Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą

Gaminame karštą šokoladą: receptai

Karštas šokoladas
Fotolia nuotr. / Karštas šokoladas
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Su kuo jums asocijuojasi karštas šokoladas? Sniegu už lango? O gal židiniu, kuris taip maloniai ausims traška? Eglių, miško kvapu? Skanaus, mielieji – tegu šiame gėrime telpa pačios skaniausios ir šilčiausios emocijos!

Receptai
Receptas: Mėtinis karštas šokoladas
3 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Pienas: 1.00 l
Juodasis šokoladas: 100.00 g (arba mėtinis)
Mėtos: 2.00 vnt. (šakelės)
Zefyrai: 2.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Užvirkite pieną. Jei neturite mėtinio šokolado, jame keletą minučių pakaitinkite mėtos šakelę, kurią paskui ištraukite ir sudėkite šokolado gabaliukus.
  2. Išpilstykite gėrimą, papuoškite zefyro kubeliais ir mėtos lapeliais.
Receptai
Receptas: Karštas šokoladas su aitriąja paprika
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kartusis šokoladas 100.00 g
Grietinėlė: 60.00 ml (22 proc. riebumo)
Apelsinai: 1.00 vnt. (2 arbat. š. žievelės)
Vanilinis cukrus: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (miltelių - pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Ištirpinkite šokoladą su grietinėle karšto vandens vonelėje iki vienalytės masės.

2. Įberkite vanilinio cukraus, aitriosios paprikos miltelių, apelsino žievelės, gerai sumaišykite ir mėgaukitės.

Taip pat skaitykite:

Susipažinkite su aitriosiomis paprikomis!

 

Receptai
Receptas: Baltasis karštas šokoladas
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Pienas: 1.00 l
Šokoladas: 160.00 g (baltas)
Grietinėlė: 100.00 g (plakta)
Kaip gaminti
  1. Pieną užvirkite ir dar šiek tiek pakaitinusios ištirpinkite jame baltojo šokolado gabalėlius.
  2. Išpilstykite į puodelius ir papuoškite plakta grietinėle.
Receptai
Receptas: Karštas šokoladas su konjaku
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Juodasis šokoladas: 100.00 g
Razinos: 1.00 st. (¼ st.)
Lazdynų riešutai: 1.00 st. (0.5 st.)
Pienas: 5.00 valg. š.
Konjakas: 2.00 valg. š.
Grietinėlė: 100.00 ml
Cukrus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Į dubenėlį sudėkite gabaliukais sulaužytą šokoladą, supilkite pieną ir nuolat maišydami, kaitinkite ant mažos ugnies, kol ištirps šokoladas. Įpilkite konjako.

2. Į puodelius dėkite truputį razinų ir riešutų, pilkite šokoladą. Ant viršaus užpilkite plaktos grietinėlės ir patiekite.

Šaltinis: 15min.lt

Receptai
Receptas: Čilietiškas karštas šokoladas
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Pienas: 1.00 l
Juodasis šokoladas: 100.00 g
Grietinėlė: 100.00 g (plakta)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti, raudonieji)
Kaip gaminti
  1. Pieną užvirkite, jame ištirpinkite šokolado gabalėlius ir maišydamos dar pakaitinkite.
  2. Išpilstykite į puodelius ir papuoškite plakta grietinėle, pabarstyta pipirais. Skanaus!
Receptai
Receptas: Karštas šokoladas
8 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Pienas: 4.00 st.
Grietinėlė: 2.00 st.
Cukrus: 100.00 g
Juodasis šokoladas: 100.00 g
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Vanilinis cukrus: 2.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Puode sumaišykite stiklinę grietinėlės, cukrų, smulkiai sutrupintą šokoladą ir cinamoną. Plakdama šluotele kaitinkite ant silpnos ugnies, kol ištirps šokolado gabalėliai.

2. Po truputį supilkite likusį pieną ir grietinėlę. Virkite, kol skystis ims garuoti, tik neužvirinkite.

3. Suplakite kiaušinius, įpilkite šaukštą šokoladinio pieno, išmaišykite. Plakdama šluotele arba elektriniu plakikliu plona srovele supilkite kiaušinius į šokoladinį pieną, toliau plakdama pakaitinkite mišinį dar porą minučių.

4. Nukaiskite puodą nuo ugnies, įmaišykite vanilinį cukrų. Išpilstykite karštą gėrimą į puodelius, papuoškite tarkuotu šokoladu ir iškart patiekite.

Receptai
Receptas: Paprastas karštas šokoladas
3 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Pienas: 1.00 l
Juodasis šokoladas: 80.00 g
Zefyrai: 2.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Pieną užvirinkite, įdėkite susmulkintą šokoladą ir kaitindami maišykite, kol jis ištirps.
  2. Išpilstykite gėrimą į puodelius, užbarstykite supjaustyto zefyro kubelių ir šokolado drožlių.

Receptas: Meksikietiškas karštas šokoladas


Dar daugiau įvairių receptų rasite štai ČIA.  

Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt