Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą

Gardi vakarienė – per 30 minučių

Kiaulienos muštiniai
Fotolia nuotr. / Kiaulienos muštiniai
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Kai nesinori gaišti laiko virtuvėje, tačiau skrandis reikalauja sočios vakarienės, tuomet padėti skuba Ji24.lt greitoji receptų pagalba.

Išmėginkite ir pasidalykite su draugais! 

Receptai
Receptas: Salotos su karšta lašiša
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Lašiša: 200.00 g
Salotos: 1.00 vnt. (1 didelė gūžė romėniškų salotų)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona)
Svogūnų laiškai: 10.00 g
Krapai: 5.00 g (šakelė, pagal skonį)
Pomidorai: 10.00 vnt. (maži)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (džiovinta)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Medus: 5.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusė)
Kaip gaminti

1. Supjaustykite visas daržoves. Romėnišas salotas aš visada sulaužau rankomis (lieka visas jų traškumas ir taip greičiau :) ).

2. Pasigaminkite medaus padažą: į nedidelį indą sudėkite medų, žiupsnelį druskos, išspauskite citriną (svarbu, kad neliktų kauliukų) ir maišykite, kol medus ištirps. Tuomet supilkite alyvuogių aliejų. Sumaišykite ir pilkite paruoštą padažą ant salotų.

3. Lašišą pakepinkite su druska, pipirais ir džiovintu čiliuku.

Receptas iš tinklaraščio „Ievos receptai“

Receptai
Receptas: Kiaulienos muštiniai
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiauliena: 4.00 vnt. (sprandinės gabalėliai)
Dižono garstyčios 2.00 valg. š.
Džiūvėsiai: 100.00 g (malti)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 arbat. š. tarkuotos žievelės)
Alyvuogių aliejus: 2.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Kiaulienos gabalėlius nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, pasūdykite, pagardinkite pipirais, sudėkite į kepimo formą, aptepkite garstyčiomis.

2. Paskui užtepkite džiūvėsėlių, sumaišytų su aliejumi, citrinos žievelėmis, druska ir pipirais. Masę lengvai paspauskite. Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai parus.

Plačiau skaitykite: „Savaitgalio pietums: pasaulio virtuvių patiekalai per pusvalandį“

Receptas: Vištienos vėrinukai su kariu

Receptai
Receptas: Suktinukai su lašišomis
5 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Lavašas: 1.00 vnt.
Varškė: 1.00 vnt. (grūdėtosios)
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuotos pusės žievelės ir sulčių)
Rūkyta lašiša: 500.00 g (filė)
Grietinėlė: 100.00 ml (plakamosios)
Krienai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Petražolės: 2.00 valg. š. (kapotų)
Kaip gaminti
  1. Lašišų filė labai gerai nuplaukite, supjaustykite juostelėmis, apibarstykite kapotomis petražolėmis, pagal skonį pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir apšlakstykite citrinų sultimis.
  2. Grūdėtąją varškę kiaurasamtyje labai gerai nuvarvinkite, sumaišykite su krienais, nutarkuotomis citrinų žievelėmis, galiausiai įmaišykite iki standžių putų išplaktą grietinėlę.
  3. Ant išskleisto lavašo lapo paskirstykite varškės kremą, ant jo išdėliokite lašišų juosteles.
  4. Suktinukus labai tvirtai susukite, kad neišsižiotų, suvyniokite į maistinę plėvelę ir apie 2 val. palaikykite šaldytuve.
  5. Tiekite supjausčiusi vidutinio dydžio kąsneliais.
  6. Kulinaro patarimas. Tokią užkandėlę gardu ruošti ir su kepta arba sūdyta lašiša.

Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Receptai
Receptas: Gaivios krevečių salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Salotos: 200.00 g (tiks sviestinės, ledkalnio ir pan.)
Krevetės: 100.00 g (sūdytų)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Parmezano sūris: 100.00 g (tarkuoto)
Ananasai: 100.00 g (konservuotų)
Kukurūzai: 100.00 g (konservuotų)
Majonezas: 2.00 valg. š. (padažui)
Jogurtas: 2.00 valg. š. (natūralaus - padažui)
Sultys: 1.00 arbat. š. (citrinų)
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis - padažui)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Kaip gaminti
  1. Salotas nuplaukite, suplėšykite ir gražiai išdėliokite  į dvi lėkštes.
  2. Jei gaminsite salotas didesnei kompanijai, imkite  daugiau produktų ir dėliokite į tiek lėkščių, kiek reikės. Šių salotų geriau nemaišyti viename dubenyje - ne taip gražiai atrodys.
  3. Kiaušinius išvirkite, padalinkite į kelias dalis ir taip pat išdėliokite lėkštėse. Į tas pačias lėkšte dėliokite krevetes, gabalėliais pjaustytus ananasus, įberkite  konservuotų kukurūzų, tarakuotą parmezano sūrį.
  4. Dubenėlyje paruoškite padažą: sukrėskite majonezą, jogurtą, supilkite citrinų sultis, suberkite prieskonius, trintas česnako skilteles. Gerai išmaišykite.
  5. Salotas apšlakstykite padažu prieš pat tiekdamos į stalą.

 

Receptai
Receptas: Moliūgų troškinys su paprikomis
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Moliūgai: 600.00 g (nuvalyto)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š. (neutralaus kvapo)
Grietinėlė: 200.00 ml (12 proc. riebumo)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (0,5)
Šalavijai: 1.00 arbat. š. (0,5)
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š. (žiupsnis)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Supjaustykite svogūną smulkiais kubeliais, užberkite cukraus ir trumpai apkepkite aliejuje.
  2. Papriką supjaustykite kubeliais ir trumpai apkepkite. Neperkepkite, kad neprarastų traškumo.
  3. Sudėkite kubeliais pjaustytą moliūgą ir įberkite prieskoninių žolelių. Kepkite minutę.
  4. Tada supilkite grietinėlę (ją galite pakeisti kokosų pienu, tik tada vietoje žolių įberkite šaukštelį kario).
  5. Patroškinkite 10–15 min., kol suminkštės moliūgai. Jei reikia, įberkite druskos.

 

Receptai
Receptas: Makaronai su kreminiu padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sviestas: 4.00 valg. š.
Grietinė: 240.00 g (arba natūralus jogurtas)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tryniai)
Sūris: 1.00 puodelis (tarkuotas kietasis)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Makaronai: 400.00 g (pagal valgytojų skaičių)
Kaip gaminti
  1. Puodelyje ant silpnos ugnies maišydamos apie minutę pakaitinkite grietinę (jogurtą) su sviestu, kad jis ištirptų.
  2. Uždėkite makaronams virti puodą su pasūdytu vandeniu, užvirus suberkite makaronus (geriausiai tiktų fettuccine), virkite apie minutę, paskui nukoškite ir į puodą su jais supilkite grietinės padažą.
  3. Kaitindamos makaronus su padažu ant vidutinės ugnies, įmaišykite trynius, suberkite sūrį ir pipirus. Rūpestingai viską sumaišykite.
  4. Patiekite apibarsčiusios sūrio drožlėmis.

Receptas: Sumuštinis su kalakutiena, šonine ir svogūnais

Receptai
Receptas: Varškės „ežiukai“
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 280.00 g
Varškė: 100.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vanduo: 1.00 l
Kaip gaminti
  1. Iš miltų, varškės, žiupsnio druskos ir vandens išminkykite kietoką, pakankamai tvirtą tešlą.
  2. Tešlą tarp delnų suvyniokite į piršto storumo volelius.
  3. Volelius supjaustykite 3–4 cm gabalėliais. Kiekvieną gabalėlį braukite per tarkos antrą pusę, taip suformuodami raštuotus vamzdelius.
  4. Kol formuojate „ežiukus“, vidutinio dydžio puode užvirkite žiupsneliu druskos pagardintą pasūdytą vandenį.
  5. Vandeniui užvirus, sudėkite į jį „ežiukus“ ir virkite apie 8–10 minučių, kol išvirs ir bus minkšti, tačiau nepraras savo formos.
  6. Išvirusius „ežiukus“ išgriebkite ir nuvarvinkite.
  7. Patiekite su saldžiais priedais (pvz., uogomis ar uogiene) arba nesaldžiais pagardais (pvz., grietinėlės ir spirgučių padažu ar grietine). 

 

Receptai
Receptas: Bulvių košės kotletukai
8 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvių košė: 375.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (didelis)
Sūris: 100.00 g (tarkuoto fermentinio)
Džiūvėsiai: 1.00 st. (arba miltų)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (ryšelis - kotletams ir patiekimui)
Krapai: 1.00 sauja (ryšelis - kotletams ir patiekimui)
Druska: 1.00 arbat. š. (0,5)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (0,5)
Aliejus: 20.00 ml (kepimui)
Grietinė: 50.00 g (patiekimui)
Kaip gaminti
  1. Dideliame dubenyje sumaišykite bulvių košę, kiaušinį, tarkuotą fermentinį sūrį, džiūvėsėlius (arba miltus), smulkiai pjaustytus svogūnų laiškus, kapotus krapus, druską ir pipirus.
  2. Jei matote, kad masė per tiršta, įmuškite dar vieną kiaušinį arba įdėkite šaukštą grietinės. Jei matote, kad masė per skysta, įberkite daugiau džiūvėsėlių arba miltų.
  3. Paruoštą masę padalinkite į maždaug 12–15 lygių dalių. Iš kiekvienos jų drėgnais delnais suformuokite kamuoliuką ir suplokite juos į plokščius taisyklingus kotletukus.
  4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Kepkite suformuotus kotletukus iš abiejų pusių po porą minučių, kol gražiai apskrus.
  5. Iškepusius perkelkite ant popierinių rankšluosčių ir nusausinkite aliejų.
  6. Iškepusius bulvių košės kotletukus patiekite šiltus, su grietine ir smulkintais krapais ar svogūnų laiškais.
Receptai
Receptas: Saldžiųjų bulvių lazdelės
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 2.00 vnt. (vidutinio dydžio saldžiosios bulvės (batatai))
Česnakai: 2.00 skiltelės
Kmynai: 1.00 žiupsnelis
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 2.00 valg. š.
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 žiupsnelis (rūkytų saldžiųjų paprikų miltelių (gali būti ir nerūkytų))
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Saldžiąsias bulves nulupkite, nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite stambesniais šiaudeliais.
  2. Apibarstykite bulves išvardintais prieskoniais, smulkintais česnakais, pasūdykite, apšlakstykite aliejumi ir išmaišykite.
  3. Dėkite į skardą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje, apie 20–25 min. (laikas priklausys nuo to, kaip stambiai supjaustytos bulvės).
  4. Keptų saldžiųjų bulvių šiaudeliai skanu su česnakiniu varškės, majonezo ar jogurto padažu, su šviežių daržovių salotomis. Tinka kaip garnyras prie mėsos patiekalų.

Daugiau receptų rasite štai ČIA. 

Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Temos: 2 Vakarienė Receptai
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt