 1.00 sauja (šviežių)
Sviestas: 75.00 g
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (maltos)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Ryžiai: 350.00 g
Vištienos sultinys: 750.00 ml
Grietinėlė: 2.00 valg. š.
Parmezano sūris: 30.00 g
Kaip gaminti

1. Vištų kepenėles užpilkite pienu ir dėkite valandai į šaldytuvą. Nuvarvinkite, supjaustykite, pabarstykite druska, pipirais.

2. Svogūnus nulupkite, smulkiai supjaustykite. Petražoles sukapokite.

3. Didelėje keptuvėje ištirpinkite pusę kiekio sviesto, sudėkite kepenėles, smulkintus svogūnus, pabarstykite druska, pipirais, malta paprika ir kepinkite 15 minučių. Sukrėskite į dubenį.

4. Keptuvėje ištirpinkite likusį sviestą, įpilkite alyvuogių aliejaus, suberkite nuplautus ryžius ir kepinkite 1–2 minutes. Sudėkite kepenėles su svogūnais ir atsargiai išmaišykite.

5. Į kepenėles ir ryžius supilkite karštą vištienos sultinį, įpilkite grietinėlės, įberkite tarkuoto parmezano ir atsargiai išmaišykite. Virkite, kol ryžiai suminkštės ir taps vientisa mase. Daugiaryžį patiekite pabarstytą kapotomis petražolėmis.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptai
Receptas: Rizotas su parmezanu ir citrinomis
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Daržovių sultinys: 400.00 ml
Vynas: 100.00 ml (baltas sausas)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Ryžiai: 400.00 g (apvaliagrūdžiai)
Citrinos: 1.00 vnt.
Parmezano sūris: 35.00 g (tarkuotas)
Kaip gaminti
  1. Sultinį supilkite į puodą ir užkaiskite. Susmulkinkite svogūną. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite svogūnus ir troškinkite 5 minutes.
  2. Išspauskite citrinų sultis ir nutarkuokite geltonąjį citrinos žievelės sluoksnį. Suberkite ryžius, išmaišykite, supilkite vyną ir maišykite, kol susigers į ryžius.
  3. Tada įpilkite samtį karšto sultinio ir maišykite, kol šis susigers į ryžius. Kartokite, kol supilsite visą sultinį (apie 15–20 minučių).
  4. Supilkite citrinų sultis, suberkite žieveles ir išmaišykite. Pagardinkite druska, mėgstamais prieskoniais ir pabarstykite parmezanu.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptai
Receptas: Rizotas su porais ir džiovintais pomidorais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Porai: 1.00 vnt. (didesnis)
Daržovių sultinys: 500.00 ml
Ryžiai: 350.00 g (apvaliagrūdžių)
Džiovinti pomidorai: 6.00 vnt. (6-8)
Ožkų pieno sūris: 110.00 g
Kaip gaminti
  1. Porą supjaustykite žiedeliais, suberkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir kepinkite 2 minutes.
  2. Sultinį supilkite į puodą ir pašildykite. Į keptuvę suberkite ryžius ir gerai išmaišykite. Įpilkite samtį karšto sultinio, išmaišykite ir kaitinkite, kol sultinys susigers į ryžius. Kartokite, kol taip supilsite visą sultinį (apie 20 minučių).
  3. Tuo metu supjaustykite džiovintus pomidorus ir sutarkuokite sūrį. Ryžiams išvirus pomidorus ir pusę sūrio suberkite į keptuvę, pagardinkite druska, mėgstamais prieskoniais ir išmaišykite. Dėkite į lėkštę ir pabarstykite likusiu sūriu.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptai
Receptas: Daugiaryžis su rikota
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Ryžiai: 250.00 g ("Arborio")
Vermutas: 150.00 ml (sauso balto)
Daržovių sultinys: 1.00 l
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sviestas: 50.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Džiovinti pomidorai: 10.00 vnt. (sauja)
Rikotos sūris: 200.00 g
Kaip gaminti
  1. Džiovintus pomidorus pasmulkinkite, apšlakstykite 50 ml vermuto, palikite brinkti.
  2. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, suberkite į gilią keptuvę su karštais riebalais. Kepinkite, kol svogūnai pagels. 
  3. Suberkite ryžius, maišydama kepinkite, kol kruopos taps skaidrios, sugers inde susikaupusį skystį.
  4. Supilkite likusį vermutą, kaitinkite, kol ryžiai jį sugers. Supilkite pusę kiekio sultinio, kaitinkite, kol susigers į kruopas. Supilkite likusį sultinį. Įdėkite gabalėlį sviesto, išmaišykite.
  5. Daugiaryžį sudėkite į lėkštes, į kiekvieną įberkite džiovintų pomidorų, įdėkite po keletą šaukštelių rikotos.
  6. Puoškite šviežiais bazilikų lapeliais. 
Receptai
Receptas: Daugiaryžis su voveraitėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Ryžiai: 300.00 g („Arborio“)
Vanduo: 450.00 ml (verdančio)
Daržovių sultinys: 1.00 vnt. (kubelis ekologiško)
Vynas: 150.00 ml (sauso baltojo)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Grybai: 1.00 vnt. (1 litras)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus: 50.00 ml
Sviestas: 30.00 g
Kaip gaminti
  1. Grybus nuvalykite, užpilkite šaltu vandeniu, palikite 10 minučių.
  2. Išgriebkite nuplaukite šaltu vandeniu, nuvarvinkite. Didesnes voveraites pasmulkinkite.
  3. Prikaistuvyje išlydykite šaukštą sviesto, įpilkite šaukštą aliejaus. Sudėkite vieną smulkintą svogūną, kepinkite, kol pagels. Suberkite voveraites, ugnį sumažinkite. Kaitinkite apie 8 minutes.
  4. Iš voveraičių išsiskyrusį skystį nupilkite – grybai bus traškūs. Netroškinkite jų ilgiau kaip 10 minučių, nes bus guminiai.
  5. Kitame puode įkaitinkite šaukštą aliejaus ir šaukštą sviesto (kol kaista, į indą su vedančiu vandeniu įmeskite sultinio kubelį). Suberkite likusius smulkintus svogūnus. Maišydami kepinkite apie porą minučių. Suberkite sausus ryžius, maišydama trumpai paskrudinkite.     
  6.   Svogūnus ir ryžius galite kepinti žemės riešutų aliejuje – įgaus pikantišką prieskonį.
  7. Įpilkite porą samtelių sultinio, samtelį sauso baltojo vyno, išmaišykite. Sumažinkite ugnį, kaitinkite, kol sugers skystis (dažnai nemaišykite, antraip ryžiai pakeis formą, sulips). Supilkite likusį sultinį bei vyną, kaitinkite, kol susigers į kruopas (ryžiai turi šiek tiek suminkštėti, bet likti traškus).
  8. Daugiaryžiui su voveraitėmis gaminti tiks grybų sultinys (valgis bus intensyvesnio grybų skonio).
  9. Kruopas atsargiai išmaišykite medine mentele, kad atsiskirtų viena nuo kitos. Sudėkite troškintas voveraites, atsargiai viską sumaišykite (jeigu grybai atvėsę, puodą su valgiu dar porą minučių palaikykite ant silpnos ugnies).
  10. Pagamintą daugiaryžį galima saikingai apšlakstyti nerafinuotu alyvuogių aliejumi arba lydytu sviestu.                 
  11. Negailėkite kvapių žolelių Į lėkštes sukrėstą daugiaryžį gausiai apibarstykite šviežiais mulkintais krapais, petražolėmis.   
Receptai
Receptas: Rizotas su žirneliais
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Ryžiai: 2.00 st. („risotto“ - (puiku, jei 1 būtų „arborio“, kita - „carnaroli“))
Daržovių sultinys: 1.00 l
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelio)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Šaldyti žirneliai: 100.00 g
Parmezano sūris: 50.00 g (tarkuoto)
Vynas: 70.00 ml (balto, sauso)
Bazilikai: 1.00 vnt. (ryšulėlis šviežių)
Kaip gaminti
  1. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite.
  2. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir šaukštą sviesto, sudėkite svogūnus ir česnakus, šiek tiek pakepinkite (tik kol suminkštės), į keptuvę suberkite ryžius ir pakepinkite, kol taps skaidrūs (ne daugiau minutės).
  3. Į ryžius supilkite vyną ir palikite išgaruoti, tada įpilkite porą šaukštų sultinio ir palaukite, kol jis išgaruos.
  4. Tada pilkite po maždaug samtį sultinio ir vis maišykite, sultiniui išgaravus pilkite dar ir taip, kol ryžiai bus beveik išvirę (jie turi būti šiek tiek kietoki viduje).
  5. Žirnelius porą minučių pašildykite gerai įkaitintoje keptuvėje su šaukštu sviesto, pasūdykite, pagardinami pipirais.
  6. Žirnelius įmaišykite į rizotą, suberkite parmezaną ir sukapotą baziliką, įdėkite šaukštą sviesto, viską dar minutę pašildykite, kol parmezanas išsilydys, uždenkite dangčiu ir palikite porai minučių pastovėti.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt