Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Gardumynai su rabarbarais

Rabarbarų pyragas iš sluoksniuotos tešlos
Fotolia nuotr. / Rabarbarų pyragas iš sluoksniuotos tešlos
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Gegužės pabaiga – rabarbarų metas, tad nepraleiskite progos palepinti namiškius saldėsiais su malonia rūgštele. Burnoje tirpstantys kepinukai puikiai tiks ir svečiams.

Krepšeliai su rabarbarų ir imbierų kremu

Shutterstock nuotr./Rabarbarų krepšeliai traškia plutele
Shutterstock nuotr./Rabarbarų krepšeliai traškia plutele

Jums reikės: 6 trapios tešlos krepšelių, 200 ml graikiško jogurto, 300 g rabarbarų, 80 g rudojo cukraus, šaukšto trintų spanguolių džemo, šaukštelio šviežiai tarkuoto imbiero.

  • Rabarbarus nulupkite, kraštus nupjaustykite, stiebus sukapokite nedideliais gabalėliais ir paskleiskite kepimo popieriumi išklotoje skardoje.
  • Juos apibarstykite imbierais, trečdaliu cukraus ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol suminkštės. Palikite atvėsti.
  • Atvėsintus rabarbarus krėskite į plakti skirtą indą, ten pat sukrėskite spanguolių džemą, jogurtą, suberkite likusį cukrų ir viską iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu.
  • Paruoštą kremą uždenkite ir palikite šaldytuve maždaug pusvalandį.
  • Po truputį kremo krėskite į trapios tešlos krepšelius ir patiekite.

Purūs keksiukai

Shutterstock nuotr./Minkšti keksiukai
Shutterstock nuotr./Minkšti keksiukai

Jums reikės: 250 g miltų, 250 g grietinės, 210 g rabarbarų, 150 g cukraus, 2 didelių kiaušinių, 8 šaukštų sviesto, 2–3 šaukštelių kepimo miltelių, 2 šaukštelių vanilinio cukraus, šaukštelio cinamono, pusės šaukštelio druskos.

Apibarstyti: 3 šaukštų cukraus, pusės šaukštelio cinamono.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.
  • Spalvingas keramines keksiukų formeles patepkite riebalais.
  • Sviestą išlydykite ir palikite atvėsti iki kambario temperatūros. Rabarbarus nuvalykite, supjaustykite nedideliais gabalėliais.
  • Dideliame inde miltus sumaišykite su cukrumi, kepimo milteliais, cinamonu ir druska.
  • Vidutiniame inde sviestą, grietinę, kiaušinius ir vanilinį cukrų išsukite iki vientisumo ir, atsargiai supylę į miltus, švelniai permaišykite.
  • Suberkite pjaustytus rabarbarus ir viską dar kartą išmaišykite.
  • Supilstykite tešlą į kepimo formeles taip, kad būtų užpildyta tik pusė indelio ir liktų vietos keksiukams pakilti.
  • Juos apibarstykite cukraus ir cinamono mišiniu.
  • Kepkite orkaitėje apie 18–20 min., kol dailiai parus.
  • Tiekite atvėsintus.

Rabarbarų ledai

Shutterstock nuotr./Rabarbarų ledai
Shutterstock nuotr./Rabarbarų ledai

Jums reikės: 500 ml plakamosios grietinėlės, stiklinės braškių, 250 ml pieno, 100 g cukraus, 125 ml vandens, didelio rabarbaro lapkočio, 2 šaukštelių malto imbiero, šaukštelio vanilinio cukraus.

  • Rabarbarą nuvalykite, susmulkinkite, užpilkite vandeniu ir troškinkite ant vidutinės kaitros. Kai suminkštės, nukoškite.
  • Puodelyje pieną sumaišykite su grietinėle, suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir kaitinkite viską ant silpnos kaitros, kol cukrus išsilydys. Nukaitę puodelį uždenkite, atvėsinkite ir laikykite šaldytuve apie 2 val.
  • Braškes nuplaukite, nuskabykite, pasmulkinkite.
  • Rabarbarus ir braškes suberkite į plakti skirtą indą, apibarstykite imbieru ir, iki vientisumo išplakę elektriniu plakikliu, sumaišykite su kvapia pieno ir grietinėlės mase.
  • Pieno ir rabarbarų tyrę pilkite į ledų gaminimo aparatą ir ruoškite pagal instrukciją.
  • Jei tokio aparato neturite, šaldykite ledus apie 5–6 val. šaldiklyje, kas pusvalandį permaišydami, kad neliktų ledo kristalėlių.

Pyragas su braškėmis

Fotolia nuotr./Pyragas su rabarbarais
Fotolia nuotr./Pyragas su rabarbarais

Jums reikės: pakuotės sluoksniuotos bemielės tešlos, 3 didelių rabarbarų stiebų, 400 g braškių, 150 g cukraus, 80 g miltų, 2 šaukštų sviesto, didelio kiaušinio trynio, šaukšto vandens, šaukštelio citrinos žievelių.

  • Ketvirtadalį tešlos atidėkite, o likusią išklokite skardoje ir pusvalandžiui dėkite į šaldytuvą.
  • Braškes ir nuvalytus rabarbarus supjaustykite nedideliais gabalėliais.
  • Dideliame inde vaisius sumaišykite su miltais, cukrumi ir nutarkuotomis citrinos žievelėmis.
  • Iš šaldytuvo išimtą tešlą subadykite šakute, tolygiai paskirstykite braškių ir rabarbarų masę, apibarstykite sviesto drožlelėmis.
  • Iš likusios tešlos peiliu išpjaustykite juostas ir dailiai išdėliokite ant viršaus.
  • Pyrago paviršių ištepkite trynio ir vandens mišiniu.
  • Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min., sumažinkite kaitrą iki 170 laipsnių ir kepkite dar 30 min., kol viršus dailiai parus.
  • Tiekite gerai atvėsintą.

Traškūs krepšeliai

Jums reikės: 250 g rabarbarų, 250 g braškių, stiklinės cukraus, 225 g sviesto, 190 g miltų, dar 3 šaukštų miltų, 100 g avižinių dribsnių, šaukštelio cinamono, pagal skonį nutarkuotų citrinos žievelių.

  • Į keksiukų skardą įtieskite popierines formeles ir patepkite jas riebalais.
  • Nuplautas, nuvalytas ir nusausintas braškes ir rabarbarus supjaustykite mažais gabalėliais.
  • Juos plastikiniame dubenyje sumaišykite su puse stiklinės cukraus ir nutarkuotomis citrinos žievelėmis.
  • Gautą mišinį po lygiai paskirstykite į keksiukų formeles.
  • Likusį cukrų, miltus, sviestą ir avižinius dribsnius maišykite tol, kol sulips į trupinius.
  • Po truputį jų berkite ant uogų ir rabarbarų masės.
  • Keksiukus kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min., kol viršus dailiai pagels.
  • Išėmusi apibarstykite likusio cukraus ir cinamono mišiniu ir atvėsinkite.
Receptai
Receptas: Kokosų kremas su rabarbarų užpilu
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kokosas: 1.00 vnt. (didelis)
Rabarbarai: 300.00 g
Cukrus: 3.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Pradurkite riešuto galą ir per skylutes išvarvinkite visą skystį. Jį perkoškite, kad neliktų šapelių. Tada riešutą perskelkite, išskobkite visą minkštimą ir jį sutarkuokite arba sutrinkite elektriniu smulkintuvu.

2. Į storasienį puodą sudėkite kokosų minkštimą, supilkite išvarvintą skystį, maišydami užvirinkite, išjunkite ugnį, puodą uždenkite ir palikite ataušti iki kambario temperatūros.

3. Paruoškite užpilą: nuvalytus rabarbarų lapkočius supjaustykite gabaliukais. Juos sudėkite į puodą, įpilkite trečdalį stiklinės vandens, suberkite cukrų ir ant mažos ugnies virkite 5 min. Paskui nukelkite nuo ugnies ir palikite ataušti.

4. Ataušusį kokosų kremą išdėliokite į skaidraus stiklo indelius, o ant viršaus užkrėskite rabarbarų užpilo.

Receptai
Receptas: Trupiniuotis su rabarbarų įdaru
6 asmenims
Pagaminsite per 4 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 250.00 g
Sviestas: 150.00 g
Cukrus: 3.00 valg. š. (ir įdarui 5 valg. š. cukraus bei stiklinė cukraus pudros)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (Įdarui 3 kiauš.)
Rabarbarai: 500.00 g (Įdarui)
Pienas: 2.00 st. (Įdarui)
Pudingas: 1.00 vnt. (Įdarui pakelis vanilinio pudingo miltelių)
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Citrinų rūgštis: 1.00 arbat. š. (Įdarui žiupsnelis)
Kaip gaminti

1. Iš miltų, sviesto, cukraus, kiaušinio ir žiupsnelio druskos išminkykite tešlą ir porą valandų palaikykite šaldytuve.

2. Paruoškite įdarą: į puodą įpilkite 2 stiklines vandens, įberkite 2 šaukštus cukraus, sudėkite nuluptus ir gabaliukais supjaustytus rabarbarus ir 10 min. patroškinkite. Paskui nuvarvinkite per tinklelį.

3. Baltymus atskirkite nuo trynių, baltymus padėkite šaltai, o trynius ištrinkite su 4 šaukštais pieno ir likusiu cukrumi. Pudingo miltelius išmaišykite pusėje stiklinės šalto pieno, supilkite į užvirintą likusį pieną, dar kartą užvirinkite ir sumaišykite su ištrintais tryniais.

4. 2/3 tešlos iškočiokite, įklokite į kepimo formą, subadykite šakute ir 15–20 min. kepkite 200oC karštumo orkaitėje. Paskui supilkite pudingą, sukrėskite rabarbarų masę ir baltymų putas (baltymus standžiai išplakite su cukraus pudra ir rūgštimi). Likusį trečdalį tešlos sutarkuokite burokine tarka ir trupinukais apibarstykite visą pyragą. Pyragą vėl kiškite į orkaitę ir dar 15 min. kepkite.

Receptai
Receptas: Braškės rabarbarų ežerėliuose
8 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 500.00 g (geriausia - padalinta į šešis lakštus)
Varškė: 200.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Cukrus: 150.00 g
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Braškės: 150.00 g
Rabarbarai: 300.00 g
Želatina: 5.00 g
Vanduo: 30.00 ml
Kaip gaminti

1. Rabarbarus nuplaukite, nulupkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais, įdėkite 80g cukraus ir šiek tiek apvirkite nedideliame kiekyje vandens (kad tik apsemtų), kol suminkštės. Tuomet grūstuve sugrūskite ir supilkite karštame vandenyje ištirpintą žalatiną ir palikite atvėsti.

2. Keksams kepti skirtų formelių (12vnt.) kraštus padenkite sluoksniu tešlos, o perteklių tiesiog pašalinkite – visas indelio vidus turi būti gražiai padengtas sloksniuota tešla.

3. Varškę, kiaušinį ir likusį cukrų išsukite ir šią masę vienodomis dalimis patalpinkite į formeles.

4. Kepkite tiek, kiek nurodyta sluoksniuotos tešlos instrukcijoje, bet įprastai apie 15 min. 180 °C karštumo orkaitėje.

5. Keksiukams atvėsus, supilkite rabarbarų masę ir kiekvieną keksiuką dekoruokite braške.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė

Receptai
Receptas: Rabarbarų ir uogų apkepas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Rabarbarai: 250.00 g (5 vidutinio dydžio lapkočiai)
Avietės: 230.00 g (tinka braškės, mėlynės, gervuogės, serbentai/šviežios arba šaldytos)
Vanilė: 1.00 vnt. (peiliu išskuskite ankšties viduje esančias sėklytes)
Rudasis cukrus: 120.00 g
Apelsinai: 1.00 vnt. (pusės apelsino sultys)
Sviestas: 50.00 g
Cukrus: 50.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (2 šaukšteliai tarkuotos žievelės)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 70.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Pienas: 2.00 valg. š. (arba 3)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Rabarbarus nulupkite ir supjaustykite gabaliukais kaip ir kitas stambesnes uogas (pavyzdžiui, braškes). Rabarbarus sumaišykite su uogomis, ruduoju cukrumi, apelsinų sultimis ir vanilės sėklytėmis. Palikite maždaug valandai, kad pastovėtų.

2. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros. Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su paprastu cukrumi, citrinos žievele ir žiupsneliu druskos. Įmuškite kiaušinį ir plakite, kol masė taps balkšva.

3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, suberkite į plakinį, supilkite pieną ir dar kartą išmaišykite.

4. Į kepimo indą suverskite rabarbarų ir uogų mišinį. Ant viršaus supilkite tešlą ir ją tolygiai išlyginkite šaukštu. Gausis tik plonas ir minkštas tešlos sluoksnelis, bet nepergyvenkite, jis kepdamas sukietės.

5. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 25-30 minučių.Galite patiekti tiek šiltą, tiek šaltą.

Šis desertas ypač skanu šiltas su ledais.

Receptas iš tinklaraščio  „Išbandyti receptai“

Receptai
Receptas: Trupininis rabarbarų pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 500.00 g (tešlai)
Cukrus: 250.00 g (100 - tešlai ir 150 - įdarui)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Sviestas: 200.00 g (tešlai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (tešlai)
Rabarbarai: 1.00 kg (įdarui)
Miltelinis cukrus: 2.00 valg. š. (pyragui apibarstyti)
Kaip gaminti

1. Iš tešlai skirtų produktų suminkykite tešlą ir pusvalandį palaikykite šaldytuve.

2. Per tą laiką paruoškite įdarą: rabarbarus nulupkite, supjaustykite gabaliukais ir troškinkite su cukrumi (be vandens), visą laiką maiš, kydami, kol masė sutirštės.

3. Atšalusią tešlą padalinkite į dvi dalis: 1/3 ir 2/3. Mažesniąją dalį įdėkite į šaldiklį, didesniąją iškočiokite.

4. Tešlos lakštu išklokite riebalais pateptos skardos dugną ir šonus. 200`C karštumo orkaitėje kepkite apie 15 min. Tada ant apkepusios tešlos sukrėskite rabarbarų masę, išlyginkite paviršių.

5. Iš šaldiklio išimtą tešlą sutarkuokite burokine trintuve ir trupiniais apibarstykite pyrago viršų. Kepkite dar 15 min., kol trupinėliai gražiai pagels. Dar karštą pyragą apibarstykite cukraus milteliais ir supjaustykite gabaliukais.

 

Receptai
Receptas: Mielinis rabarbarų pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 500.00 g (tešlai)
Mielės: 30.00 g (tešlai)
Aliejus: 3.00 valg. š. (tešlai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (trynys - tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Rabarbarai: 300.00 g (įdarui)
Cukrus: 3.00 valg. š. (įdarui)
Kaip gaminti

1. Į miltus įberkite druskos, supilkite aliejų, pusėje stiklinės šilto vandens išleistas mieles, užminkykite tešlą ir palikite šiltoje vietoje, kad pakiltų.

2. Rabarbarus nulupkite, supjaustykite gabaliukais, apibarstykite cukrumi ir išmaišykite. Visus kremui skirtus produktus išplakite plakikliu.

3. Pakilusią tešlą plonai iškočiokite, lakštą perkelkite į riebalais išteptą skardą, aptepkite kremu ir suberkite rabarbarų griežinėlius. Tešlos kraštus aptepkite išplaktu tryniu. Pakilusį pyragą orkaitėje kepkite apie 15 min.

 

Receptai
Receptas: Rabarbarų pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Rabarbarai: 1.00 vnt.
Cukrus: 110.00 g (50 - trapiai tešlai)
Avietės: 3.00 valg. š. (šaldytos su cukrumi)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Vanilinis cukrus: 2.00 arbat. š.
Miltai: 400.00 g (200 - trapiai tešlai)
Kondensuotas pienas: 190.00 g
Pienas: 60.00 ml
Sviestas: 120.00 g (trapiai tešlai)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š. (trapiai tešlai)
Damerara cukrus: (trapiai tešlai) 5.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Vieną didelį arba porą mažų rabarbarų supjaustykite gabaliukais ir užpilkite cukrumi, sudėkite šaldytas avietes.Palikite pastovėti, kol cukrus ištirps.
  2. Tuo metu gaminkite tešlą.    
  3. Išplakite kiaušinius ir vanilinį cukrų, sudėkite miltus, kondensuotą pieną. Viską gerai išmaišykite.  
  4. Iš karto pasidarykite ir trapią tešlą. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Juos sutrinkite su kambario temperatūros sviestu ir cukrumi.
  5. Padarykite rutuliuką ir dėkite į šaldytuvą kokioms 10-15min.    
  6. Kepimo indo dugną patepkite sviestu, pilkite tešlą. Ant viršaus tolygiai paskirstykite rabarbarus su avietėmis.
  7. Sutrupinkite rankomis trapią tešlą ir dėkite į orkaitę. Pabarstykite ruduoju cukrumi.    
  8. Kepkite apie 50 min. 160 laipsnių temperatūroje.

Receptas iš tinklaraščio „Ievos receptai“

Receptai
Receptas: Saldžiarūgštis rabarbarų ir migdolinio griliažo pyragas
8 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sviestas: 150.00 g (100 g tešlai ir 50 g griliažui - arba išvalyto lydyto sviesto „ghee")
Miltelinis cukrus: 250.00 g (200 g - tešlai ir 50 g - griliažui)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (arba ¼ šaukštelio maltos vanilės ankšties arba keleto lašų vanilės koncentrato - tešlai)
Miltai: 300.00 g (150 g kvietinių, 100 g rupaus malimo kvietinių miltų - tešlai ir 50 g - griliažui)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Pienas: 200.00 ml (arba sojų pienas - tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Rabarbarai: 5.00 vnt. (5-7 ilgų rabarbarų kotų, nuluptų ir sukapotų apie 0,5-1 cm ilgio kubeliais (iš viso apie 500 g) - tešlai)
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š. (griliažui)
Migdolai: 50.00 g (nuluptų sukapotų migdolų (migdolus užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite ir leiskite pastovėti 5 min. Migdolai lengvai išsiners iš odelės).)
Kaip gaminti
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 175 C. Šiltą kambario temperatūros sviestą arba išvalytą lydytą sviestą „ghee" mediniu šaukštu arba elektriniu plaktuvu kartu su cukraus pudra ir pasirinkta vanilės forma sukite iki vienalytės kremo konsistencijos kol sviestas pabals.
  2. Į kitą dubenį prasijokite miltus ir kepimo miltelius, suberkite druską ir išmaišykite. Po truputį maišant į miltus įsukite pieną ir riebalų bei cukraus kremą. Tešlą gerai išmaišykite ir sukrėskite į formą. Suberkite ant viršaus rabarbarus ir tolygiai paskirstykite.
  3. Griliažui miltus, cukraus pudrą ir riebalus sudėkite į indą ir trinkite tarp pirštų, kol masė pasidarys panaši į duonos trupinių krūvelę. Suberkite rudąjį cukrų, kapotus migdolus ir lengvai pirštų galiukais permaišykite.
  4. Griliažo ruošinį pabarstykite tolygiai ant rabarbarų. Pašaukite pyragą į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 50-60 minučių. Iškepusį pyragą 20 minučių aušinkite atvertoje orkaitėje. Atsargiai išimkite iš formos ir valgykite ne greičiau kaip po 2-3 valandų. Supjaustykite ir patiekite lėkštutėse kaip tortą

Receptas iš tinklaraščio „Jogos mityba“

 

Receptai
Receptas: Aromatinga rabarbarų ir braškių uogienė
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Rabarbarai: 500.00 g
Braškės: 500.00 g
Cukrus: 500.00 g (jei mėgstate saldžiai, berkite 700 - 800 g)
Mėtos: 4.00 vnt. (keli lapeliai šviežių)
Kaip gaminti
  1. Rabarbarų lapkočius nuplaukite, nulupkite odelę ir supjaustykite apysmulkiais gabalėliais.
  2. Braškes nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite į kelias dalis.
  3. Supjaustytus rabarbarus ir braškes sudėkite į vieną indą, užpilkite cukrumi. Jei turite galimybę, cukrų rinkitės skirtą ruošti uogienėms.
  4. Palikite pastovėti kelias valandas (arba per naktį), kol išsiskirs sulčių.
  5. Rabarbarų ir braškių masę išmaišykite ir suberkite į puodą. Įmeskite keletą mėtų lapelių (nepadauginkite!). Virkite apie 15–20 min.
  6. Dar karštą uogienę sukrėskite į stiklainiukus. Laikykite šaldytuve.
Receptai
Receptas: Burnoje tirpstantis rabarbarų pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 250.00 g (tešlai)
Sviestas: 100.00 g (tešlai)
Cukrus: 5.00 valg. š. (3 - tešlai ir 2 - vaniliniam kremui, 100g - rabarbarų įdarui)
Vanilinis cukrus: 3.00 valg. š. (1 arbat.š.- tešlai ir 3 valg. š. - vaniliniam kremui, 4 valg. š. - bezė sluoksniui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (1 - trynys - tešlai ir 1 trynys - vaniliniam kremui ir 2 baltymai - bezė sluoksniui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Grietinėlė: 250.00 ml (Vaniliniam kremui)
Krakmolas: 4.00 arbat. š. (2 - vaniliniam kremui ir 2 - rabarbarų įdarui)
Rabarbarai: 500.00 g (rabarbarų įdarui)
Kaip gaminti
  1. Paruoškite tešlą: į minkštą sviestą suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir druską. Gerai išmaišykite. Supilkite miltus, kiaušinio trynį. Išminkykite, suvyniokite į maistinę plėvelę ir pusvalandžiui dėkite į šaldytuvą.
  2. Mažesnės apimties torto formoje ar kepimo inde tešlą suformuokite taip, kad ji būtų lyg dubenėlis – į jį dėsime įdarą. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 10 min.
  3. Kol pyrago pagrindas keps, paruoškite rabarbarų įdarą. Rabarbarų lapkočius nuplaukite ir nulupkite. Supjaustykite gabalėliais. Dėkite juos į kepimo indą. Apibarstykite cukrumi sumaišytu su krakmolu ir statykite į orkaitę. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 15 min. Kol rabarbarai suminkštės.
  4. Kol rabarbarai keps, paruoškite vanilinį kremą. Į nedidelį puodą supilkite grietinėlę, paprastą ir vanilinį cukrų, krakmolą ir kiaušinio trynį. Viską gerai išmaišykite. Nuolat maišydami kaitinkite ant mažos ugnies. Kai kremas sutirštės, nukaiskite.
  5. Kiaušinių baltymus suplakite su cukrumi iki standžių putų.
  6. Ant pyrago papločio užtepkite sluoksnį vanilinio kremo, ant viršaus dėkite sluoksnį rabarbarų, galiausiai suformuokite dailų sluoksnį plaktų kiaušinio baltymų.
  7. Statykite į orkaitę ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 5 minutes – kol baltymai lengvai pagels.
  8. Pyragas patiekiamas gerai atvėsintas.

Pastebėjimas: vietoj rabarbarų nuostabiai tinka ir uogos: braškės, žemuogės, avietės. Jų orkaitėje kepti nereikia – pakanka sutrinti su cukrumi elektriniu plakikliu.

Receptai
Receptas: Aštrokas rabarbarų čatnis su žaliaisiais pipirų žirneliais
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Rabarbarai: 300.00 g
Apelsinai: 1.00 vnt. (didesnis apie 200g)
Vanduo: 50.00 ml
Aitrioji paprika: 0.50 arbat. š. (SANTA MARIA CHIPOTLE aitriųjų paprikų (pagal skonį) arba 1/2 šviežios aitriosios paprikos)
Imbieras: 0.50 arbat. š. (SANTA MARIA imbierų miltelių arba 70 g šviežių imbierų)
Pipirai: 30.00 vnt. (SANTA MARIA žaliųjų pipirų grūdelių)
Cukrus: 50.00 g (jei norite saldžiau, įberkite papildomai dar 50 g cukraus)
Kaip gaminti
  1. Nulupkite rabarbarus ir supjaustykite juos mažais kubeliais.
  2. Įberkite imbiero miltelių arba įdėkite mažais gabalėliais supjaustytų šviežių imbierų.
  3. Iš apelsino išspauskite visas sultis ir kartu su cukrumi, žaliaisiais pipirais ir aitriosiomis paprikomis sudėkite į puodą, pavirkite.
  4. Sudėkite rabarbarus ir troškinkite ant mažos ugnies apie 30–40 min.

„Santa Maria“ receptas.

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt