Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Gaminame iš grybų. Net 44 receptai!

Baravykų pintinė
Fotolia nuotr. / Baravykų pintinė
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Savaitgalį socialiniai tinklai mirgėjo nuo nuotraukų su grybų laimikiais. Baravykų, voveraičių ir kitų grybų pilnos pintinės, kibirai ir net bagažinės! Ką su visu tuo gėriu daryti? Štai visas pluoštas idėjų!

Receptas: Bulvės su vištienos ir grybų įdaru

Receptas: Grikių ir grybų maltinukai
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
5.0 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Grikiai: 2.00 st.
Grybai: 250.00 g (miško)
Morkos: 1.00 vnt.
Grietinė: 2.00 valg. š.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Bulvės: 2.00 vnt. (virtos)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Miltai: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Petražolės: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Krapai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Grikius perrinkite, nuplaukite, kelis kartus nuplikykite verdančiu vandeniu, tada užpilkite jo tiek, kad gerai apsemtų ir per naktį pamirkykite.

2. Nusunktus gerai išbrinkusius grikius ir smulkintas virtas bulves sukrėskite į gilų indą.

3. Svogūną ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite svieste. Sumeskite smulkintus miško grybus, tarkuotą morką, viską kiek pakepinkite, masę atvėsinkite ir sukrėskite į tą patį indą.

4. Įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, prieskonius, sudėkite grietinę ir viską išplakite elektriniu plakikliu – turite gauti lipnią tešlą. Jeigu ji per skysta, dar įberkite miltų.

5. Iš masės drėgnomis rankomis formuokite norimo dydžio ir formos maltinukus ir kepkite karštame aliejuje keptuvėje arbe be jokių riebalų orkaitėje.

6. Tiekite papuošusi petražolių lapeliais ir citrinos skiltele.

Kulinaro patarimas: jeigu mėgstate apskrudusius kotletukus, prieš kepdamos juos apvoliokite džiūvėsėliuose.

Receptas: Pica su voveraitėmis

Receptas: Jautiena su grybų padažu

Receptas: Grybų paštetas

Receptas: Daugiaryžis su baravykais

Receptas: Grikiai su baravykais

Receptas: Lašišų kepsnys su baravykais

Receptas: Kreminė baravykų sriuba

Receptas: Grybų pyragas

Receptas: Grybų apkepėlė

Receptai
Receptas: Grybų kotletai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.3 / 3
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Grybai: 250.00 g (šviežių)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aliejus: 2.00 valg. š.
Miltai: 2.00 valg. š. (avižinių)
Tirpus grybų sultinys 200.00 ml
Avižiniai dribsniai: 100.00 g
Pomidorų tyrė 2.00 valg. š.
Graikiniai riešutai: 2.00 valg. š. (susmulkintų)
Mėtos: 2.00 valg. š. (smulkiai sukapotų šviežių lapelių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kaip gaminti

1. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite sugrūstus česnakus ir kubeliais supjaustytus svogūnus. Kai jie pasidarys skaidrūs, įpilkite 50 ml sultinio, sudėkite nuvalytus ir smulkiai supjaustytus grybus ir 5 min. patroškinkite. Suberkite avižinius miltus ir maišykite, kol jie sugers visą skystį.  

2. Sukrėskite pomidorų tyrę, suberkite avižinius dribsnius. Visą laiką maišant supilkite likusį sultinį. Jei reikia, pasūdykite, pagardinkite pipirais, suberkite susmulkintus riešutus, mėtas ir nukelkite nuo ugnies.

3. Iš praaušusios masės formuokite norimo dydžio kotletus, sudėkite į aliejumi pateptą kepimo skardą ir 180°C karštumo orkaitėje kepkite 20–25 min.  

4. Tinkamiausias garnyras – bulvių košė ir šviežių daržovių salotos.

Patarimas. Jei masė išėjo per tiršta, įpilkite dar šlakelį sultinio, jei per skysta, dar pakaitinkite neuždengtoje keptuvėje, kol sutirštės. 

Receptas: Balandėliai su grybų ir svogūnų įdaru

Receptas: Bulvių pyragas su grybų paštetu

Receptas: Voveraičių - daržovių troškinys „smėliniuose“ krepšeliuose

Receptas: Kaimiška grybų sriuba su moliūgais

Receptas: Grybų blyneliai

Receptas: Lęšių sriuba su voveraitėmis

Receptas: Karšti pyragėliai su voveraitėmis

Receptas: Vištienos kepenėlių ir džiovintų baravykų paštetas

Receptas: Moliūgų sriuba su voveraitėmis

Receptas: Traškūs ryžių lakštai su voveraičių įdaru

Receptas: Grybų apkepas su obuoliais

Receptas: Bulvių ir voveraičių apkepas

Receptas: Grybų ir bulvių apkepas

Receptas: Kiaulienos guliašas su baravykais

Receptas: Mėsos ir grybų pyragas

Receptas: Kreivabudžių kepsneliai su voveraičių padažu

Receptas: Grybų duona

Receptas: Grybų tyrė ir ekstraktas sriuboms gardinti

Receptas: Daugiaryžis su voveraitėmis

Receptas: Šviežių ir džiovintų baravykų sriuba

Receptas: Vištiena su voveraičių padažu

Receptas: Voveraičių sriuba

Receptas: Šviežių bulvių blynai su žalumynais ir voveraitėmis

Receptas: Karališka kiaušinienė su voveraitėmis

Receptas: Lietiniai su grybų įdaru

Receptas: Mėsos ir grybų įdaras virtiniams

Receptas: Lašiša su imbierais ir baravykais

Receptas: Grybų pyragas

Receptas: Trinta miško grybų sriuba su sūriu ir čiobrelių žiedais

Receptas: Maži „kugeliukai“ su baravykais čenakinėse

Receptas: Raudonųjų pupelių ir grybų kukuliai

Receptai
Receptas: Moliūgų virtiniai su baravykų padažu
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
5.0 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Moliūgai: 1.00 st. (Trintas keptas)
Kiaušinių tryniai: 1.00 vnt.
Miltai: 2.00 st.
Kukurūzų miltai: 1.00 sauja
Druska: 1.00 žiupsnelis
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (Tarkuotas)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (Malti)
Grybai: 4.00 vnt. (Baravykai)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 30.00 ml
Čiobreliai: 1.00 sauja (Šviežūs)
Kietasis sūris: 100.00 g (Tarkuotas)
Kaip gaminti
  1. Užminkykite tešlą. Nusunktą keptų moliūgų tyrę sumaišykite su kiaušinio tryniu, druska ir prieskoniais, maišydami po truputį į ją suberkite miltus ir užmaišykite prie rankų nelimpančią tešlą. 
  2. Ant kepimo popieriaus paberkite kukurūzų miltų ir iš tešlos formuokite nedidelius virtinius. Iškočiokite ilgas „gyvačiukes“ ir jas supjaustykite nedideliais gabalėliais. Kad neliptų prie rankų ir kepimo popieriaus, apibarstykite kukurūzų miltais.
  3. Dideliame puode užkaiskite vandenį, pasūdykite ir, kai užvirs, sumeskite paruoštus moliūgų virtinius. Virkite, kol iškils į paviršių. Kiaurasamčiu išgriebkite.
  4. Kol virtiniai verda, pagaminkite grybų padažą. Baravykus švariai nuvalykite ir supjaustykite. Keptuvėje su alyvuogių aliejumi apkepkite smulkintus česnakus, suberkite pjaustytus grybus. Apkepusius gardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, čiobreliais. Ten pat sudėkite nuvarvintus virtinius, išmaišykite ir trumpai pašildykite.
  5. Prieš patiekdami apibarstykite tarkuotu kietuoju sūriu.
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Komentarai
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt