Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Gardūs užkandžiai su lašišomis

Lašišų karpačas
Fotolia nuotr. / Lašišų karpačas
Šaltinis: Ji24.lt
0
A A

Lašišas mėgsta ir vaikai, ir suaugusieji. Gardžių ir itin dailių užkandžių su šiomis žuvimis gali pasigaminti kiekviena šeimininkė. Tereikia duonos, žalumynų ir šiek tiek išmonės.

Lašišų karpačas

Jums reikės: 300 g lašišų filė, citrinžolės stiebelio, nedidelio gabalėlio imbiero šaknies, šaukštelio rudojo cukraus, šaukštelio garstyčių, šaukštelio žaliosios citrinos sulčių, 2 šaukštų aliejaus, raudonojo greipfruto, pagal skonį kapotų česnakų laiškų ir pipirų grūdelių, ryšulėlio ridikėlių.

  • Lašišų filė nuplaukite, nusausinkite, suvyniokite į maistinę plėvelę ir pusvalandį palaikykite šaldiklyje.
  • Kol lašiša vėsta, paruoškite marinatą: imbiero šaknį nulupkite, sutarkuokite. Citrinžolę ir česnakų laiškus sukapokite.
  • Greipfrutą nulupkite, iš pusės išspauskite sultis, kitą pusę išskirstykite skiltelėmis ir nulupkite baltąją odelės dalį.
  • Nedideliame indelyje sumaišykite greipfrutų, citrinų sultis, aliejų su garstyčiomis, imbierais, citrinžolėmis, cukrumi ir česnakų laiškais.
  • Lašišą supjaustykite plonyčiais griežinėliais. Juos išdėliokite pailgoje negilioje lėkštėje, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
  • Lašišų filė užpilkite marinatu.
  • Ant viršaus užberkite pipirų grūdelių ir valandą marinuokite.
  • Papuoškite greipfrutų skiltelėmis ir ridikėlių griežinėliais.
  • Tiekite su baltos duonos riekele, aptepta sviestu.

Lašišų ir jogurto kremas

Fotolia nuotr./Lašišų kremas
Fotolia nuotr./Lašišų kremas

Jums reikės: 300 g sūdytos lašišų filė, indelio natūralus jogurto, prinokusio avokado, kelių česnakų laiškų ir gražgarsčių lapelių, nedidelio šviežio ir 2 saulėje džiovintų pomidorų, pagal skonį druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų, šlakelio citrinų sulčių, kelių riekelių sveiko grūdo duonos skrudinti, pusės citrinos sulčių.

  • Lašišų filė susmulkinkite ir suberkite į plakimo indą.
  • Pomidorą nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę, minkštimą susmulkinkite ir sumeskite į indą su lašiša.
  • Ten pat suberkite smulkintus saulėje džiovintus pomidorus, nuplautus ir nusausintus gražgarsčių lapelius.
  • Avokadą nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite kauliuką, o minkštimą susmulkinkite. Apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų.
  • Avokadą sumaišykite su kitais produktais. Į masę sukrėskite jogurtą ir viską išplakite.
  • Pagal skonį įberkite druskos, pipirų, išmaišykite ir atvėsinkite.
  • Apibarstykite kapotais česnakų laiškais ir tiekite su skrudintos duonos riekelėmis.

Lašiša su tunu totoriškai

Jums reikės: po 300 g lašišų ir tunų filė, kelių šviežių peletrūnų šakelių, žaliosios citrinos, saujelės Kalamatos alyvuogių, avokado, svogūno, 4 šaukštų alyvuogių aliejaus, pagal skonį druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų, žiupsnelio cukraus.

  • Tunų ir lašišų filė nuplaukite, nusausinkite, apie valandą palaikykite šaldiklyje ir labai smulkiai sukapokite.
  • Svogūną nulupkite ir susmulkinkite. Citriną kruopščiai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, žievelę nutarkuokite.
  • Alyvuoges nuvarvinkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite kauliukus ir sukapokite.
  • Avokadą nulupkite, perpjaukite per pusę, supjaustykite kvadratėliais ir apšlakstykite citrinų sultimis.
  • Svogūnus, avokadus ir alyvuoges sukrėskite į dubenėlį. Ten pat suberkite nutarkuotas citrinos žieveles, supilkite aliejų ir citrinų sultis. Viską pagal skonį pasūdykite, įberkite pipirų ir kapotų peletrūnų. Masę išmaišykite ir išdalykite į 2 indelius.
  • Į vieną indelį įmaišykite lašišą, į kitą – tuną. Viską išmaišykite. Iš gautos masės suformuokite rutuliukus. Juos sudėkite į lėkštę ir atšaldykite šaldytuve.

Lašišų ir avokadų užkandėlė

Mariaus Žičiaus nuotr./Avokadų salotos su lašiša
Mariaus Žičiaus nuotr./Avokadų salotos su lašiša

Jums reikės: 200 g rūkytų lašišų filė, 150 g krevečių sūryme, 4 šaldytų baravykų, šaukšto sviesto, avokado, citrinos, 200 g bri, česnako skiltelės, pagal skonį druskos, pipirų, 2 šaukštų tepamojo varškės sūrelio, kelių šakelių šviežių krapų, ryšulėlio česnakų laiškų.

  • Avokadą perpjaukite per pusę, išimkite kaulą. Dalį minkštimo išskobkite ir susmulkinkite. Masę sumaišykite su varškės sūreliu, kapotais krapais ir nuvarvintomis krevetėmis. Apšlakstykite citrinos sultimis, įberkite žiupsnelį druskos ir pipirų. Gauta mase įdarykite avokadų puseles.
  • Lašišą supjaustykite nedideliais gabalėliais, atvėsintą bri – kubeliais.
  • Baravykus atšildykite, supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite šaukšte sviesto su sutraiškyta česnako skiltele.
  • Į lėkštes sukrėskite lašišų juosteles ir bri kubelius, ant viršaus uždėkite avokado puselę, šalia paberkite keptų baravykų.
  • Užkandėlę pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, apšlakstykite likusiomis citrinos sultimis ir patiekite su kapotais česnakų laiškais.
Receptai
Receptas: Marinuota lašiša su pipirais ir druska
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Lašiša: 400.00 g (filė)
Druska: 1.00 arbat. š. (rupi jūros)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys)
„Kotányi“ itališkos žolelės: 2.00 arbat. š.
Aliejus: 6.00 arbat. š. (tyras alyvų)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (rožiniai)
Salotos: 15.00 g (lapinės)
Kaip gaminti

1. Supjaustykite lašišos filė 1 cm riekelėmis.

2. Jūros druską sumaišykite su rupiai maltais juodaisiais pipirais.

3. Marinuokite lašišą su citrinos sultimis, druskos ir pipirų mišiniu, žolelėmis ir alyvų aliejumi.

4. Po 10 min. lašišą išimkite, patiekite papuošę rožiniais pipirais ir salotų lapais.

Receptai
Receptas: Lašiša su krevečių padažu
2 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Lašiša: 250.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys)
Krevetės: 30.00 g (šaldytos virtos padažui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (1/2svogūnas padažui)
Sviestas: 80.00 g (30g padažui ir 50g žuviai kepti)
Miltai: 1.00 valg. š. (1/2 valg.š. padažui)
Žuvies sultinys: 1.00 st. (arba vanduo padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Žuvies prieskoniai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis padažui)
Krapai: 1.00 sauja (smulkinti padažui)
Kaip gaminti

1. Lašišą, nuskuskite, nuplaukite, nusausinkite ir pabarstykite prieskoniais. Palaikykite apie 30 min.

2. Keptuvėje su sviestu pakepkite susmulkintus svogūnus, sudėkite krevetes, įberkite prieskonių, druskos, o po kelių minučių suberkite miltus. Gerai sumaišykite. Kai miltai apkeps, supilkite sultinį arba vandenį. Padažas turi būti vidutinio tirštumo.

3. Keptuvę nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite susmulkintų krapų. Lašišą iškepkite kitoje keptuvėje su sviestu. Patiekdami ant žuvies užspauskite citrinos sulčių, užpilkite padažo.

Šaltinis: 15min.lt

Receptai
Receptas: Lašiša su avokadu
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Avokadai: 1.00 vnt.
Greipfrutai: 1.00 vnt. (raudonasis)
Lašiša: 150.00 g (rūkyta)
Salotos: 4.00 vnt. (lapai)
Medus: 1.00 arbat. š.
Garstyčios: 1.00 arbat. š.
Sojų padažas: 1.00 arbat. š.
Actas: 1.00 arbat. š. (vyno)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (maltas)
Kaip gaminti

1. Lėkštėje išdėliokite salotų lapus. Ant jų dėkite greipfrutų skilteles (be baltos luobelės), avokado griežinėlius ir juostelėmis supjaustytą lašišą.

2. Pasigaminkite padažą: sumaišykite po šaukštelį medaus, garstyčių, sojų padažo, vyno acto. Padažą paskaninkite trupučiu šviežio imbiero.

3. Salotas gardinkite padažu (galite ir citrinų sultimis).

Receptai
Receptas: Sumuštiniai su lašiša
4 asmenims
Pagaminsite per 7 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vafliai: (1 pakelis apskritų nesaldžių arba sausainių) 1.00 vnt.
Lydytas sūrelis: (tepamas) 150.00 g
Lašiša: 100.00 g (sūdytos filė)
Kaparėliai: 50.00 g (marinuotų)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys)
Kaip gaminti

1. Vaflius gausiai aptepkite lydytu sūreliu, ant viršaus uždėkite po keletą juostelių sūdytos lašišos.

2. Papuoškite 2–3 marinuotais kapariais, pašlakstykite citrinų sultimis.  

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Receptai
Receptas: Salotos su lašiša ir bulvėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 6.00 vnt. (didesnės)
Lašiša: 500.00 g (rūkytos lašišų filė)
Gražgarstės: 2.00 sauja
Kaparėliai: 2.00 valg. š.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š.
Aliejus: 3.00 valg. š.
Sultys: 1.00 valg. š. (citrinų, šlakelis padažui)
Jogurtas: 100.00 g (natūralus - padažui)
Garstyčios: 1.00 valg. š. (padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Bulves išvirkite su lupenomis, bet nepervirkite. Česnakus nulupkite, sukapokite.
  2. Išvirtas bulves atvėsinkite, supjaustykite skiltelėmis, jas berkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą, apibarstykite paprikų milteliais, kapotais česnakais, pagal skonį berkite rupios jūros druskos ir bulvių skilteles apšlakstykite aliejumi. Paruoštas bulves pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 15  min., kol dailiai apskrus. Atvėsinkite.
  3. Į salotų dubenėlius dėkite atvėsintų bulvių griežinėlių, berkite nuplautų ir nusausintų gražgarsčių, kaparėlių. Lašišų filė supjaustykite juostelėmis ir išdėliokite ant salotų.
  4. Paruoškite padažą: jogurtą išsukite su garstyčiomis ir citrinų sultimis. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais.Salotas teikite su paruoštu padažu.
Receptai
Receptas: Bulviniai sklindžiai su lašiša
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 3.00 vnt. (3 - 4 - vidutinio dydžio)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (trynių)
Sūris: 1.00 valg. š. (tarkuoto kietojo sūrio)
Krakmolas: 1.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės (1 - sklindžiams ir 0,5 smulkintos - sūrio masei)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 100.00 ml (kepimui)
Kreminė varškė: 180.00 arbat. š. (tepamo sūrelio - sūrio masei)
Krapai: 1.00 valg. š. (smulkintų - sūrio masei)
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 arbat. š. - sulčių - sūrio masei)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (sūrio masei)
Lašiša: 15.00 vnt. (sūdytos 15 - 18 plonai pjaustytų juostelių)
Smidrai: 4.00 vnt. (konservuoti ūgliai)
Kaip gaminti
  1. Bulves sutarkuokite plonais šiaudeliais, palikite 10 minučių, nuspauskite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  2. Sudėkite likusius produktus, išmaišykite. Įkaitintame aliejuje iškepkite nedidelius blynelius. Sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
  3. Sūrio masei sumaišykite visus produktus.
  4. Patogiausia sūrio masę spausti ant blynelių pro tūtelę, taip pat ją galima dėti ir šaukštu.
  5. Ant viršaus iš lašišų susukite gėlytes.
  6. Puoškite smidrais, pabarstykite krapais.
Receptai
Receptas: Sušiai su lašiša
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Agurkai: 1.00 vnt.
Jūrų dumblių lapai: 4.00 vnt.
Ryžiai: 200.00 g (virtų)
Rūkyta lašiša: 100.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (aitriųjų paprikų)
Kaip gaminti
  1. Ant bambukinio kilimėlio dedame jūrų dumblių lakštą, ant jo – plonu sluoksniu (0,5–1 cm) ryžius, kad iki lapo galų liktų po 1,5 centimetro.
  2. Per vidurį dedame juostelėmis supjaustytą lašišą, agurką. Viską apibarstome prieskoniais (tinka karis) .
  3. Laisvus lapo kraštus suvilgome vandeniu.
  4. Kilimėliu susukame lapą taip, kad laisvi kraštai suliptų. Susuktą ritinėlį pjaustome 1 cm storio ritinėliais.
  5. Valgome su žaliųjų krienų padažu (vasabi) ar kitu.

Receptą atsiuntė Lina M.

Receptai
Receptas: Mėsainiai su lašiša
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Lašiša: 500.00 g (šviežios filė)
Garstyčios: 3.00 arbat. š. („Dijon“)
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Batonas: 2.00 riekės
Krapai: 1.00 vnt. (pundelio smulkintų)
Kaparėliai: 2.00 valg. š. (konservuotų, smulkintų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 50.00 ml (augalinio - kepimui - pagal poreikį)
Mėsainių bandelės: 4.00 vnt.
Salotos: 1.00 sauja (šviežių lapų)
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š. (pagal poreikį)
Kaip gaminti
  1. Lašišą supjaustykite kubeliais ir dėkite į dubenį kartu su garstyčiomis, smulkintu svogūnu, batonu, kaparėliais, druska ir pipirais.
  2. Viską išmaišykite ir šiek tiek pamalkite maisto smulkintuvu.
  3. Sudėkite krapus, masę padalinkite į 4 lygias dalis ir rankomis suformuokite apvalius kepsnelius.
  4. Juos apdenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą 1–24 valandoms.
  5. Kepkite įkaitintame aliejuje, iš abieju pusių, kaip kotletukus.
  6. Popieriniu rankšluosčiu nusausinkite riebalus.
  7. Bandeles perpjaukite pusiau, patepkite pomidorų padažu, dėkite po kelis salotų lapus, po lašišos kepsnelį ir užvožkite antra puse bandelės.
  8. Galima lengvai apšlakstyti citrinos sultimis.
  9. Paruošite per 1 val., neskaičiuojant laikymo šaldytuve laiko.

Receptas iš: g-blogas.lt

Receptai
Receptas: Lašiša su smidrais
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
1.5 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Lašiša: 400.00 g (Filė)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (citrininiai - pagal skonį)
Citrinos: 1.00 vnt.
Smidrai: 8.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 100.00 ml
Džiūvėsiai: 1.00 sauja (malti)
Parmezano sūris: 1.00 sauja
Kaip gaminti
  1. Lašišą nuplaukite ir gerai nusausinkite.
  2. Palikite 15 min.
  3. Smidrų kietuosius galus nupjaukite.
  4. Kepimo skardą išklokite folija, sudėkite smidrus, apibarstykite juos druska, pipirais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite maltais džiūvėsiais, ant viršaus dėkite tarkuotą sūrį.
  5. Kepkite įkaitintoje iki 200 C orkaitėje, maždaug 15 minučių.
  6. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir kepkite lašišą iš abiejų pusių, kol žuvis gražiai apskrus.

Receptą atsiuntė Helena J.

Receptai
Receptas: Agurkų užkandis su lašiša
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
2.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Agurkai: 2.00 vnt.
Avokadai: 1.00 vnt.
Ridikėliai: 10.00 vnt.
Jogurtas: 400.00 g ((natūralaus))
Rūkyta lašiša: 200.00 g
Krapai: 4.00 arbat. š. ((kapoti))
Kaip gaminti
  1. Agurkus nulupkite ir šaukšteliu išimkite sėklas, susmulkinkite, kaip ir ridikėlius su avokadu.
  2. Sumaišytas daržoves apšlakstykite šaukšteliu citrinos sulčių.
  3. Jogurtą pagardinkite druska, pipirais ir įmaišykite smulkintus krapus.
  4. Paruoškite keturias stiklines. Į jas dėkite po porą šaukštų pjaustytų daržovių, užpilkite jogurto.
  5. Viduryje dėkite lašišos suktinuką ir papuoškite krapo šakele.

Receptas iš tinklaraščio MaistoKlubas.lt

Receptai
Receptas: Ant grotelių kepta marinuota lašiša su daržovėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Smidrai: 20.00 vnt. (stiebų)
Morkos: 4.00 vnt.
Lašiša: 4.00 vnt. (filė)
Aliejus: 2.00 valg. š. (pvz. Vynuogių kauliukų)
Balzaminis actas: 1.00 valg. š.
Saldus čili padažas: 1.00 valg. š.
Žalioji citrina: 1.00 vnt. (sultys)
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š. (MAGGI klasikinio arba aitraus - pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Dubenyje išmaišykite šaukštą aliejaus su balzaminiu actu ir saldžiu čili padažu bei trupučiu druskos.
  2. Šiuo marinatu aptepkite lašišos filė, palikite ją dubenyje su likusiu marinatu ir padėkite į šaldytuvą marinuotis.
  3. Morkas nuplaukite šepetėliu ir išilgai supjaustykite plonais griežinėliais, pabarstykite druska.
  4. Smidrus perliekite vandeniu ir sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį. Po 1–2 min. išgriebkite į kiaurasamtį. Pašlakstykite morkas ir smidrus likusiu aliejumi.
  5. Įkaitinkite keptuvę su grotelėmis ir sudėkite ant jų morkas bei smidrus. Kepkite kiekvieną pusę maždaug po 2 min.
  6. Tada patepkite groteles trupučiu aliejaus, sudėkite lašišą ir kepkite kiekvieną pusę po maždaug 4 min.
  7. Ragaukite su apkeptomis daržovėmis. Patiekalą pagardinkite laimo sultimis.
Receptai
Receptas: Spagečiai su lašiša ir cukinijomis
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Makaronai: 1.00 sauja ((1 pakelis bet kurių mėgstamų makaronų))
Rūkyta lašiša: 200.00 g ((silpnai sūdyta))
Česnakai: 7.00 skiltelės
Svogūnai: 2.00 vnt.
Cukinijos: 1.00 vnt. ((nedidelės))
Grietinė: 2.00 valg. š.
Grietinėlė: 200.00 ml
Kietasis sūris: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Salierai: 1.00 vnt. ((džiovintų lapelių, pagal skonį))
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 žiupsnelis ((pagal skonį))
Druska: 1.00 žiupsnelis ((atsargiai, kad nepersūdytumėte, nes lašiša jau bus sūri))
Citrinos: 1.00 vnt. ((sulčių))
Kaip gaminti
  1. Gerai įkaitinti keptuvę su šlakeliu alyvuogių aliejaus. Sudėti smulkiai supjaustytą lašišą, šiek tiek apkepti. Susmulkinti svogūnus, sudėti į keptuvę ir apkepti kol ims tapti skaidrėti.
  2. Gerai sukapoti svogūno galvutes. Keptuvėje lašišą ir svogūnus pastūmėti į vieną pusę, o kitoje pusėje 1/2 min.  apkepti smulkintą česnaką. Galiausiai viską sumaišyti ir sudėti pusžiedžiais supjaustytą cukiniją (su visa odele, prieš tai gerai nuplovus). Troškinti, kol cukinija suminkštės. Tuomet sudėti prieskonius, grietinę ir supilti grietinėlę. Viską išmaišyti, užvirus nukelti nuo ugnies.
  3. Išvirti 1 pakelį spagečių (galima naudoti ir kitus, jums patinkančius makaronus), nukošti ir supilti paruoštą padažą. Viską gerai išmaišyti.
  4. Patiekti apibarsčius tarkuotu sūriu, šiek tiek apšlaksčius citrinos sultimis ir uždėjus pipirnės lapelių.

Receptą rasite čia.

Receptai
Receptas: Vokiškos bulvių salotos su sūdyta lašiša
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 2.00 kg ((salotoms))
Svogūnai: 1.00 vnt.
Agurkai: 6.00 vnt. ((marinuoti, vidutinio dydžio) (salotoms))
Vištienos sultinys: 250.00 ml ((tinka ir daržovių) (salotoms))
Vyno actas: 3.00 valg. š. ((baltasis) (salotoms))
Garstyčios: 2.00 valg. š. ((grūdėtosios "Diijon") (salotoms))
Majonezas: 200.00 g ((salotoms))
Marinuotų agurkų skystis: 1.00 valg. š. ((šlakelis) (salotoms))
Lašiša: 1.00 kg ((filė))
Druska: 100.00 g ((lašišai))
Cukrus: 150.00 g ((lašišai))
Citrinos žievelė: 1.00 vnt. ((lašišai))
Svogūnų laiškai: 50.00 g ((lašišai))
Krapai: 50.00 g ((lašišai))
Pipirai: 1.00 žiupsnelis ((5 pipirų mišinys) (lašišai))
Kaip gaminti
  1. Pasūdytame vandenyje išvirkite bulves su lupena. Išvirus jas atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais
  2. Tuomet užvirkite sultinį ir jame 2-3 minutes virkite smulkiai supjaustytą svogūną. Praėjus porai minučių supilkite actą, nuimkite nuo viryklės ir leiskite atvėsti. Atvėsinus, sultinį pilkite ant bulvių ir leiskite šiek tiek pastovėti.
  3. Smulkiai supjaustykite marinuotus agurkus ir dėkite į bulvių masę.
  4. Atskirai paruoškite padažą. Majonezą išmaišykite su šlakeliu marinuotų agurkų skysčio. Pilkite viską į salotas ir gerai išmaišykite. Leiskite padažui gerai įsigerti į salotas, o tuo metu papuošimui galite smulkiai supjaustyti šviežių svogūno laiškų.
Receptai
Receptas: Lašiša su saldžiarūgščiu padažu
6 asmenims
Pagaminsite per 3 val. 20 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Lašiša: 700.00 g
Česnakai: 2.00 skiltelės
Citrina: 1.00 vnt.
Pomidorų pasta: 1.00 valg. š.
Jogurtas: 130.00 g
Agurkai: 200.00 g
Žalioji citrina: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt.
Vyšniniai pomidorai: 350.00 g
Cukrus: 1.00 valg. š.
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja
Mėtos: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Česnakus sugrūskite. Nuo citrinos nutarkuokite geltonąjį žievelės sluoksnį, iš likusio vaisiaus išspauskite sultis. Jogurtą sumaišykite su citrinų sultimis, žievelėmis, česnakais ir pomidorų pasta. Šiuo marinatu aptepkite žuvį, sudėkite į indą, uždenkite ir mažiausiai 3 val. palaikyti šaldytuve.
  2. Paruoškite padažą: agurką ir papriką, išėmę sėklas, supjaustykite kubeliais, nuo citrinos nutarkuokite žaliąjį žievelės sluoksnį, iš likusio vaisiaus išspauskite sultis (kelis griežinėlius palikite patiekalui papuošti). Svogūnų laiškus smulkiai sukapokite, pomidoriukus supjaustykite ketvirčiais. Viską sumaišykite, suberkite cukrų, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir mažiausiai 2 val. palaikykite šaldytuve.
  3. Iš marinato išimtą žuvį sudėkite į skardą ir 200 ºC karštumo orkaitėje kepti 10 min. Apversti nereikia – pakanka, kad gražiai apskrustų viršus.
  4. Prieš patiekdami į padažą įmaišykite smulkintus mėtų lapelius. Puoškite žaliųjų citrinų griežinėliais.
Receptai
Receptas: Lašiša žaliosios arbatos padaže
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
5.0 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Lašiša: 700.00 g
Žalioji arbata: 2.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Imbieras: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sojos padažas: 2.00 arbat. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Arbatžoles užplikykite litru vandens ir palikite 5 min. Nukoštą arbatą supilkite į gilią keptuvę.
  2. Sudėkite tarkuotą imbierą ir grūstus česnakus, pasūdykite. Užvirkite, dėkite lašišą, keptuvę uždenkite ir troškinkite apie 10 min.
  3. Žuvį išimkite, išdėliokite į lėkštes, užpilkite po kelis šaukštus padažo ir šlakelį sojų padažo.
  4. Žuvį galite patiekti su virtais ryžiais ir mėgstamomis daržovėmis.
Receptai
Receptas: Krepšeliai su varške ir lašiša
5 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Rūkyta lašiša: 300.00 g
Varškės sūris: 200.00 g
Kreminis sūris: 150.00 g
Krienai: 1.00 arbat. š.
Citrinų sultys: 4.00 valg. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Krapai: 1.00 žiupsnelis
Agurkai: 1.00 vnt.
Avokadai: 1.00 vnt.
Trapios tešlos krepšeliai: 10.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Lašišų filė supjaustykite pailgomis juostelėmis, susukite ir apšlakstykite citrinų sultimis.
  2. Agurką bulvių skustuku plonai sudrožkite juostelėmis, jas dailiai susukite.
  3. Avokadą perpjaukite per pusę, išimkite kauliuką, apšlakstykite likusiomis citrinų sultimis, kad nepatamsėtų.
  4. Varškės sūrį sutrinkite elektriniu plakikliu, įmaišykite traiškytą česnako skiltelę, krienus, avokado gabaliukus, kreminį sūrį, krapus ir viską vėl sutrinkite.
  5. Masę pasūdykite, pagardinkite pipirais ir atvėsinkite šaldytuve.
  6. Į krepšelius krėskite paruoštos masės, ant viršaus dėkite lašišų suktinuką, po dailiai susuktą agurko griežinėlį.
  7. Krepšelius atvėsinkite šaldytuve ir tiekite.
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Ji24.lt